Obavijesti

Sport

Komentari 43

Tolić i Hajrović riješili Rudeš, ali komu je stvarno ovo trebalo?

Tolić i Hajrović riješili Rudeš, ali komu je stvarno ovo trebalo?

Zbog čega se utakmica Rudeša i Dinama (0-2) morala igrati danas, pogotovo po takvom terenu? I tko uopće dopušta da se drugoligaške ili Kup-utakmice igraju po ovakvim njivama, u blatu do koljena?

VIDEO

Dinamo se pobjedom 2-0 kod Rudeša plasirao u četvrtfinale Hrvatskog nogometnog kupa. Ovaj je dvoboj imao zanimljivu najavu, Rudešani nisu željeli s "modrima" zamijeniti domaćinstvo utakmice, pa je susret odigran u gotovo neregularnim uvjetima, na jako lošem i prilično blatnjavom terenu. Dinamo su do pobjede odveli asistent (Tolić) i strijelci (Hajrović i Perić).

POGLEDAJTE VIDEO: "Modri" slave rušenje CSKA

Pokretanje videa...

Dinamo zaključio sjajnu europsku jesen 03:48

I dalje nije jasno zbog čega se ova utakmica morala igrati danas, pogotovo po takvom terenu. I tko uopće dopušta da se drugoligaške ili Kup-utakmice igraju po ovakvim njivama? Naravno, ovakav teren na kojem je po nekim dijelovima bilo "blata do koljena" nije mogao prisutnima priuštiti nogometni užitak, već samo ozbiljno mučenje dvadesetdvojice igrača. I pravo je čudo da u Rudešu nije bilo ozbiljnijih ozljeda...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dinamo je na Rudeš istrčao sa snažnom momčadi, brojnim pojedincima (Livaković, Lauritsen, Franjić, Majer, Petković...) koji su važnu ulogu imali i u Dinamovom pohodu na europsko proljeće. Zoran Mamić svojim igračima nema što zamjeriti pogotovo ne na borbenosti, želji i htijenju, ali u Rudešu smo najmanje - gledali nogomet. 

Hrvatski prvak je dominirao i u prvom dijelu, velike prigode propustili su Perić i Hajrović. Rudeš se pak orijentirao na kontranapade, a to je po velikom blatu bila "nemoguća misija". Lopta je uglavnom bila u zraku, po zemlji se moglo igrati tek uz jednu aut-liniju. A Rudeš u svom kadru ima dosta igrača s prvoligaškim iskustvom (Muić, Abdurahimi, Šehić, Grgić...), pa su čvrstim blokom uspješno odolijevali svim bočnim ubačajima Dinama. 

Modri su "rudeško mučenje" konačno prekinuli u 61. minuti. Dugo su kombinirali Stojanović i Majer, Tolić je onda praktički na gol-liniji "izvrtio" domaćeg braniča i ubacio prema drugoj vratnici, a tamo Hajrović glavom pogađa za 1-0. I puno mirniju završnicu Dinama koju je golom, na ubacivanje Mislava Oršića, potvrdio Dino Perić.

U drugom dijelu u igru je, po prvi puta ove sezone, ušao i Marko Lešković, po prvi puta na klupi bio je Josip Mišić, a debitirao je junior Ivan Šaranić.

U ovakvim, rekli smo nenogometnim uvjetima, jako se dopao Robbie Burton. Mladi Velšanin odlično se snašao po blatnim uvjetima, igrao jednostavan i siguran nogomet, dominirao mirnoćom i čvrstinom u sredini terena. Dinamo je tako uspješno preživio "rudešku zamku", hrvatski prvak sada se mirno priprema za finiš prvenstvene sezone i dolazak Varaždina u Maksimir.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića