Obavijesti

Sport

Komentari 13

Tko će biti kapetan Reala? Luka Modrić je jedini logičan izbor, no jedan igrač je ispred njega

Tko će biti kapetan Reala? Luka Modrić je jedini logičan izbor, no jedan igrač je ispred njega

Senator je vezne linije i član "stare garde" Reala. U klubu je 11 godina i on je, kao i trenutni kapetan Karim Benzema koji odlazi na kraju sezone, osvojio sve što se osvojiti da

Real Madrid se rastaje s Karimom Benzemom (35) na kraju sezone, službeno je objavio madridski klub. Napadač koji je zasjao punim sjajem nakon odlaska Cristiana Ronalda konačno je došao na svoje posljednjih sezona, no kako nas je Real navikao i ranije, legende u 'kraljevskom' klubu su samo prolazna pojava.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Benzema napušta Real nakon 14 godina, 25 osvojenih trofeja i s priznanjem najboljeg nogometaša svijeta 2022. godine kada je osvojio Zlatnu loptu.

Posljednjih sezona predvodio je 'kraljeve' s kapetanskom vrpcom oko ruke pa će nakon odlaska prestižna titula ostati upražnjena. I pitanje je tko će dobiti čast ponijeti za neke svetu traku oko ruke.

Priča Karima Benzeme: Spavao je s maloljetnicom, a snimkom seksa ucjenjivao suigrača...
Priča Karima Benzeme: Spavao je  s maloljetnicom, a snimkom seksa ucjenjivao suigrača...

Uzevši sve u obzir, Luka Modrić (37) jedini je pravi izbor. Senator je vezne linije i član "stare garde" Reala. U klubu je 11 godina i on je, kao i Benzema, osvojio sve što se osvojiti da.

I hrvatski kapetan je ponio titulu najboljeg nogometaša svijeta u kraljevskom dresu 2018., drugi je najtrofejniji nogometaš Reala u povijesti iza Marcela i najstariji član trenutnog sastava. Pa i nakon odlaska Benzeme, drugi najstariji bit će Toni Kroos s 33 godine.

63rd Ballon d'Or

Ipak, španjolski AS javlja da je Modrić tek drugi u redu za kapetansku vrpcu. Po njima je glavni kandidat Nacho Fernandez, rođeni Madriđanin i izdanak Realove škole nogometa Castille.

Naravno, ukoliko Nacho ostane u klubu jer se proteklih dana navodi da bi i on mogao "dobiti papire" u trenutnom egzodusu. Real je već otprije potvrdio odlazak Mariana Diaza, Marca Asensija, Edena Hazarda, sada i Karima Benzeme, a ako Nacho ode, drugi u redu za kapetansku traku je Modrić, tvrdi AS.