Obavijesti

Sport

Komentari 9

Švedska ispustila pobjedu, gol 'furije' vrijedan Eura u finišu...

Švedska ispustila pobjedu, gol 'furije' vrijedan Eura u finišu...
1

'Zmajevi' su poraženi su na gostovanju u Ateni sa 2-1, a presudio je autogol Kovačevića u 88. minuti. Unatoč izjednačujućem golu Dinamovog veznjaka Amera Gojaka nakon početnog vodstva Grka...

VIDEO

Spas u zadnji čas, reklo bi se. Druga minuta sučeve nadoknade bila je kobna za Švedsku u kojoj je propala nada u pobjedu nad velikom Španjolskom. Heroj "Furije" bio je Rodrigo, igrač Valencije za 1-1.

Napadač Valencije Rodrigo postigao je pogodak u drugoj minuti sučevog dodatka, kojim je Španjolska izjednačila na gostovanju u Švedskoj na 1-1 i s tim bodom osigurala plasman na EURO 2020., dok je autogolom Kovačevića u posljednjim minutama reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena sa 2-1 u Grčkoj i tako ostala samo s teoretskim izgledima za drugo mjesto u skupini.

Šveđani su u Friends Areni u Solni poveli u 50. minuti pogotkom Berga. No, Rodrigo je nekadašnje europske prvake odveo na EURO 2020. izjednačivši u drugoj minuti sučevog dodatka.

Norveški bod za spas Šveđana

Šveđani su se zadržali na drugom mjestu u skupini, samo zahvaljujući tome što je Norveška osvojila bod u Bukureštu pogotkom Sorlotha u drugoj minuti sučevog dodatka. Rumunjska je do tada vodila golom Mitrite, a domaća reprezentacija je deset minuta prije propustila priliku za vodstvo kad je kazneni udarac Puscasa obranio Jarstein.

Španjolska je na čelu skupine F sa 20 bodova, pet više od Švedske i šest više od Rumunjske, koja će 15. studenog ugostiti Šveđane u ključnoj utakmici za drugo mjesto. Šveđani u posljednjem kolu dočekuju Farske Otoke, a Rumunji putuju u Španjolsku.

Italija uvjerljiva u skupini J

U skupini J Italija je ostala s maksimalnim učinkom pobijedivši Lihtenštajn u gostima sa 5-0, dok je Finska trijumfom 3-0 u Armeniji napravila veliki korak ka drugom mjestu, s obzirom da u posljednja dva kola ulazi s pet bodova prednosti pred Armenijom i reprezentacijom BiH. Finci 15. studenoga dočekuju Lihtenštajn i pobjedom postaju neuhvatljivi za konkurente.

'Zmajevi' poraženi u Grčkoj

Izabranici Roberta Prosinečkog poraženi su na gostovanju u Ateni sa 2-1, a presudio je autogol Kovačevića u 88. minuti. Grci su poveli u 30. minuti golom Pavlidisa, a u 35. minuti je izjednačio Dinamov veznjak Amer Gojak. BiH samo teoretski može još osvojiti drugo mjesto i tako se kvalificirati za EURO, ali priliku za popravak će imati u dodatnim kvalifikacijama u ožujku sljedeće godine.

Švicarci i dalje u konkurenciji

Veliku pobjedu ostvarila je Švicarska, koja je sa 2-0 svladala Republiku Irsku i tako ponovno konkurira za plasman. Seferović je pogodio za vodstvo u 16. minuti, a u sučevom dodatku Duffy je poslao loptu u svoju mrežu za konačnih 2-0. Švicarci su propustili i kazneni udarac koji je Rodriguezu obranio Randolph.

U skupini D na vrhu je Irska, a druga Danska, svaka s po 12 bodova. Švicarci imaju 11 bodova, ali u preostale dvije utakmice čekaju ih najslabije momčadi u skupini - domaćini su Gruziji i idu u goste Gibraltaru. Irci još uvijek drže sve u svojim rukama, jer će 18. studenoga ugostiti Dance u Dublinu i eventualnom pobjedom će biti bolji od njih u međusobnim dvobojima u slučaju istog broja bodova. Danska će prethodno morati pobijediti Gibraltar u Kopenhagenu. (eg)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

VIDEO Trener Fenera: Napali su i mog sina, udarili ga u glavu! Evo kako izgleda Livaković...
KAOS U TURSKOJ

VIDEO Trener Fenera: Napali su i mog sina, udarili ga u glavu! Evo kako izgleda Livaković...

Nigerijac je postao pravi heroj Fenerbahčea, a nakon povratka u Istanbul igrače Fenera dočekala je vojska navijača koja je u nekoliko navrata skandirala ime hrabrog Nigerijca

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!
ZVIJEZDE NA SNIMANJU

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!

Gvardiol, Pjaca i Labrović imaju sponzorske obveze, u domaćem dresu za Europsko prvenstvo pozirali su na odmorištu na autocesti A4 u Sesvetama
Poruka Livaji na transparentu u Splitu: 'Dok titula putuje prema Učkoj, ti ladiš jaja u Grčkoj...'
NISU ZADOVOLJNI

Poruka Livaji na transparentu u Splitu: 'Dok titula putuje prema Učkoj, ti ladiš jaja u Grčkoj...'

'Bili' su porazom kod kuće malo izgubili korak za vodećom Rijekom, a kapetan Livaja je nakon toga otišao na odmor u Grčku što su mu neki od navijača očito zamjerili