Obavijesti

Sport

Komentari 79

"Sude" šestorici sudaca: Za kaznu ih bacaju u drugu ligu?!

"Sude" šestorici sudaca: Za kaznu ih bacaju u drugu ligu?!
3

Alojzije Šupraha: Penal za Rijeku samo je jedna od mnogo nenormalnih odluka sudaca u HNL-u. Šestorica sudaca idu na 'suđenje' zbog vrlo teških pogrešaka

VIDEO

Protiv Lokomotive smo dobili gol iz zaleđa, a sad je Rijeci poklonjen penal. Ovakvi tužni i žalosni previdi ubijaju volju i moral našim mladim igračima, a gledatelje tjeraju sa stadiona. Kome je u interesu da ugasi euforiju koja se stvorila oko naše mlade momčadi na početku sezone, upitao se predsjednik Hajduka Marin Brbić nakon Jadranskog derbija u Rijeci.

Jozinović je srušio Mujanovića metar izvan šesnaesterca, ali sudac Križarić pokazao je na bijelu točku. Bio je to jedini gol na utakmici, Rijeka je slavila 1-0.

No nije to prva teška sudačka pogreška u HNL-u ove sezone. Dapače, ima ih koliko hoćeš.

- Penal za Rijeku je tek jedna od nekoliko nenormalnih sudačkih odluka u nizu, koje bacaju ljagu na sudački posao i stvaraju negativnu atmosferu. Bojim se da ovo neće dobro završiti jer ne idemo u dobrom smjeru - kaže bivši međunarodni sudac Alojzije Šupraha, koji u cijelioj priči vidi velik utjecaj Dinama:

- Jasno je kako vjetar puše. Dinamo je najbolji u Hrvatskoj, ima najbolji rejting i sigurno će biti prvak. Nije mi jasno zašto mu suci moraju podilaziti. Samo stvaraju zlu krv i animozitet prema tom klubu.

U prvih sedam kola za “modre” je dosuđeno sedam penala.

- Većina ih je opravdano dosuđena, no neki, poput zadnjega na Sammiru, baš i nisu - kaže Šupraha i dodaje da će problem pogrešaka koje se događaju u serijama i protiv istih klubova morati riješiti nadležni... 

- U srijedu će se sastati sudačka komisija i analizirat ćemo suđenje u ovih sedam kola. Pred komisiju će šestorica sudaca. Utvrdimo li da su pogriješili, degradirat ćemo ih u nižu ligu dok se ne vrate u formu. Prema pravilniku Fife i Uefe, suce se više ne može kažnjavati suspenzijom, nego ih se šalje u niži rang - rekao je predsjednik sudačke komisije Dušan Kukić.

Šestorica sudaca idu na “suđenje” zbog vrlo teških pogrešaka

Zakašnjeli penal i neobičan crveni

Sudac Strahonja u 5. kolu je sudio susret Osijek - Rijeka. Sumnjiv penal za Osijek dosudio je nakon par sekundi razmišljanja, a sporan je i crveni karton igraču Osijeka.

Zaleđe i penal za poraz Zagreba

U 5. kolu oštećen je i Zagreb. Pomoćnik Barišić poništio je gol Vojtuša zbog zaleđa koje nije postojalo, a glavni Ljubičić nije dosudio penal na Pelaiću. Belupo je slavio 2-1.

Lokomotiva zabila Hajduku iz zaleđa

Pomoćni sudac Josip Havaić nije vidio da je Boras u očitom zaleđu kod drugoga gola “lokosa” u pobjedi 2-0. 

- Očekivao sam i puno lošije suđenje - rekao je Mišo Krstičević.

Križarić i Pejić su “zabrljali” u Rijeci

Tjedan dana nakon Lokomotive Hajduk je još jedanput oštećen. Glavni sudac Križarić i pomoćnik Pejić također u srijedu izlaze pred sudačku komisiju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 79
VIDEO

Dinamo - Rijeka 0-0:  Prvi susret finala bez ispaljenog metka...
UZVRAT JE ZA TJEDAN DANA

Dinamo - Rijeka 0-0: Prvi susret finala bez ispaljenog metka...

Dinamo je u prvom poluvremenu prijetio preko Arbera Hoxhe, koji je pogodio gredu i imao još dvije dobre prilike. Rijeka je prvu pravu šansu imala u 59. minuti kada je Toni Fruk pogodio gredu

Zajecova čistka: Dinamo ima sulude uvjete za šefa uprave, ne ispunjava ih ni Zvone Boban?!
NOVE ZAVRZLAME

Zajecova čistka: Dinamo ima sulude uvjete za šefa uprave, ne ispunjava ih ni Zvone Boban?!

Velimir Zajec i njegovi ljudi vjeruju kako će vrlo brzo 'riješiti' Vlatke Peras, pa onda okrenuti razrješenju Danijela Tomačića i Darka Podnara. Ipak, predsjednica uprave Dinama ima drugačije planove...
VIDEO Vušković se slomio na sudu: 'Život mi je noćna mora, oduzeli su mi jedino što znam!'
SUZE MLADOG NOGOMETAŠA

VIDEO Vušković se slomio na sudu: 'Život mi je noćna mora, oduzeli su mi jedino što znam!'

Rekli su mi da sam pozitivan, mislio sam 'pa nije valjda opet covid'. Policija me čekala u svlačonici, upala mi je u kuću gdje je djevojka bila sama. Ne bih ovo poželio ni najvećem neprijatelju, rekao je Vušković