Sport

Komentari 56

Tajni sastanak: Hajduk i Split zajedno u borbu protiv HNS-a?

Tajni sastanak: Hajduk i Split zajedno u borbu protiv HNS-a?

Hajduk u potrazi za saveznicima u borbi protiv čelnika hrvatskog nogometa navratio je u susjedstvo. Marin Brbić sastao se s braćom Slavenom i Jozom Žužulom...

Kiseli osmijeh zatitrao je na licima čelnika Hajduka i Splita kad su vidjeli da ih ispred stadiona u Parku mladeži čekaju novinari. Sastanak čelnika susjedskih klubova trebao je ostati tajan.

- Ne smijem davati izjave, zašto plaćati kazne - pravdao se kaznom HNS-a predsjednik Hajduka Marin Brbić, a s njim se solidarizirao i predsjednik Splita Slaven Žužul.

- Sve ste vidjeli - rekao je Slaven, a brat Jozo je dodao: "Od mene nećete ništa saznati".

Ništa rječitiji nisu bili ni sportski direktori.

- Došli smo na kavu, zašto ne, Križanac i ja smo veliki prijatelji - rekao je Goran Vučević, a njegov kolega iz Splita zaključio:

- Hvala vam lijepa što ste nas pričekali.

Službeno, dakle, šutnja, no neslužbeno saznajemo da su se čelnici Hajduka i Splita sastali kako bi razmotrili aktualno stanje u hrvatskom nogometu. Hajduk traži saveznike u borbi protiv vrha HNS-a, a stranu bi mu trebali držati i najbliži susjedi.

Do jučer se glas protiv aktualnog stanja u HNS-u čuo samo s Poljuda, no sve su glasniji prosvjedi i iz drugih klubova nezadovoljnih suđenjem, ali i lošim imidžom lige koji utječe i na sponzore, transfere...

Teško je i predvidjeti kad bi se i kako točno ova dugotrajna "trakavica" odnosa na relaciji Hajduk - HNS mogla rasplesti, no jedan od indikatora svakako će biti današnje zasjedanje Sabora koje bi po hitnom postupku, na prijedlog Hajduka i Udruge Naš Hajduk, trebalo donijeti promjene u Zakonu o sportu.

Najčitaniji članci