Obavijesti

Sport

Komentari 150

Trener Hajduka: Sudac? To je smiješno, frajer hoće biti glavni! A možda me smijene, ne znam...

Trener Hajduka: Sudac? To je smiješno, frajer hoće biti glavni! A možda me smijene, ne znam...

Ja sam došao prije šest mjeseci s dobrim namjerama, nije bilo korektnijeg trenera od mene. Suci su bili dobri, nisam nikad ništa rekao. I sad dobijem crveni karton ovdje u Superkupu, za to se ne dobije nikad nigdje, rekao je Leko

VIDEO

Utakmica je bila 50-50. Igrali smo protiv prvaka na njihovom stadionu, oni imaju stabilnost, momčad dugo igra zajedno. Mi smo novi, promijenili smo se, mijenjamo se. Pripremne utakmice su jedno, prave utakmice drugo pa ne znaš na što će to nalikovati. Imali smo više dobrih momenata, možda i dobrih šansi, šteta, boli, bili smo blizu. Čestitam Dinamu, ima kvalitetu da te kazni u drugom dijelu na našeg Amerikanca.

Počeo je tako Ivan Leko analizu utakmice Dinama i Hajduka (1-0) u Superkupu, a onda sam počeo temu o crvenom kartonu koji mu je sudac Dario Bel dao u završnici prvog poluvremena nakon duela Luke Ivanušeca i Ivana Dolčeka. Tražili su gosti korner, Osječanin je pokazao faul za Dinamo.

Pokretanje videa...

Dinamo_navijači 01:07

- Situacija za moj crveni, to je smiješno! Dogodilo se to da nije bilo bitno je li bio faul ili nije. Pomoćni sudac daje faul u zadnjoj minuti, glavni čeka 20-30 sekundi i vraća odluku s centra, kao bolje je vidio od pomoćnog suca. Ja sam reagirao pretjerano, ali nisam mu ništa rekao na terenu, možemo govoriti o tome je li u tunelu bilo nečega kasnije - kazao je Leko za MAXSport pa nastavio:

- Frajer mi daje crveni karton, opet hoće biti glavni lik. Ja sam došao prije šest mjeseci s dobrim namjerama, suci su bili dobri, a nervira me kad ovaj dođe glumiti frajera. I sad dobijem crveni karton u Superkupu, za to se ne dobije crveni nikad nigdje! On ga da, neka bude ponosan. Kazna? Vjerojatno će biti deset utakmica!

Trener Hajduka dao je komplimente protivniku.

- Mi smo u dvije različite faze, oni su stabilni, mirni. Nama je došlo četiri, pet novih igrača, kratke su bile pripreme, nismo znali kako ćemo izgledati. Bilo je hrabro i bilo je dobrih momenata. Sad je falilo toga u zadnjoj trećini i zadnji pas, to čini razliku u većini utakmica.

Zagreb: Trener Hajduka Ivan Leko izgubio živce te zaradio isključenje

 

Hajduk je nizao šanse, imao čak 14 udaraca prema golu, ali samo jedan u okvir.

- Imali smo tri velike šanse u drugom poluvremenu, pa i u prvom, pucaš 10-15 puta na gol u Maksimiru. Nemam što puno mojim igračima zamjeriti, odigrali smo što smo htjeli, miks presinga i bloka. Žao mi je jako, Superkup je otišao. Uvjeren sam, možda sam krivo gledao, ali da nije bio crveni karton, drugačije bi završilo - rekao je Leko i osvrnuo se na novi derbi u petak:

- Mene boli jer ovo je otišlo, prvenstvo traje 36 kola. Trebamo uigrati momčad, novi su momci, trebamo stvoriti klapu, gdje se vole i poštuju, gdje lijepo rade. Zadovoljan sam ovime što smo sad napravili. Normalno, očekujemo kompletirati momčad. Ovo miriše da ćemo imati kompetitivnu momčad koja će moći u boj. Nadam se da će nas pogledati u petak i da ćemo imati rezultat.

Bijeli će na startu HNL-a imati tri derbija zaredom: Dinamo, Rijeku pa Osijek, a slijede u europski ispiti.

- Je, tako nam se otvorilo. Vjerujem da sam sretan i da smo sretni. Ne bojimo se, idemo naprijed, hrabro, nastojimo biti dobri sljedeću utakmicu, puni smo i pozitivnih i negativnih emocija, sutra je slobodan dan i od ponedjeljka idemo raditi dalje, uklopiti nove momke i pokušati ostvariti dobar rezultat - zaključio je trener Hajduka.

