Sport

Komentari 16

Strava u SAD-u: Američki trener gimnastike optužen za trgovinu ljudima, ubrzo ga našli mrtvog

Strava u SAD-u: Američki trener gimnastike optužen za trgovinu ljudima, ubrzo ga našli  mrtvog

Geddert je bio suočen s 20 točaka optužbe zbog trgovine ljudima - uključujući 14 točaka prisilnog rada koji je rezultirao ozljedama i šest slučajeva trgovine maloljetnicama - kao i optužbe za reketarenje

Bivši američki olimpijski trener gimnastike John Geddert, koji je imao teretanu u kojoj su neki sportaši rekli da ih je bivši liječnik momčadi Lawrence Nassar seksualno napastovao, optužen je za trgovinu ljudima, piše New York Times.

POGLEDAJTE VIDEO: Zlostavljanje u bolnicama

Geddert je bio glavni trener olimpijske gimnastičke momčadi 2012., a ranije je trenirao u gimnastičkom klubu smještenom u američkom Michiganu. Ubrzo nakon podizanja optužnice Geddert je sebi pištoljem oduzeo život, piše Daily Mail

Geddert je bio suočen s 20 točaka optužbe zbog trgovine ljudima - uključujući 14 točaka prisilnog rada koji je rezultirao ozljedama i šest slučajeva trgovine maloljetnicama - kao i optužbe za reket, kazneno seksualno ponašanje, kazneni seksualni napad drugog stupnja i laganje policajaca.

Prema kaznenoj prijavi Geddert optužen je za trgovinu ljudima koje je trajalo jedno desetljeće, od 2008. do 2018. Tužba također optužuje Gedderta za kazneno seksualno ponašanje u kojem su napastovani maloljetnice u dobi od 13 i 16 godina. 

Na konferenciji za novinare, državna odvjetnica u Michiganu Dana Nessel rekla je da navodi "proizlaze iz događaja koji su se dogodili u državi Michigan", ali nije dala koliki je točan broj ljudi u pitanju, rekavši "manje od 50 te su svi maloljetnici ."

Odvjetnik g. Gedderta nije htio medijima komentirati slučaj.

Najčitaniji članci