Obavijesti

Sport

Komentari 20

Tolić: Parirali smo Sevilli u svim segmentima, ostaje žal... Oršić: Da su oni bili tu, bili bismo bolji

Tolić: Parirali smo Sevilli u svim segmentima, ostaje žal... Oršić: Da su oni bili tu, bili bismo bolji

Pobijedili jesmo, ali nije bilo dovoljno. Mislim da smo bili bolji nego u Sevilli. Da su igrali Ademi, Ivanušec i drugi sigurno bi bili bolji. Sada ćemo se okrenuti prvenstvu, rekao je Oršić nakon pobjede

VIDEO

Dinamo je u uzvratnoj utakmici play-offa Europske lige na Maksimiru pred 9788 gledatelja pobijedio moćnu Sevillu, ali zbog boljeg rezultata iz prvog susreta, Španjolci prolaze u osminu finala. 

Pokretanje videa...

Kopić vs. Scoria VIDEO

Prve impresije s Maksimirskog stadiona nakon pobjede protiv drugoplasirane momčadi španjolskog prvenstva dao je Marko Tolić.

- Iz prve ruke mogu reći da je čudan osjećaj jer smo pobijedili drugoplasiranu momčad jedne od najjačih liga. Ostaje jedan žal jer nismo uspjeli razveseliti publiku koja to najviše zaslužuje, ali dali smo sve što je bilo u našoj moći - rekao je Tolić. 

GNK Dinamo i FC Sevilla u uzvratu šesnaestine finala UEFA Europske lige

Jedini gol na utakmici zabio je Mislav Oršić u 65. minuti iz penala kojega je skrivio Acuna zbog igranja rukom. Bio je to tračak nade za Dinamo koji je u uzvratni susret došao oslabljen za kapetana Ademija i Ivanušeca, a u obrani su nedostajali Danac Lauritsen i Perić. U takvoj situaciji iluzorno je bilo očekivati kako se mogu nadoknaditi dva gola zaostatka iz prvog dvoboja otprije tjedan dana.

- Mislim da je plan koji smo imali za utakmicu odlično upalio. Ne bih rekao da je Sevilla imala neke prevelike šanse. Mogu reći da smo parirali Sevilli u svim segmentima. Zabili smo gol na vrijeme, ali nažalost nismo uspjeli zabiti i drugi gol - kazao je Tolić.

GNK Dinamo i FC Sevilla u uzvratu šesnaestine finala UEFA Europske lige

Josip Mišić smatra kako će im pobjeda protiv moćne Seville dati 'vjetar u leđa' uoči dvoboja protiv Osijeka u prvenstvu.

- Osjećaji su izmiješani jer smo pobijedili veliku momčad koja se bori za naslov u Španjolskoj. Ostaje žal jer nismo prošli dalje. Mislim da smo zaslužili više nego što ovaj rezultat pokazuje. Prevagnule su posljednje tri, četiri minute u zadnjem poluvremenu. Igrali smo s visokim presingom. Imali su jako malo šanse, bila je to dobra utakmica, a sada se okrećemo prvenstvu - rekao je Mišić nakon čega je zaključio: 

- Mislim da će nas nakon Lokomotive ova utakmica dignuti i dati nam samopuzdanje za nastavak u prvenstvu. 

GNK Dinamo i FC Sevilla u uzvratu šesnaestine finala UEFA Europske lige

Mislav Oršić imao je u 89. minuti posljednju priliku kazniti Sevillu  sa dvadesetak metara. Pokušao iz poluvoleja, no njegov udarac prohujao je metar pored stative.

- Pobijedili jesmo, ali nije bilo dovoljno. Mislim da smo bili bolji nego u Sevilli. Teško su stvarali prilike. Pokušavali smo iz kontre, ali nismo baš nešto uspjeli napraviti. U drugom dijelu nismo imali neku veliku šansu da ih ugrozimo. Sada ćemo se okrenuti HNL-u -kazao je Oršić pa dodao: 

- Da su igrali Ademi, Ivanušec i drugi, sigurno bismo bili bolji. Možda smo u nekim situacijama mogli bolje reagirati, ali što je tu je. Ako se nešto moglo promijeniti onda je to trebalo biti od 42. do 45. minute prve utakmice.

Šutalo: Ovo nam je put za dalje

- Ušli smo u utakmicu čvrsto, koncentrirano i s vjerom da možemo igrati protiv ovakvog protivnika, što smo dokazali i kod njih. Žal ostaje za nekim lakim golovima koje smo primili na gostovanju, ali odigrali smo kvalitetnu utakmicu, cijela momčad bacila se na glavu i ovo nam treba biti put za dalje - rekao je Josip Šutalo.

- Stanje u svlačionici? Nismo tužni jer znamo da smo odigrali dobru utakmicu, ali znamo da nismo prošli dalje.

- O Orši već sve znamo, nema se tu što puno reći. Odličan igrač, veliko novo-staro pojačanje. Što reći za njega, puno nam znači u igri, opasan je u zadnjoj trećini, teško ga je čuvati. Nemam što tu dodati - zaključio je stoper Dinama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Otkrivamo: Livaja najplaćeniji nogometaš HNL-a, ali jedan je trener zaradio više i od njega!
PROCURILE BROJKE

Otkrivamo: Livaja najplaćeniji nogometaš HNL-a, ali jedan je trener zaradio više i od njega!

Plus+ Više od milijun eura prošle su godine zaradili Petković, ali i jedan pomalo zaboravljeni dinamovac, a blizu milijuna su Nikola Kalinić, Josip Mišić, kao i Livaković, koji je otišao na ljeto. I treneri su se fino obogatili...

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?
UŽIVO OD 19 SATI

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?

Dinamo i Rijeka na Maksimiru igraju prvu utakmicu finala Hrvatskog nogometnog kupa, uzvrat je za tjedan dana na Rujevici. Prijenos je dostupan svim gledateljima putem YouTubea
Tottenham - Man. City 0-2: Kova i Gvardiol na korak od naslova!
JOŠ JEDNO KOLO DO KRAJA

Tottenham - Man. City 0-2: Kova i Gvardiol na korak od naslova!

Manchester City u posljednje kolo ulazi kao prvoplasirana momčad Premier lige! Građani su u zaostaloj utakmici 34. kola pobijedili Tottenham (2-0) golovima Haalanda pa će u nedjelju u zadnjem kolu ovisiti sami o sebi