A evo i što je Leko poručio na konferenciji za medije:

- Nije bila loša partija. U najavi smo znali da su to dvije ekipe u različitim momentima. Dinamo je stabilan, imaju atuomatizme, znaju hijerarhiju, mirni su... kod nas je sve malo drugačije. Puno smo mijenjali ovog ljeta, imali smo kratke pripreme, došlo nam je par novih igrača na zadnje treninge, nismo ni znali što možemo očekivati. Puno smo htjeli, bila je dobra utakmica za gledati. Čini mi se da je to bilo 50-50%, Dinamo ima kvalitetu, mi smo htjeli igrati presing, koristiti neke naše prednosti. Bolno je ovako izgubiti, bilo je blizu, bili smo respektabilni, konkurirali smo Dinamu. Čestitam Dinamu, treba pobijediti ove utakmice, oni su to uspjeli.

Dojam je da ste pružili dobar dojam, imali puno prigoda...

- Mi smo u Maksimiru pucali 15 puta na gol stabilnoj momčadi. Imali smo 4-5 lijepih šansi, naša je krivica što nismo zabili i poveli, ali na terenu je to bilo dobro. U nekim trenucima je dominirao Dinamo, imali smo i svoje momente. Treba imati taj kilerski instinkt, Dinamo je s Baturinom tu bio dobar. Dobili smo gol iz polukontre, na to sam ljutit. Mi moramo pokazati prednosti, sakriti mane, a greške su onda skupe.

Vaše isključenje?

- Smiješna situacija. Tužan sam, mislim da nije bilo u ovih šest mjeseci korektnijeg trenera od mene. Nije stvar odluke, već načina da me netko ovako isključi. Ako pomoćni sudac kaže da je korner, a ti osjećaš da smo dobri, on promijeni odluku nakon 20 sekundi. To me vratilo u neka druga vremena. OK, loše sam reagirao, dobio sam žuti karton i okrenuo se. A on mi je dao crveni. To je ego, na meni gradi autoritet. Nisam došao ovdje da me ponižava i da mojoj momčadi oduzme situaciju da uzmemo trofej. Momčad je sigurno bolja s trenerom na terenu nego bez njega. I taj je detalj bio bitan za ishod.

Lukša Jakobušić je lani rekao kako je trenera morao odmah smijeniti nakon što je Hajduk poražen od Dinama u Superkupu. Jeste li vi imali imperativ osvajanja Kupa?

- Možda me sutra smijene, ne znam. Ja samo radim svoj posao. I nitko mi ne može dati veći imperativ od mene samog. Nitko mi ne daje imperative kakve si sam dajem. Ja sam najluđi, ako ne valjam, otići ću sutra, najmanji problem. Doviđenja i pošteno.

Dinamo ima iskusnije igrače, koliko je to bitno u ovakvim utakmicama?

- Dinamo je najbolji 20 godina. Mi se želimo približiti, sportaš ne priznaje druga mjesta. Dinamo ima budžet, igrače..., što to znači da onda ne moramo ni doći igrati? Mi o tome ne razmišljamo. Znali smo da su favoriti, igraju doma, stabilni su..., ali htjeli smo i svaku ćemo utakmicu krvariti za pobjedu, da bude zanimljivo.

Rekli ste kako je kazna Livaji mogla biti i deset utakmica, možda sad vas tako kazne...

- Ma neka me kazne! Mislim da je svima interes da najbolji igrači i treneri budu tu, da pričamo o nogometu. Lani smo gubili i teže, ovdje smo izgubili 4-0, pomeo nas je Dinamo. I rekao sam "Svaka čast, i Dinamu i sucima". Gubili smo od Istre, Rijeka, ni riječi nisam rekao. Ali danas se osjetilo, u nogometu sam 30 godina. Vidim te oči suca, nitko mi to ne može ukrasti. Čestitam Dinamu, nisu oni zbog toga osvojili Superkup, ali mi smeta. Gledaš sve utakmice, sve lige svijeta, da se trenere ovako isključuje, ma... to bi bilo smiješno. 

Koliko ovaj poraz može utjecati na sljedeću utakmicu i početak HNL-a? Novi derbi s Dinamom?

- Ne znam, volio bih da imamo rezultat. Bili smo blizu, kažu učiš iz problema i poraza, nadam se da ćemo naučiti nešto, analizirati ovo, svaka utakmica je svoja priča, ima svoju povijest. Nešto ćemo naučiti, nadam se dobroj predstavi i rezultatu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 150

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?
UŽIVO OD 18 SATI

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?

Rijeka i Dinamo danas od 18 sati igraju uzvratnu utakmicu finala Kupa. Prva utakmica na Maksimiru završila je 0-0, a podsjetimo kako je na snazi pravilo gola u gostima
Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana
PAO JE DOGOVOR

Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana

Nakon sastanka s predsjednikom kluba Florentinom Pérezom kapetan "vatrenih" dogovorio je posljednje detalje novog jednogodišnjeg ugovora koji će isticati tri mjeseca prije 40. rođendana