Obavijesti

Sport

Komentari 75

'To je neprihvatljivo': Francuski predsjednik ispričao se Albaniji

'To je neprihvatljivo': Francuski predsjednik ispričao se Albaniji
1

U cijelu se priču uključio i francuski predsjednik Emmanuel Macron koji se ispričao albanskom premijeru Ediju Rami i albanskom narodu nakon velikog gafa s himnom

Albanci su bili spremni, zagrlili su se i taman mislili ispjevati svoju himnu na Saint-Denisu. No umjesto toga krenuli su čudni međusobni pogledi. 

"Ček', što je ovo", kao da su se međusobno ispitivali Albanci.

Albancima u Francuskoj svirala himna Andore, odbili su igrati
Albancima u Francuskoj svirala himna Andore, odbili su igrati

Bila je to himna Andore koju su im "upakirali" Francuzi i zbog koje su Albanci odbili započeti utakmicu na vrijeme. Jer htjeli su čuti svoju himnu inače ne misle igrati. Jesu nakon kraće stanke, pa je utakmica u Parizu kasnila s početkom. I onda još stvar zakuha službeni spiker koji je ispriku uputio - Armeniji.

Kao da ono ranije nije bilo dovoljno. U cijelu se priču uključio i francuski predsjednik Emmanuel Macron koji se ispričao albanskom premijeru Ediju Rami i albanskom narodu.

- Ovu je pogrešku nazvao neprihvatljivom i prihvatio je reakciju naših igrača - rekao je Rama.

Francuska je očekivano na koncu pobijedila s 4-1. Međutim, repovi su ostali i ostat će jer kod nekih stvari ipak se mora minimizirati prostor za pogreške. Ali događa se, kao i kada je u Armeniji prošle godine Gibraltaru svirala himna Lihtenštajna. No teško će itko nadmašiti Slovake koji su prije nekoliko godina gostima iz Malte pustili početne taktove pjesme "Numb" Linkin Parka.