Sport

Komentari 9

Toplak: Igrači imaju nataložen strah od prijašnjih utakmica, Bjelica: Mogli smo i uvjerljivije

Toplak: Igrači imaju nataložen strah od prijašnjih utakmica, Bjelica: Mogli smo i uvjerljivije

Te utakmice u kojima su unaprijed upisani bodovi su inače najteže, a ni ova nije bila laka. Teško smo došli do pobjede, ali na kraju je i ovaj rezultat od 2-0 mogao biti uvjerljiviji, rekao je Bjelica

Osijek je pobijedio posljednjeplasiranu momčad HNL-a, Lokomotivu, golovima Kleinheislera i Miereza te barem privremeno preuzeo vrh tablice. Utakmica nije obilovala prilikama, ali ostaje dojam da je Bjeličina momčad odigrala točno koliko im je bilo potrebno.

- Te utakmice u kojima su unaprijed upisani bodovi su inače najteže, a ni ova nije bila laka. Teško smo došli do pobjede, ali na kraju je i ovaj rezultat od 2-0 mogao biti uvjerljiviji. Sad ćemo se odmoriti tri dana, onda odraditi regeneracijski tjedan i krenuti u pripreme za Istru - rekao je Nenad Bjelica nakon utakmice pa dodao:

- Svi koji briljiraju su danas poboljšali statistiku. Sve je bilo onako kako smo očekivali, idemo dalje sada s pripremama. Čekaju nas tri gostovanja, Istra, Slaven i Hajduk. Što se tiče promjene formacije, prepoznajemo problem kad postoji na terenu i onda ga rješavamo. Nije nas to sramota priznati, uvijek radimo na tome da budemo bolji.

Na klupi Lokomotive je debitirao Samir Toplak koji nije mogao u kratkom roku izbiti svojim igračima iz glave 'gubitnički mentalitet', ali su uspjeli limitirati dolazak Osječana pred svoj gol, sve do sudačke nadoknade kada su se šanse samo nizale...

- Vidjelo se u igračima nataloženog straha od proteklih utakmica. Nakon početnih 25 minuta djelovali smo sve bolje i bolje. Čekali smo našu priliku za gol, a priliku smo i imali u 30. minuti preko Roka Šimića, no nismo je ostvarili. Limitirali smo Osijek u prilikama, sve do njihovog drugog pogotka, kada smo se raspali. Moramo graditi optimizam na dobrim i pozitivnim stvarima iz današnje utakmice. Svakako smo večeras vidjeli dobre elemente. Moramo uzdignute glave nastaviti dalje, nastaviti naporno raditi - kazao je Toplak.

Osijek je prvi s 59 bodova, Dinamo ima 58, ali i dvije utakmice manje, no i nove europske utakmice pa je na Bjeličinoj momčadi da nastavi nizati pobjede i čekati eventualni kiks 'modrih'. Lokomotiva je, s druge strane, ostala prikovana za dno tablice s 20 bodova, dva manje od 9. Varaždina koji tek treba odigrati utakmicu 26. kola.

Najčitaniji članci