Obavijesti

Sport

Komentari 6

Strašno pojačanje: Dobitnik Zlatne lopte došao je u Split

Strašno pojačanje: Dobitnik Zlatne lopte došao je u Split
1

Fernando je iskusni kapetan argentinske reprezentacije sa kojom je 2016. godine osvojio Svjetsko prvenstvo na kojem je okrunjen nagradom najboljeg igrača turnira. Zadnji klub za koji je nastupao bio je Napoli.

VIDEO

Velika pojačanja doveo je Split Tommy, hrvatski malonogometni prvoligaš. Prvo je potpisao hrvatski reprezentativac Tihomir Novak (33), a potom osvajač Zlatne lopte - Fernando Ariel Wilhelm (37) .

Fernando je iskusni kapetan argentinske reprezentacije sa kojom je 2016. godine osvojio Svjetsko prvenstvo na kojem je okrunjen nagradom najboljeg igrača turnira. Zadnji klub za koji je nastupao bio je Napoli. U Napulju se zadržao jednu sezonu.

Karijeru je započeo u Gloriasu, potom odlazi u River Plate. U Riveru se zadržao dvije godine, zatim 2005. odlazi u Europu i to u Italiju. Potpisuje za Arzignano. Narednih 10 godina ostaje u Italiji, nastupajući za Marcu i Asti. Nakon 10 godina u Italiji prelazi u Benficu sa kojom u dvije godine osvaja ligu i kup.

- Prije svega moram izraziti zadovoljstvo dolaskom Fernanda Wilhelma, što ću imati priliku trenirati i surađivati s takvim igračem i nadam se da će mi otvoriti još neke poglede na futsal. Njegov dolazak bio nam je od iznimne važnosti s obzirom da može igrati prva dva kola koja su ključ da se vratimo u igru za opstanak i playoff. Vjerujemo da je ozljeda stvar prošlosti i da će njegova kvaliteta i iskustvo biti prevaga da neke utakmice okrenemo u svoju korist. Mislim da takvog igrača i njegove kvalitete ne treba predstavljati svim zaljubljenicima u futsal, dovoljno je reći Zlatna lopta zadnjeg SP-a i kapetan Argentine, dakle igrač koji je podigao trofej za svjetskog prvaka. Želim naglasiti i njegovo značenje našim mladim igračima, kako na terenu tako i u svlačionici, da vide kako se ponaša i trenira jedan od najboljih na svijetu - rekao je trener Splićana Teo Strunje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu
BRAVO!

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu

Hrvatska futsal reprezentacija plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Uzbekistanu! Nakon što je u prvom susretu pobijedila Poljsku 3-2, u uzvratu je u drami remizirala s Poljacima (2-2) i osigurala vizu
Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'
ŠPANJOLSKA LIGA

Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'

Kazneni udarac je izveo Budimir, no to je učinio tragično loše. Zaletio se, pa zastao, te nespretno zahvatio loptu koja je jedva došla do Giorgija Mamardašvilija koji ju je samo pokupio