Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
281 komentara

Šuker potvrdio: Kreće gradnja stadiona, gotov je za 2 godine

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza je nakon sastanka s gradom Zagreba i Vladom najavio izgradnju gradskog stadiona u Zagrebu kojeg će koristiti i reprezentacija, a lokacija će mu biti naselje Blato u Zagrebu

Hrvatska protiv Azerbajdžana igra prvu kvalifikacijsku utakmicu za EURO 2020.
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
281 komentara

Miran sam, došlo je na moje. Nadam se da ćemo u iduće dvije godine imati prekrasan stadion, da će biti gotov prije izbora, rekao je Davor Šuker. On  je na redovnoj sjednici Skupštine Hrvatskog nogometnog saveza potvrdio dogovore koje je postigao na sastanku s predstavnicima grada Zagreba i Vlade. Hrvatska kreće kreće u izgradnju stadiona u Zagrebu, a lokacija će mu biti naselje Blato.

- Na dobrom smo putu da se napravi stadion sa 25-30 tisuća mjesta. Čuli smo što je kazao gradonačelnik Bandić, hajdemo da svatko radi svoj posao, da ga napravimo u Blatu. Možemo za to dobiti namjenska sredstava Uefe i Fife da se konačno kad nas može organizirati spektakl na pravom stadionu. Gradi se stadion u Osijeku, u Rijeci je napravljena Rujevica, u Zagrebu to ne bi bio nacionalni stadion nego gradski, a Hrvatska će i dalje igrati i u Puli, Rijeci, po cijeloj državi. Razmišljamo i o Splitu, pomoći ćemo Poljudu da se i on uredi, trebamo razgovarati i naći novac da svi budemo zadovoljni - rekao je Šuker.

 

Blato je idealna lokacija, možemo preuzeti projekt Mađara

- Po riječima ljudi iz Grada Blato je idealna lokacija. Vjerujem Bandiću i Plenkoviću da ćemo napraviti pristojan stadion, čist, uredan, jer danas su sanitarni uvjeti na Maksimiru kao u 19. stoljeću. Napravili smo napredak, ja sam odahnuo, pričekajmo sad mjesec dana da dođemo do druge faze, treba pogledati infrastrukturu, napraviti plan...  Dobri smo s Mađarima, možemo donijeti njihov projekt veličine i cijene, da ne bude preskupo.

- Znaju se Uefini standardi i koliko stadion može koštati po sjedalici. Važno mi je kad nam gosti dođu da dobiju minimum uvjeta koje mi imamo vani. Nije presudno hoće li to biti 22, 25 ili 30 tisuća mjesta. Tužno je da ćemo ove godine u kvalifikacijama igrati na sjajnim novim stadionima u Budimpešti, Bratislavi, Bakuu i Cardiffu, a da svjetski doprvaci nemaju odgovarajući dom u svojoj zemlji kojoj su toliko toga lijepoga priuštili - rekao je Šuker.

Derutni Maksimir više nije siguran

Pitanje izgradnje stadiona otvorilo se nakon fantastičnog uspjeha u Rusiji i osvajanja svjetskog srebra jer druga reprezentacija svijeta nema adekvatne i sigurne uvjete na kojima može igrati svoje domaće utakmice.

STADION SE RASPADA Dan kad se čak i Grad prestao praviti slijep zbog Maksimira... DA KAMENJE NE PADA Maksimir se urušava?! Uefa: 'Hitno stavite zaštitnu mrežu!'

Crveni alarm se ponovno upalio početkom tjedna nakon što je postalo jasno da se Maksimir raspada. U ponedjeljak je sa stadiona Dinama na kojemu je reprezentacija samo nekoliko dana ranije igrala kvalifikacijsku utakmicu za Euro pao veliki komad stakla i to u trenutku kada je u blizini bilo dosta prolaznika i djece

Dinamo je ranije postavio zaštitne mreže ispod zapadne tribine, ali ni one nisu uspjele zaustaviti rasipanje derutne građevine.

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL dinamo | Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Naši partneri pišu
Message