Sport

Komentari 9

Tinejdžer Perišić: Volim Monicu Bellucci, njoke, Zidanea i Redse

Tinejdžer Perišić: Volim Monicu Bellucci, njoke, Zidanea i Redse

Klinac od 16 godina u najmanje tri broja prevelikim hlačicama. Išao je u Srednju ekonomsku, gledao Forresta Gumpa, navijao za Hajduk i Liverpool... Danas je na vrhu Europe

Osvajač Lige prvaka, dvostruki osvajač Bundeslige i trostruki osvajač njemačkog kupa, drugi na svijetu s Hrvatskom, najbolji igrač i strijelac belgijske lige... Sve je to fenomenalni 'Vatreni' - Ivan Perišić.

POGLEDAJTE VIDEO: Europski prvak i 'vatreni' majstor, Ivan Perišić

Danas ima 31 godinu, a kako je razmišljao i što je govorio prije nego se kao klinac otisnuo u bijeli svijet, najprije u francuski Sochaux, a onda Belgiju (Club Brugge), Njemačku (Borussia Dortmund, Wolfsburg, Bayern) i Italiju (Inter)?

Prije desetljeće i pol, kada bi Hajduk igrao domaće utakmice gledateljima se dijelila novina 'Centar', prisjeća se Dalmatinski portal. U ljeto 2005. predstavila je dvije mlade "bile" nade, Perišića i Ivana Raku.

Perišić je u najmanje tri broja prevelikim hlačicama, nasmijani klinac koji sanja veliku nogometnu karijeru. Nije ju dočekao u Hajduku, ali napravio je možda i više nego što se tada sam usudio pomisliti.

Kada mu je bilo 16, Perišić je volio Monicu Bellucci, a nije mu bilo mrsko ni pogledati film s Mattom Damonom. Najradije je jeo njoke i pio bitter-lemon.

Išao je u Srednju ekonomsku školu u kojoj mu je najdraži predmet bio tjelesni, a nakon Hajduka najdraži klub - Liverpool. Noga broj 44 (kao broj na dresu), pozicija: polušpica.

Taj će nas klinac za godinu dana povesti u pohod na naslov prvaka Europe. Osvojio je s klubom, 'red' je da osvoji i s reprezentacijom!

Najčitaniji članci