Sport

Komentari 15

Tajni adut Kanađana: Ovo je čovjek koji ih nabrijava...

Tajni adut Kanađana: Ovo je čovjek koji ih nabrijava...

Svjetsko prvenstvo u Katru tek je drugo koje je reprezentacija Kanade izborila u svojoj povijesti. Igrači su ostavili sve na terenu u utakmici protiv Belgije, a jedan čovjek posebno ih je inspirirao

Kanadska nogometna reprezentacija izgubila je prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Katru, s minimalnom pobjedom od 1-0 bolja je bila Belgija. Kanada tako ni u četvrtom nastupu u povijesti reprezentacije na SP-u nije uspjela zabiti gol, a cijeli turnir veoma puno znači cijeloj zemlji. 

Izbornik Kanade John Herdman (47) istaknuo se kao zanimljiv čovjek, koji očito ima posebne načine kako bi motivirao svoje igrače. Nakon poraza od Belgije rekao je svojim igračima da "idu sje*ati Hrvatsku", a neobičan način motivacije imao je i prije utakmice s Belgijom. Igračima se prije susreta obratio kanadski astronaut Chris Hadfield (63).

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Belgium v Canada

- Igračima je održao inspirativan govor. Pričajući o svojim iskustvima predstavljanja zemlje u vojsci i kao astronaut i mislim da ih je večeras sve nadahnuo - rekao je Herdman kanadskih medijima.

Hadfield je odlikovani kanadski astronaut. Prvi je put u svemir otišao 1995. godine, kada je posjetio rusku svemirsku spanicu. Posebno je popularan postao 2013. godine, kada je bilježio život u svemirskoj stanici na način da fotografira Zemlju. Njegove slike bile su pravi hit na društvenim mrežama, zbog čega je postao vrlo poznat u Kanadi.

POGLEDAJTE VIDEO: PITALI JE NAVIJA LI ZA VATRENE, A ONA…

Najčitaniji članci