Sport

Komentari 30

Trajala je kraće nego Baruto: Nunes brutalno razbila Rousey

Trajala je kraće nego Baruto: Nunes brutalno razbila Rousey

Rousey je već najavila da će joj ovo biti zadnja borba u karijeri, a najpopularnija svjetska MMA borkinja karijeru je završila onako kako baš i nije očekivala

Prvakinja bantam kategorije Amanda Nunes brutalno je nokautirala Rondu Rousey nakon samo 48 sekundi prve runde u glavnoj borbi večeri UFC-a 207 u Las Vegasu. Nunes je još jednom pokazala zašto je trenutno najbolja borkinja na svijetu i obranila pojas prvakinje.

Rousey je već najavila da će joj ovo biti zadnja borba u karijeri, a najpopularnija svjetska MMA borkinja karijeru je završila onako kako baš i nije očekivala. Bila je prilično 'nabrijana' prije početka borbe, ali Nunes je pokazala da je trenutno kvalitetnija borkinja.

U co-main eventu večeri Cody Garbrandt pobijedio je prvaka bantam kategorije Dominicka Cruza odlukom sudaca i potvrdio svoje najave. Govorio je kako je on ipak drugi kov borca, jedna nova hibridna generacija.

>> Bivši dečko Paige VanZant po pojas uz svog bolesnog anđela

- Iako je borba trajala punih 25 minuta, vjerojatno još impresivniji od prvakinje Nunes bio je novi prvak bantam kategorije, Cody Garbrandt. On je napravio ono što je potrebno za savladati Dominicka Cruza, odnosno nadmašio ga je tako gdje je dosadašnji prvak zapravo najjači. Garbrandt je bio brži borac uz posebno dobar tajming udaraca, a Cruz ih nikada u karijeri niti približno ovoliko nije primio. Garbrandt je pokazao stvari koje od njega nismo očekivali, potvrdio se kao izuzetno inteligentan borac i to protiv onoga koji je poznat upravo po tome, po nevjerojatno studioznom pristupu borbi i sjajnoj taktici, piše Fight Site.

Od ostalih borbi s main carda T.J. DIllshaw je pobijedio Johna Linekera, Dong Hyun Kim Tareca Saffiedinea, a Ray Borg Louisa Smolku.

Rezultati UFC-a 207:

UFC 207, Main card  

Amanda Nunes vs. Ronda Rousey, KO, 1. runda (0:48)
Cody Garbrandt def. Dominick Cruz, jednoglasna odluka
T.J. Dillashaw def. John Lineker, jednoglasna odluka
Dong Hyun Kim def. Tarec Saffiedine, podijeljena odluka
Ray Borg def. Louis Smolka, jednoglasna odluka

Uvode borbe

Neil Magny def. Johny Hendricks, jednoglasna odluka
Antonio Carlos Junior def. Marvin Vettori, jednoglasna odluka
Alex Garcia def. Mike Pyle, KO, 1. runda (3:34)
Niko Price def. Brandon Thatch, submission (arm-triangle choke) (R1, 4:30)
Alex Oliveira vs. Tim Means,  no-contest

Najčitaniji članci