Sport

Komentari 59

'To je sve mafija. U Fifi ne daju mojem Cristianu Zlatnu loptu'

'To je sve mafija. U Fifi ne daju mojem Cristianu Zlatnu loptu'

Da nema mafije u nogometu - a to je prava riječ koja bi objasnila što se događa - moj sin bi dobio više individualnih priznanja, Zlatnih lopti... Pogledajte što se događa, oštra je bila Ronaldova mama Dolores

Barem kod nas nije neuobičajena stvar da očevi ili majke javno istupaju u ime svoje djece pa pokušavaju na brojne načine izvući transfer u inozemstvo ili 'ubosti' koji euro više na računu. U ispravnost istog nećemo ulaziti, nebrojeno polemika već je bilo do sada na tu temu.

Možda i najpoznatiji primjeri su oni iz Dinama gdje su roditelji forsirali transfere svoje djece. Kako uglavnom završavaju takve priče znaju i ptice na grani. No, kada ti je ime Cristiano Ronaldo i tvoja majka odluči pričati u medijima o nekim stvarima... Onda to u nogometnom svijetu odjekne poput bombe.

Tako je Dolores Aveiro krovnu nogometnu organizaciju Fifu i France Football nazvala mafijom i glavnim krivcima što njezin Cristiano nema koju Zlatnu loptu više.

- Da nema mafije u nogometu - a to je prava riječ koja bi objasnila što se događa - moj sin bi dobio više individualnih priznanja, Zlatnih lopti... Pogledajte što se događa i sve će vam biti jasno - oštra je bila Ronaldova majka.

Dolores smatra da je njezin sin zaslužio puno više, no zbog privatnih interesa organizacija nije dobio nagrada koliko je, ustvari, trebao.

- Da je Španjolac ili Englez drugačije bi ga tretirali. Ali on dolazi sa siromašne Madeire... - dodala je.

Cristiano za sada ima pet Zlatnih lopti isto koliko i Lionel Messi. No, pitanje je hoće li je i jedan od dvojice ove godine dobiti pošto postoji veliki broj zagovornika koji smatraju da bi ove godine njezin vlasnik trebao biti Virgil Van Dijk. Nizozemac je s Liverpoolom postao prvak Europe i bio najbolji stoper svijeta prošle sezone.

 - Ne znam tko će je osvojiti ove godine, ali nadam se da će to biti Cristiano. Ako pogledate što je sve napravio s Juventusom i reprezentacijom... Jasno je da zaslužuje Zlatnu loptu - zaključila je Ronaldova mama.

Najčitaniji članci