Obavijesti

Sport

Komentari 29

Priča Karima Benzeme: Spavao je s maloljetnicom, a snimkom seksa ucjenjivao suigrača...

Priča Karima Benzeme: Spavao je  s maloljetnicom, a snimkom seksa ucjenjivao suigrača...

Benzema se rodio u Lyonu, odrastao je s osmero braće i sestara, a nogometom se počeo baviti u dobi od šest godina u lokalnom klubu AS Buers Villeurbanne. Nakon 645 utakmica i 14 godina napušta Real

VIDEO

I to se dogodilo. Došao je kraj ere Karima Benzeme u Real Madridu nakon punih 14 godina. Od velike trojke koja je stigla na Santiago Bernabeu 2009. godine, s Kakom i Cristianom Ronaldom, Francuz se najviše zadržao. Istrpio je sve kritike i oprostit će se 645. utakmicom protiv Athletic Bilbaa.

Kraj veličanstvene ere: Karim Benzema odlazi iz Real Madrida
Kraj veličanstvene ere: Karim Benzema odlazi iz Real Madrida

Punim imenom Karim Mostafa Benzema s 34 godine, devet mjeseci i 29 dana doživio je vjerojatno i najveću individualnu čast koju je mogao dobiti. U listopadu je postao najstariji osvajač Zlatne lopte još od Stanleyja Matthewsa koji je tu nagradu 1956. godine osvojio u petom desetljeću života! Složit ćemo se, Francuz je zasluženo osvojio nagradu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Real Madrid 00:54

Benzema je rođen u Lyonu od alžirskih imigranata, odrastao je s osmero braće i sestara, a nogometom se počeo baviti u dobi od šest godina u lokalnom klubu AS Buers Villeurbanne prije nego što je prešao u SC Bron Terraillon gdje su ga primijetili skauti Lyona i brže bolje ga doveli u klub.

Počeci u Lyonu i dolazak u Real 

Kada je dobio poziv za prvu momčad, u Lyonu su okosnicu momčadi činile imena poput Michaela Essiena, Sylvaina Wiltorda, Florenta Maloude i Erica Abidala. Benzema je često bio predmet sprdnje na treninzima zbog čega je jednom zagrmio...

- Nemojte se smijati, ovdje sam kako bih uzeo vaša mjesta.

I nakon tri uvodne uvodne sezone profesionalnog nogometa - eksplodirao! Tadašnji trener Alain Perrin dao mu je uoči sezone 2007./2008. 'desetku', a za njega taj posebni nogometni broj na dresu nije predstavljao nikakav problem. Štoviše, preuzeo je ulogu vođe od tad već prekaljenog majstora slobodnjaka Juninha i odveo Lyon do četvrtog uzastopnog naslova francuskog prvaka s 20 golova i devet asistencija, dok je u osvajanju francuskog kupa zabio šest golova u šest utakmica.

U Lyonu se zadržao još jednu sezonu prije nego što je u tada rekordnom transferu francuskih nogometaša prešao za 35 milijuna eura u Real Madrid, s kojim je potpisao šestogodišnji ugovor. Prva sezone u Španjolskoj za njega nije bila bajna. Borio se s Higuainom za mjesto prve špice zabivši tek devet golova u 33 utakmice. 

REUTERS/PIXSELL

A kada se izborio za to mjesto i dalje nije bio najveća zvijezda momčadi. Jer teško je izaći iz sjene pokraj Cristiana Ronalda koji zabija golove kao po traci. S Portugalcem je, između ostaloga, osvojio četiri Lige prvaka, a sve to dok je imao ozbiljnih problema sa zakonom!

 

Seks s maloljetnom prostitutkom i ucjena snimkom seksa

Godine 2010. jedna francuska televizija izvijestila je da su četiri francuska reprezentativca pod istragom zbog uloge klijenta u lancu prostitucije u pariškom noćnom klubu. Osim zvijezde 'kraljeva', osumnjičeni su i Franck Ribery, Sidney Govou i Hatem Ben Arfa, a Benzema je konkretno osumnjičen za spolne odnose s prostitutkom koja je imala tek 16 godina. Tužiteljstvo je sljedeće godine htjelo odbaciti sve budući da nije bilo dokaza da su nogometaši znali koliko Zahia Dehar ima godina, no slučaj je ipak završio na sudu gdje su povučene optužbe protiv Riberyja i Benzeme.

No, Benzema nije ništa naučio iz tog slučaja. Ili, eventualno, da za sve može proći nekažnjeno budući da je nogometni 'superstar'. U studenom 2015. francuska policija zakucala je na vrata Benzemine kuće i uhitila ga zbog ucjenjivanja suigrača iz reprezentacije Mathieua Valbuene snimkom seksa zbog čega je izbačen iz reprezentacije. Punih pet godina Benzema nije igrao za reprezentaciju koja se u međuvremenu okitila naslovom svjetskog prvaka u Rusiji prije nego što je ponovno zaigrao Tricolore na Euru 2020, igranom 2021. godine. Na sudu je proglašen krivim.

Benzema zbunio navijače Reala: Zašto bih govorio o budućnosti kad sam tu? Neka internet priča
Benzema zbunio navijače Reala: Zašto bih govorio o budućnosti kad sam tu? Neka internet priča

 

- Vrhunski sportaš trebao bi biti primjer. Ako nije, onda nema mjesta u francuskoj reprezentaciji. Postoji toliko djece u predgrađima koji se poistovjećuju s vrhunskim sportašima. Oni nose plavi dres, boje Francuske, što je jako važno u ovim trenucima - rekao je francuski premijer Manuel Valls tijekom istrage.

Sezona 2021./2022.

A onda kada su svi problemi bili iza njega, i kada je sve u njegovom životu teklo idealno, odigrao je sezonu karijere. Četrdeset i četiri gola i 14 asistencija u sezoni (2021./2022.), Liga prvaka, La Liga i španjolski Superkup, za ukupno 23. titulu u dresu Real Madrida. Naravno, kao veličanstveni dodatak na sve to stigla je Zlatna lopta.

Posljednju utakmicu odigrat će danas protiv Athletic Bilbaa na oproštaju od sezone u kojoj je s klubom osvojio Kup i od jedne čudesne ere. Najbolji je asistent u povijesti kluba i drugi najbolji strijelac s 353 gola.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani