Obavijesti

Sport

Komentari 5

Švicarska nam je oduvijek bila problem: Pamtimo samo jednu pobjedu, srušio ih tek Brozović

Švicarska nam je oduvijek bila problem: Pamtimo samo jednu pobjedu, srušio ih tek Brozović
2

Četiri puta smo se u povijesti sučelili vršnjacima iz Švicarske, tu pamtimo tek jednu pobjedu. A od Švicaraca su u U-21 vrsti gubili Brozović, Kovačić, L. Kalinić, Jedvaj, Pjaca...

VIDEO

Portugal je već prošlost, izabranici Igora Bišćana sada čekaju ogled sa Švicarskom. Hrvatska U-21 reprezentacija porazom je otvorila Europsko prvenstvo do 21 godine u Sloveniji, dok su Švicarci na otvaranju tog turnira prilično iznenađujuće svladali Englesku. Ali, i pokazali kako u njihovim redovima ima sjajnih nogometaša...

Pokretanje videa...

Šemper i Vušković nakon Portugala 03:32

Hrvatska i Švicarska četiri su puta zaigrali u povijesti U-21 reprezentacija, a brojke su debelo na - njihovoj strani. Švicarska je slavila tri puta, a 'mini vatreni' samo jednom. Ove dvije reprezentacije susrele su se u kvalifikacijama za Europska prvenstva 2013. i 2015. godine, a niti jednom se na kraju na veliko natjecanje nismo plasirali ni mi ni oni.

Vušković: Prevelik je respekt bio prema Portugalu. Ne možeš stajati u bloku svih 90 minuta
Vušković: Prevelik je respekt bio prema Portugalu. Ne možeš stajati u bloku svih 90 minuta

Jedinu pobjedu naši su mladići protiv Švicaraca dohvatili 2013. godine kada je na klupi U-21 reprezentacije sjedio Niko Kovač. Današnji trener Monaca imao je u Luganu generaciju predvođenu Brozovićem, Kovačićem i Rebićem, a baš je Marcelo Brozović zabio oba gola u sigurnoj pobjedi (2-0) naše reprezentacije.

Koper: Susret Portugala i Hrvatske na Europskom U21 prvenstvu

No, Hrvatska je protiv Švicaraca uvijek imala problema, a u prvom međusobnom dvoboju iz 2011. godine nastradali smo 4-0. A i tada su glavni aduti U-21 vrste bili Kovačić i Brozović. Drugi međusobni ogled te dvije reprezentacije odigran je u Koprivnici 2012. godine, Švicarci su slavili 2-1, tada nam zabili Seferović i Drmić. 

Još dva poraza "mini-vatreni" protiv Švicaraca pamte iz 2011. (4-0 u Sionu) i 2013. godine (2-0 u Puli). Tada je našoj mladoj vrsti prijetio Josip Drmić, a jedna od najjačih karika Švicaraca danas je 22-godišnji Hrvat Toni Domgjoni. Riječ je o nogometašu koji je rođen i odrastao u Koprivnici, bio član Slaven Belupa do 2009. godine, a onda s roditeljima kao 11-godišnjak preselio u Švicarsku, i vrlo brzo postao nogometna zvijezda Züricha.

Ivanušec: Morali smo napasti i više riskirati, a ne se povući...
Ivanušec: Morali smo napasti i više riskirati, a ne se povući...

Toni Domgjoni ovoga će puta u Kopru na sredini terena voditi veliku bitku s prijateljem i bivšim suigračem Kristijanom Bistrovićem, obojica su rođeni 1998. godine, izdanci uspješne omladinske škole Slaven Belupa. Švicarski se veznjak dokazao i na otvaranju Eura, bio jedan od najboljih igrača Švicaraca u velikoj pobjedi nad Engleskom, ali Bistrović sigurno zna način kako ga zaustaviti.

Hrvatska je protiv Portugala zaigrala u nešto zatvorenijoj varijanti, a treba očekivati da se izabranici Igora Bišćana protiv Švicarske ipak malo otvore. I zaigraju na pobjedu. Svaka čast njima, ali uvjereni smo kako Moro, Majer, Ivanušec ili Bradarić vrijede više, puno više...

Dosadašnje utakmice U-21 reprezentacija Hrvatske i Švicarske

Hrvatska - Švicarska 0-2

Kvalifikacije za EP 2015., 14. studenoga 2013.
Pula.
Strijelci: 0-1 Frey (19), 0-2 Jevtić (47)
Hrvatska: Zelenika (od 22. Delač), Jedvaj, Datković, Bubnjić, Gorupec, Radošević, Močinić, Brozović, Bručić (od 52. Perica), Mišić, Pjaca (od 85. Šitum). 
Švicarska: Mvogo, Lacroix, Decarli, Widmer, Martignoni (od 81. Bauer), Buff, Jevtić (od 76. Bertone), Khelifi (od 69. Veloso), Freuler, Ben Khalifa, Frey. 

Švicarska - Hrvatska 0-2

Kvalifikacije za EP 2015., 14. listopada 2013.
Lugano, Švicarska.
Strijelci: 0-1 Brozović (38), 0-2 Brozović (76)
Švicarska: Spiegel, Benito, Lacroix, Ajeti, Widmer, Jevtić (od 75. Brahimi), Martinelli, Buff (od 88. Veloso), Khelifi (od 65. Frey), Freuler, Ben Khalifa. 
Hrvatska: Zelenika, Šimunović, Datković, Bubnjić, Gorupec, Radošević, Močinić, Šitum, Brozović (od 90. Miličević), Kovačić (od 70. Mrzljak), Rebić (od 46. Bručić). 

Hrvatska - Švicarska 1-2

Kvalifikacije za EP 2013., 2. lipnja 2012.
Koprivnica
Strijelci: 0-1 Seferović (15), 1-1 Glavica (78), 1-2 Drmić (90).
Hrvatska: Kalinić, Antolić, Kelić, Pavlović, Tičinović, Paurević, Abdurahimi (od 66. Šitum), Brozović, Šarić (od 77. Maglica), Glavica, Vukušić.
Švicarska: Bürki, Widmer, Moubandje, Schar, Affolter, Buff (od 85. Abrashi), Frei (od 74. Wittwer), Toko, Seferović (od 65. Drmić), Kasami, Zuber.

Švicarska - Hrvatska 4-0

Kvalifikacije za EP 2013., 5. rujna 2011.
Sion, Švicarska.
Strijelci: 1-0 Zuber (8), 2-0 Toko (67), 3-0 Kasami (84), 4-0 Seferović (86).
Švicarska: Bürki, Feltscher, Daprela, P. Koch, Affolter, Buff (od 86. Wiss), Schönbächler, Toko, Drmić (od 70. Seferović), Kasami, Zuber (od 90. R. Koch).
Hrvatska: Kalinić, Antolić, Glumac, Pavlović, Kukoč, Šovšić (od 67. Čop), Brozović, Kovačić (od 51. Trebotić), Šitum, Vujičević, Slišković (od 75. Lendrić)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...