Obavijesti

Sport

Komentari 0

Težak put za Mladost do LP-a: Na Siciliji igra protiv Filipovića

Težak put za Mladost do LP-a: Na Siciliji igra protiv Filipovića

Zagrepčani, koji su se prijavili za domaćinstvo, no nisu ga dobili, razvrstani su u skupinu sa Szolnokom, Pays d'Aixom te Ydriakosom, a splitski Jadran s domaćinom Ortigiom, Barcelonom, Steauom i Primorcem

VIDEO

Težak put čeka Mladost do grupne faze vaterpolske Lige prvaka. Tamo gdje je igrala zadnje dvije godine zahvaljujući pozivnici i gdje joj je, bez puno pitanja, mjesto. Uostalom, ove su godine "Žapci" trebali igrati i na završnom turniru. No, LEN, Europska organizacija vodenih sportova, za nadolazeću je sezonu, uslijed smanjenja broja sudionika Lige prvaka sa 16 na 12, Zagrepčanima uskratila pozivnicu i poslala ih u kvalifikacije. A pozivnicu je dobio, recimo, Dinamo Tbilisi...

Zaustavit ćemo se. Ove će se sezone, naime, iz prinudnih razloga, a jasnog uzroka, igrati samo jedan kvalifikacijski krug, a ne tri kako je inače bio slučaj. Za kvalifikacije, iz kojih će u grupnu fazu proći samo dva kluba uz 10 već "pozvanih", prijavilo se čak 18 klubova, uz Mladost tu je i splitski Jadran kao drugi hrvatski.

Igrač Mladosti ima korona virus
Igrač Mladosti ima korona virus

LEN ih je sve rasporedio u dva grada i četiri skupine. U onima u Sirakuzi na Siciliji od 11. do 15. studenog igrat će naši predstavnici. Zagrepčani, koji su se prijavili za domaćinstvo, no nisu ga dobili, razvrstani su u skupinu sa Szolnokom, francuskim Pays d'Aixom te grčkim Ydriakosom, a Splićani s domaćinom Ortigiom, Barcelonom, Steauom i kotorskim Primorcem, prvakom Europe iz 2009. koji sada vodi Sandro Sukno.

Pobjednici skupina igrat će izravan dvoboj za Ligu prvaka, što, drugim riječima, znači da će Mladost, zapravo, već u uvodnoj grupi imati "finale" u Szolnoku, ovog ljeta pojačanog za kapetana srpske reprezentacije Filipa Filipovića, ali i solidno oslabljenog za još tri srpska reprezentativca Đorđa Lazića, Viktora Rašovića i Gavrila Subotića, kao i mađarskog Bencea Batorija. Uz Filipovića, pak, stigli su još domaći reprezentativci Adam Nagy i Gergo Kovacs te malo skromnije uloge Akos Konarik. Zanimljivosti zbog, i Szolnok je ostao bez pozivnice za novu sezonu. Pa je LEN dva uvjerljivo najkvalitetnija kluba na Siciliji stavio u istu grupu. Taman za još jedan pljesak genijalnosti te organizacije.

Senzacionalno pojačanje! Za Mladost potpisao Andro Bušlje
Senzacionalno pojačanje! Za Mladost potpisao Andro Bušlje

Domaćin druge dvije skupine bit će budimpeštanski OSC, klub koji je doživio tektonske promjene posljednjih mjeseci i ostao bez svih stranaca i uglavnom svih najboljih igrača. Stoga mu i domaći bazen neće pomoći da se domogne grupne faze za koju je uvjerljivo najveći favorit u Budimpešti Brescia, čije je najzvučnije pojačanje među mnogima bio Maro Joković. 

Dakle, Brescia je "zicer" premda nećemo baš prije reda otpisivati ni grčki Vouliagmeni kojem su pristupili Luka Lozina i Manolis Mylonakis, dok bismo ipak i mladostaše gurnuli u ulogu blagih favorita na Siciliji jer nam se s kapetanom Barakuda Androm Bušljom čine "širima" i kvalitetnijima od Szolnoka. U svakom slučaju osvajači Sirakuze i Budimpešti pridružit će se Jugu, Olympiacosu, Ferencvarosu, Pro Reccu, Barceloneti, Marseilleu, Spandauu, Dinamo Tbilisiju (?), Hannoveru i Jadranu HN.

Zagreb: Otvoreni trening vaterpolista Mladosti
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani