Obavijesti

Sport

Komentari 0

Svjetsko prvenstvo: Hrvatsku će predstavljati četiri boksačice

Svjetsko prvenstvo: Hrvatsku će predstavljati četiri boksačice

Svjetsko prvenstvo za boksačice trebalo se u glavnom gradu Turske održati prošle godine, a bilo je odgođeno zbog pandemije korona virusa

VIDEO

Hrvatsku će na Svjetskom prvenstvu u Istanbulu, koje se održava od 8. do 20. svibnja predstavljati četiri najbolje boksačice Nikolina Ćaćić, Dea Bolanča, Marija Malenica i Sara Beram

Pogledajte video: Prva hrvatska boksačica na Igrama

Pokretanje videa...

Prva naša boksačica na Igrama: Nisam ni znala da ima repasaž, plasman sam proslavila pivicom 01:04

Svjetsko prvenstvo za boksačice trebalo se u glavnom gradu Turske održati prošle godine, a bilo je odgođeno zbog pandemije korona virusa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Izbornik ženske reprezentacije Ante Matas odredio je da Hrvatsku u Istanbulu predstavljati Nikolina Ćaćić (Omega Zagreb) u kategoriji do 52 kg, Dea Bolanča  (Pit Bull Split) u kategoriji do 57 kg, Marija Malenica (Pit Bull Split) u kategoriji do 60 kg i Sara Beram (Petar Zrinski Zagreb) u kategoriji do 63 kg.

Boxing - Women's Featherweight - Last 16

Hrvatski ženski boks nedavno je na Europskom prvenstvu za seniore i seniorke do 22 godine u Poreču osvojio prvu medalju uopće u seniorskoj konkurenciji – naša najbolja boksačica i prva hrvatska olimpijka 21-godišnja Nikolina Ćaćić  osvojila je srebrnu medalju i naslov doprvakinje Europe do 22 godine.

Babić s Wembleya: Fury je dugo poslije meča paradirao u ringu pa pozvao gore i Ngannoua...
Babić s Wembleya: Fury je dugo poslije meča paradirao u ringu pa pozvao gore i Ngannoua...

Ćaćić je lani izborila nastup i prvu pobjedu na Olimpijskim igrama u Tokiju, a prije toga bila je prva osvajačica velikih medalja za Hrvatsku kad je postala svjetska i europska doprvakinja u mlađim seniorkama 2019. godine.

Nadomak plasmanu na Olimpijske igre bila je i najiskusnija hrvatska reprezentativka, Splićanka Marija Malenica (33) koja se nakon toga preselila u London i posvetila profesionalnoj karijeri (upisala i pobjedu u profi-ringu), a nastupila je na državnom prvenstvu u Zadru gdje se borila u najžešćem meču prvenstva protiv Sare Beram koja je pobijedila i bila proglašena najboljom boksačicom PPH-a za žene.

Zagreb: Međunarodni turnir u boksu Grand Prix Zagreb 2020., finale, žene, laka kategorija 57kg-60kg

Marija Malenica prošle je godine bila zlatna i proglašena je najboljom boksačicom Prvenstva Balkana u Zagrebu.

Sara Beram (27) nedavno je obranila titulu na jakom međunarodnom turniru ‘Beogradski pobjednik’ gdje je senzacionalno s četiri pobjede u nizu nad kvalitetnim suparnicama trijumfirala i lani. Beram je također bila i prvakinja na Prvenstvu Balkana u Zagrebu, a bila je i pobjednica međunarodnog Grand Prixa Zagreb.

Fury i Whyte podijelili rekordan iznos: Tysonu 25,5 milijuna eura
Fury i Whyte podijelili rekordan iznos: Tysonu 25,5 milijuna eura

Mlada i srčana Splićanka Dea Bolanča (20) odlično se borila na Europskom prvenstvu U-22 u Poreču, na svakom natjecanju pokazuje kontinuirani napredak i nastup na Svjetskom prvenstvu među najboljim boksačicama svijeta bit će joj novi veliki iskorak u međunarodnoj karijeri.

Za vrijeme trajanja Svjetskog prvenstva boksačica u Istanbulu će se održati i izborni kongres Svjetske boksačke federacije IBA-e s izborom novog predsjednika.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov