Obavijesti

Sport

Komentari 3

Sve promjene trenera u HNL-u: Od Ferde Milina do Vučevića...

Sve promjene trenera u HNL-u: Od Ferde Milina do Vučevića...
8

Još je sedam kola ostalo do kraja ove sezone hrvatskog nogometnog prvenstva, a prvoligaši su mijenjali trenere čak osam puta. Neki od njih odlazili su i svojevoljno...

VIDEO

Nadate li se dužem trenerskom angažmanu u nekom prvoligaškom klubu, Hrvatska vjerojatno ne bi bila vaš prvi izbor.

Osim ako ste, primjerice, Igor Pamić, pa vaši šefovi imaju razumijevanja za rezultatsku krizu, ili Zoran Mamić, koji nema pretežak zadatak dovesti još jednu titulu u maksimirske vitrine. Pozitivan primjer je i Matjaž Kek, koji je kao nagradu za svoj rad promoviran u ulogu menadžera Rijeke.

Klupu su u odnosu na početak sezone zadržali i Tomislav Ivković u Lokomotivi te Željko Kopić u Zagrebu. Lokosi plove prema Europskoj ligi, a "pjesnici" prema sredini ljestvice, pa bi spomenuti dvojac mogao dobiti šansu i u novoj sezoni.

Ipak, treneri u MAXtv Prvoj ligi padaju kao na traci, a današnji otkaz Goranu Vučeviću u Hajduku već je osmi odlazak šefa struke s klupe nekog od članova Lige 10.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Milin i Ćiro svojevoljno napustili Zadar

Trenere su u sezoni 2014./2015. mijenjali Zadar (dvaput), Slaven Belupo, Split, Hajduk (triput) i Osijek.

Ferdo Milin prvi je otišao, istina dobrovoljno. Nakon jedne pobjede u prvih šest kola, Milin je rekao kako je došlo do zasićenja i da više nema energije.

Klub sa Stanova doveo je Ćiru Blaževića, a "trener svih trenera" privlačio je pažnju nastupima bez dlake na jeziku. Ipak, tek što smo zakoračili u 2015., i on je samovoljno napustio klub zbog optužbi da je dao jamčevinu za puštanje na slobodu Rene Sinovčića, prvog čovjeka kluba. Treću je sreću sa Zadranima tako potražio bivši hrvatski izbornik Igor Štimac.

Scoria izletio nakon Kupa, Matiću ponudili drugu poziciju

Prvi kojemu je uprava dala nogu u društvu najboljih bio je Elvis Scoria, koji je vodio Slaven Belupo do posljednjeg mjesta nakon 13 kola, a uspio je i ispasti iz Kupa od Vinogradara (3-0). Njegovo je mjesto preuzeo Ante Čačić i odveo "farmaceute" u mnogo mirnije vode.

Ivan Matić vodio je Split do ruba senzacionalnog plasmana u Europsku ligu, no igra na dva kolosijeka ostavila je traga u HNL-u. Braća Žužul tako su neposredno uoči Božića mjesto trenera ponudili Zoranu Vuliću, koji je na to mjesto stigao iz U-19 reprezentacije, a dok je Matića za utjehu dočekala pozicija u omladinskoj školi.

Hajdukova treća (ne)sreća

Slabe rezultate Hajduka ove sezone glavom su plaćali treneri, kako to obično biva u nas. No prvi je otišao svojevoljno. Igor Tudor šokirao je upravu "bilih" ostavkom samo tri dana uoči proljetnog dijela sezone zbog neslaganja oko dovođenja igrača.

Kao rješenje za upražnjeno mjesto ponudio se Špaco Poklepović, koji je dobio zadatak odvesti momčad prema Europi i afirmirati mlade igrače, no nije izdržao ni dva mjeseca. Od sedam ligaških utakmica dobio je samo Osijek u gostima, a izgubio četiri puta. Porazi od Splita i Istre zapečatili su mu sudbinu.

Odgovornost je pred najvažniju utakmicu sezone, uzvrat polufinala Kupa sa Splitom, preuzeo sportski direktor Goran Vučević, a za uvod je izgubio od Rijeke na Poljudu u prvenstvu u samom finišu. Niti crveni mu nisu mogli doći kao iskupljenje i jutro poslije poraza i on je postao Hajdukov bivši.

Rukavina preživio jednu proljetnu utakmicu

Između trzavica na Poljudu ugurao se odlazak Tomislava Rukavine iz Osijeka, koji je odradio zimske pripreme s "bijelo-plavima" pa nakon samo jedne utakmice i poraza od Zadra morao otići. Misiju ostanka slavonskog prvoligaša u elitnom društvu preuzeo je iskusni stručnjak Ivo Šušak.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova
VIDEO Inter jubilarni 20. put osvojio 'scudetto'! Uz tri crvena kartona srušio najljućeg rivala
DERBY DELLA MADONNINA

VIDEO Inter jubilarni 20. put osvojio 'scudetto'! Uz tri crvena kartona srušio najljućeg rivala

Acerbi (18') i Thuram (49') zabili su za pobjedu Intera na 'gostujućoj' utakmici protiv Milana na San Siru. 'Nerazzuri' vode sa 17 bodova pet kola prije kraja u odnosu na gradskog rivala i slave 20. 'scudetto'