Sport

Komentari 15

Tomić ovog ljeta može osvojiti svoj prvi trofej na klupi Rijeke

Tomić ovog ljeta može osvojiti svoj prvi trofej na klupi Rijeke

Dinamo Superkup za 2021. ne može igrati sam sa sobom, ali Rijeka i Dinamo nisu odigrali Superkup za - prošlu godinu. Pa je vrlo lako moguće da to riješe kao Euro, sa godinu dana zakašnjenja

Ovog ljeta odigravanje Superkupa za netom završenu sezonu ima smisla koliko hladna juha i topla piva. Osvajač i Prve HNL i Kupa, Dinamo, trebao bi igrati - sam sa sobom. To bi možda bila utakmica u kojoj bi na djelu vidjeli dvije najbolje hrvatske momčadi, ali što se Superkupa tiče hrvatski nogomet ionako već ima jedan neodrađen posao.

POGLEDAJTE VIDEO: Nebo se plavi...

Prošle godine osvajač Kupa (Rijeka) i prvak (Dinamo) nisu igrali za trofej zbog ludo prenatrpanog rasporeda i nikad prije doživljenih pandemijskih okolnosti. Ove godine Dinamo je osvojio sve živo i neživo pa ima logike da se naš Superkup odigra kao Europsko prvenstvo, s odgodom od godinu dana.

Naravno, nisu to ni izbliza više one iste momčadi koje su prošle godine uzele prvenstvo i Kup (posebno je to istina za Rijeku), a nema niti jednog zakona ili statuta prema kojem se Superkup treba i(li) mora odigrati, ali... Trofej je trofej, a sad napokon postoji i termin.

Naravno, ako se klubovi slože i oko odigravanja i oko termina. Kao prvi slobodni datum neslužbeno se spominje 10. srpnja... Subota koja savršeno odgovara - Rijeci. Dinamu baš i ne jer bi mu utakmica protiv bijelih s Kvarnera pala između dva silno važna ispita u 1. pretkolu Lige prvaka koje se igra 6./7. pa 13./14. srpnja.

Rijeka svoju europsku priču tj. 2. pretkolo Konferencijske lige počinje tek 22. srpnja i njoj bi Superkup legao vrhunski: i kao svojevrsna 'generalka' za 1. kolo Prve HNL (starta 17. srpnja) i kao šansa da ove godine ipak osvoji jedan trofej.

Bijeli pripreme počinju 14. lipnja (radit će se na Rujevici i Kranjskoj Gori), a predstavnici riječkog i zagrebačkog kluba o svemu će u miru moći popričati sljedećeg tjedna u metropoli kada će Hrvatski nogometni savez upriličiti ždrijeb za sezonu 2021/22.

HNS, normalno, nema ništa protiv. Ako žele klubovi mogu odigrati Superkup dan prije finala Eura (igra se 11.07. u Londonu, od 21:00). Damir Krznar u vitrine je već stavio dva 'modra' pehara, a Goran Tomić (koji je u 2,5 mjeseca s 'bijelima' napravio malo čudo odvevši ih u Europu) ovog bi ljeta mogao osvojiti svoj prvi trofej kao trener Rijeke!

Najčitaniji članci