Obavijesti

Sport

Komentari 43

'Suci su odradili odličan posao u Puli, Hajduk pobjeđuje bez igre'

'Suci su odradili odličan posao u Puli, Hajduk pobjeđuje bez igre'

'Kad bi gledali logiku, sve ide prema tome da bi Osijek trebao pobijediti Istru. Najtežu utakmicu ima Lokomotiva protiv Hajduka. Varaždin je bolji od Slavena jer Slaven ima pet poraza', rekao je Ivković prije zadnjeg kola

VIDEO

Nogomet je nepredvidiv. Prije tri, četiri kola Lokomotiva je imala 23 boda i bila je iza Istre i Varaždina, Gorica je imala veliku prednost, a sad se sve odlučuje u zadnjem kolu. Nevjerojatno, rekao je Tomislav Ivković u HRT-ovoj emisiji 'Stadion' i tako prokomentirao stanje na tablici kolo prije kraja HNL-a.

Ludi HNL: Hajduk može ostati bez Europe nakon 15 godina, a Varaždin pobijediti i ispasti...
Ludi HNL: Hajduk može ostati bez Europe nakon 15 godina, a Varaždin pobijediti i ispasti...

Gorica je u 23. kolu imala 15 bodova više od Hajduka i 10 od Rijeke, a sad je spomenuti trojac unutar dva boda. Upravo je Hajduk pobjedom protiv Šibenika (2-0) iskoristio poraz Gorice protiv Dinama (3-0) i zakomplicirao situaciju.

- Pobjeda bez igre. Šibenik je krenuo bolje, ali bili su loši u obrambenom dijelu kad su dobili gol. Opet smo vidjeli nekoliko odličnih poteza Livaje. To su takve utakmice koje moraš pobijediti, ali trebalo je smanjiti bodovnu razliku i doći u situaciju da sam odlučuješ o sebi - rekao je Ivković. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
U 35. kolu HNL-a susreli se Šibenik i Hajduk

A nakon remija i dva poraza, Rijeka se s dvije pobjede također zadržala u borbi za Europu. U posljednjem odigranom kolu su preokrenuli susret na gostovanju kod Varaždina (3-2). 

- Jako teška utakmica za Rijeku, imaju puno oscilacija u igri. Trebao je Varaždin u prvom poluvremenu zabiti još dva gola, a u drugom poluvremenu se vidjelo da su najveća boljka Varaždina prekidi. To je nevjerojatno. Uz greške Horkaša koji nažalost ponavlja loše izlaske na centaršuteve, sigurno da se trener hvala za glavu. Belupo je osigurao ostanak i sad Varaždin ima priliku u zadnjem kolu - prokomentirao je Ivković, dok se stručnjak za suđenje Mario Strahonja osvrnuo na situaciju u kojoj je Varaždin tražio penal zbog starta Nevistića na Obregonu, a na kraju je Kolumbijac dobio žuti karton za simuliranje:

Rijeka blizu Europe: Nakon preokreta je pao Varaždin...
Rijeka blizu Europe: Nakon preokreta je pao Varaždin...

- Napadač Varaždina je fiksirao noge neposredno prije mogućeg kontakta kojeg nije bilo i sudac je ispravno odlučio. Postoji malo rasprave i dileme oko simuliranja, ali vidljivo je da je Obregon fiksirao noge koje nikad nisu napravile kontraefekt pa je to definitivno simuliranje.

Još na utakmici Lokomotive i Istre (1-1) u Puli, čudna je situacija bila kod Lučićevog hvatanja lopte na rubu šesnaesterca.

- Ukoliko lopta i samo malo vanjskim bridom izađe izvan šesnaesterca, to je ruka. Takva ruka je kažnjiva u ovakvim situacijama jer je ona s vanjske strane, a ovakve situacije ne podliježu VAR kontroli - objašnjava Strahonja i nastavlja o sljedećem kolu u Puli kad je Istra slomila Belupo (1:0), a domaći su tražili ruku Filipovića nakon što je izašao iz šesnaesterca:

Istra i Rijeka sastali se u 30. kolu HT Prve lige

- Jako dobra reakcija pomoćnog suca koji je odmah pokazao da se ne radi o ruci te to dojavio glavnom.

Dinamo je pobijedio Goricu (3-0), a Danijel Zagorac obranio je penal Kristijanu Lovriću. A sad je pred nama zadnje kolo HNL-a u kojem se četiri utakmice igraju od 17 sati u subotu, 22. svibnja. Samo ona između Dinama i Šibenika igra u kasnijem terminu.

- Kad bi gledali logiku, sve ide prema tome da bi Osijek trebao pobijediti Istru. Najtežu utakmicu ima Lokomotiva protiv Hajduka. Varaždin je u ovom momentu bolji od Slavena jer Slaven ima pet poraza - ne vidim način na koji ih mogu pobijediti. Znam da bi trener veoma volio dobiti zadnju utakmicu u prvenstvu jer bi se htio oprostiti na najbolji mogući način - zaključio je Ivković.

36. kolo 1. HNL

17.00 Hajduk - Lokomotiva
          Osijek - Istra 1961
          Rijeka - Gorica 
          Slaven Belupo - Varaždin
19.30 Dinamo - Šibenik

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...