Obavijesti

Sport

Komentari 91

Norvežani su izborili Hrvatsku! Rasterećeni Slovenci na 'furiju'

Norvežani su izborili Hrvatsku! Rasterećeni Slovenci na 'furiju'
2

Utakmica koja je na trenutke nalikovala na trening pripala je Norvežanima 33-30. Slovenija je propustila nevjerojatnih pet sedmeraca i igrat će protiv Španjolske koja im, kako kaže Metličić, više odgovara

VIDEO

Tek drugi put u povijesti i prvi put od 2004., kad se igralo na njihovu terenu, Slovenija je izborila polufinale Europskog prvenstva u rukometu. I to - zahvaljujući porazu Mađarske od Portugala u Malmöu 34-26. No protiv Norveške, u utakmici koja je odlučivala o prvom mjestu i protivniku Hrvatske nije mogla, Skandinavci su slavili 33-30 i izborili okršaj s "kaubojima".

Pokretanje videa...

09:01

Dakle, u petak u Tele2 Areni u Stockholmu Španjolska i Slovenija igrat će u polufinalu od 18 sati, a Hrvatska i Norveška od 20.30. Utakmica za treće mjesto igra se već u subotu od 18.30, a finale u nedjelju u 16.30.

POGLEDAJTE VIDEO I SAZNAJTE S KIM JE OD RUKOMETAŠA LINO ČERVAR IMAO NAJVIŠE RAZMIRICA: 

Norvežani, kojima nije igrala prva zvijezda Sander Sagosen, autoritativno su ušli u utakmicu protiv Slovenaca i otvorili je vodstvom 3-1, potom i 7-3.

Nije ni Ljubomir Vranješ, izbornik Slovenije, previše srljao po pobjedu. Odmorio je Juru Doleneca i Deana Bombača, svjestan da mu igra Španjolaca više leži od Hrvata, kako je rekao RTL-ov komentator i bivši hrvatski reprezentativac Pero Metličić.

Napadi su trajali kratko, nije bilo prevelikog naboja i oštrine u obrani, ali Slovenija je malo-pomalo hvatala ritam i serijom 3-0 došla na samo gol zaostatka (10-9). Izbornik Norveške potom je zvao time-out i ubrzo se njegova momčad opet odvojila.

Slovenci su u završnici poluvremena mogli do izjednačenja. Prvo je Mario Šoštarić zabio s krila, ali Darku Cingesaru šut sa sirenom obranio je Espen Christensen i ostalo je 14-13 za Norvešku.

U nekoliko su navrata Slovenci imali napad za izjednačenje na početku nastavka, ali svaki put nešto bi iskomplicirali. Kad se William Aar visoko dignuo i s mjesta zabio za 22-19, Ljubomir Vranješ pozvao je time-out.N

ije pomoglo, nakon isključenja Roka Ovničeka Norvežani su u 43. minuti otišli na 24-19, a Christensen je obranio sedmerac Mihi Zarabecu. Norveški golman potpuno je zaključao gol i potom obranio i Ovničeku! Štoviše, čak pet sedmeraca propustili su Slovenci, zabili jedan, a Norveška je odjurila na +6.

I kad su svi pomislili na gotovo, Slovenci su zabili četiri zaredom i došli na 30-29 u 57. minuti. Nakon time-outa Tangen je zabio za +2 Norveške i tu je promjenama ritma bio kraj, Slovenci nisu to više mogli stići.

Kevin Maageroe Gulliksen bio je najbolji strijelac utakmice s učinkom 7/7, a Christensen je obranio devet lopti, od čega četiri iz sedmerca. Kod Slovenije su Tilen Kodrin i Nejc Cehte zabili po pet, a Urh Kastelic imao je deset obrana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 91
VIDEO

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše
BIRTIJA

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše

Volio bih dočekati da se isti ljudi koji se svako toliko okupe slaveći uspjeh pojedinca ili grupe sudržavljana u jednakom broju, ili plus još toliko, redovito okuplja kako bi zaštitili svoja prava. Borba za više razuma

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali
LINO ČERVAR ZA 24SATA

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali

Ja vodim bitke na terenu, a zajedno sa suprugom Klaudijom i onu životnu za njezino zdravlje. U deset situacija u finalu protiv Španjolske bili smo oštećeni, rekao nam je Lino Červar
'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'
SREBRNI 'KAUBOJ' MATANOVIĆ

'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'

Otac je bio na prvih sedam utakmica, ostali su se rasporedili. Nažalost, Stockholm je bio predaleko i preskup, pa nisu došli tamo. Dresovi? Ma, svima sam dao i više njih, kaže nam Vlado Matanović