Obavijesti

Sport

Komentari 6

Svaki igrač na svoju poziciju i bez puno komplikacija u napad!

Svaki igrač na svoju poziciju i bez puno komplikacija u napad!
4

¨Hari Vukas vodio je u kratkoj karijeri tri utakmice protiv Osijeka i dobio sve tri. Sada ga čeka ogled sa Slaven Belupom, četvrti po redu, od prethodna tri je sva tri također riješio u svoju korist...

VIDEO

Prvu od dvije 'kvalifikacijske' utakmice za ostanak na klupi Hajduka Hari Vukas uspješno je apsolvirao. Pobijeđen je Osijek a njegovu momčad idućeg vikenda čeka domaći ogled sa Slaven Belupom. Još jedan uspjeh bi ispred Vukasovog imena u zapisniku izbrisao riječ 'pomoćni', a Hajduk bi, barem za neko vrijeme bio miran kada je u pitanju mjesto prvog trenera.  

Odluka je to koja načelno spada u domenu sportskog direktora Ivana Kepčije i savjetnika predsjednika uprave Marija Stanića, no na koncu bi za Vukasov ostanak na klupi mogao biti presudan predsjednik u ostavci Marin Brbić. Kako? Vrlo jednostavno, Hajduk je u financijskim problemima, izostaju prihodi od prodanih ulaznica i sponzora, upitna je i zarada od Europe..., i na Poljudu se steže remen i pokriva onim što imaju na raspolaganju. Pa tako i s aktualnim stručnim stožerom na čelu s Vukasom.

Hari Vukas
'Revolucionarnih promjena neće biti, samo sitnije korekcije...'
'Revolucionarnih promjena neće biti, samo sitnije korekcije...'

Poslovično racionalni Brbić sigurno se neće zadužiti ili dizati kredit kako bi posložio jaču momčad i doveo zvučno ime na klupu, ne pada mu na pamet zaroniti u minus na odlasku. Uostalom, i u prvom je mandatu uoči smjene poplaćao sve račune i iza sebe ostavio praznu blagajnu, pa će se vjerojatno i u drugom mandatu ponašati po sistemu 'dok sam ja tu, sve će biti u redu, a dalje...'.

Nije dakle ni čudno da su na Poljudu stopirane sve investicije, uključujući i one u igrački kadar i trenere. I tako će biti sve dok se netko od aktualnog kadra ne proda, a za sada nema konkretnih ponuda, barem ne onih koje bi zadovoljavale Hajduka. U tom svjetlu treba promatrati i sastav koji je Vukas izveo u Osijeku, u kome su manje - više svi igrači koji su u prodajnom izlogu. Od Posavca i Ismajlija, preko Vuškovića i Čoline, do Jradija i Gyurcsa.

Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
'Iscrpile su nas kontre, a na kraju smo se morali braniti'
'Iscrpile su nas kontre, a na kraju smo se morali braniti'

Ako je vjerovati informacijama iz krugova bivših igrača Hajduka, nekadašnji Vukasovi suigrači navodno su mu uoči Osijeka poslali poruku podrške: ''Stavi svakog igrača na njegovo mjesto i ne kompliciraj previše'' I Vukas je upravo to i napravio. Je li ih poslušao ili je to i sam planirao napraviti manje je važno, važno je da je izborio pobjedu, i to svoju treću u tri ogleda s Osječanima!? U prvom mandatu slavio je 4:2, u drugom 3:2, a u trećem 2:1. I što je još zanimljivije, sada ga čeka ogled sa Slaven Belupom, kojeg je također pobijedio u sva tri prethodna ogleda, 2:0 i 2:1 na Poljudu te 0:2 u Koprivnici.

Vukas je tijekom svoje nogometne karijere bio napadač i od svojih igrača traži napadačku igru. Kad mu se vrate Diamantakos, Eduok i Teklić, uz Jaira, Gyurcsa, Caktaša i Krekovića, imat će na raspolaganju i te kako respektabilan napadački potencijal, na koncu i momčad koja je po imenima i tržišnoj vrijednosti jača od svih HNL konkurenata, osim naravno Dinama. Hajduk je puno kvalitetniji od većine konkurenata, no Tudor taj potencijal nije uspio iskoristiti, štoviše srozao je momčad koju mu je Burić ostavio s druge na petu poziciju. Sada je red na Vukasu da pokaže zna li i može li bolje od Tudora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom