Obavijesti

Sport

Komentari 4

Tko je Hrgin protivnik? Skoro se borio za svjetski naslov, a onda je prekinuo karijeru na 5 godina

Tko je Hrgin protivnik? Skoro se borio za svjetski naslov, a onda je prekinuo karijeru na 5 godina

Nakon što je 2011. pobijedio Alekseja Mazikina, postao je WBO europski teškaški prvak, a kada je izgubio od Dereka Chisore i već spomenutog Pricea, ispao je iz utrke za borbu za svjetskog prvaka u teškoj kategoriji

VIDEO

Hoće li Ondrej Pala (35) biti 11. žrtva u profesionalnoj karijeri Filipa Hrgovića? El Animal je uvjeren da hoće, da će 26. rujna u danskom gradiću Strueru srediti Čeha kojemu je jedna od tek nekoliko prednosti ta što je u karijeri odradio puno više borbi. Njih 38, a od 33 pobjede 23 riješio je nokautom.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrgović najavljuje novu borbu

Međutim, zadnju profesionalnu borbu Pala je imao još 2014. godine. Zanimljivo, također u Danskoj kada je izgubio od Davida Pricea. Tada je prekinuo karijeru i vratio se prošlog studenog, ali na amaterskoj i nacionalnoj razini. Sada mu je cilj kao najbolji češki teškaš izboriti Olimpijske igre u Tokiju.

Nakon što je 2011. pobijedio Alekseja Mazikina, postao je WBO europski teškaški prvak, a kada je izgubio od Dereka Chisore i već spomenutog Pricea, ispao je iz utrke za borbu za svjetskog prvaka u teškoj kategoriji. Bio je i sparing-partner Vladimiru Kličku, a počeo je kao plivač. Također, okušao se i u MMA oktogonu, ali samo kroz treninge.

- Tijekom karijere odradio sam stotine najava i dosta mi je. Sve što imam reći, reći ću nakon što osvojim pojas - poručio je Pala koji će šest dana prije borbe s Hrgovićem proslaviti 36. rođendan.

"El Animal" tek će krenuti proučavati Palu, zasad zna samo za njegov lijevi kroše.

- Nisam ga detaljno proučavao, ali znam za njega godinama. Tek ćemo napraviti analizu. Znam da je agresivan, da se ne boji, ide u izmjene, ima dobar lijevi kroše. Niži je od mene, ali moram biti agresivan od prve runde i biti oprezan. Ja sam kvalitetniji borac i ako odradim što znam, ne bi trebalo biti problema - rekao je Hrgović kojeg bi mogle čekati dvije borbe u mjesec dana.

- U Americi sam se trebao boriti protiv Rydella Bookera i ako prođe sve dobro, čeka me jak tempo. Tko zna, možda do kraja godine još jednom se budem borio nakon Bookera. Treniram jako, nemam ozljeda i sve ide prema planu. Trebaju mi mečevi. Nisam nikad bio u Danskoj i veselim se tomu.

Kao i promotor Eddie Hearn Hrgovićevom povratku u ring.

- Sjajno je što se Filip vraća u akciju, i to s dvije borbe u kratkom razmaku. Filip uvijek ulazi u ring s lošim namjerama po protivnika i nakon nove destruktivne predstave u Saudijskoj Arabiji je bio željan povratka. Održavanje Filipa aktivnim je nužno u učvršćivanju njegovog statusa u Top 10 teške kategorije i statusa prave opasnosti za najjače u kategoriji - kazao je Hearn koji je prije nekoliko dana Hrgovića svrstao u Top 5, a on mu u svom stilu poručio:

- Hearn priča gluposti, ja nisam Top 5, ja sam broj jedan! Tko pamti petog. Hvala na riječima, ali ja trebam biti broj jedan. Babić? Skuplja poene na mom imenu s tim jeftinim forama.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrgović i supruga Marinela

Pokretanje videa...

Filip Hrgović 01:03

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače