Obavijesti

Sport

Komentari 9

Tri hrvatska borca i borkinja u kavezu KSW-a: Roberto Soldić brani titulu, debi Luzar Smajić

Tri hrvatska borca i borkinja u kavezu KSW-a: Roberto Soldić brani titulu, debi Luzar Smajić

Nakon dvije godine titulu velter kategorije brani Roberto Soldić, a prvi će put nakon što je izgubio titulu u bantamu u kavez i Antun Račić. U KSW-u će debitirati Sara Luzar Smajić, dok se Aleksandar Rakas želi dokazati

VIDEO

Neće to biti u pulskoj Areni kao što je bilo planirano, ali Hrvatska će na KSW 63 priredbi u Varšavi imati četiri predstavnika! Osim njih borit će se i bivši Cro Copov učenik iz Srbije, a zasigurno nas očekuje pravi spektakl, a to je i obećala glavna zvijezda večeri Roberto 'Robocop' Soldić (26, 18-3)!

VIDEO Kriminalac Soldić na meti inspektora Kincla: KSW najavio Robertovu obranu titule prvaka
VIDEO Kriminalac Soldić na meti inspektora Kincla: KSW najavio Robertovu obranu titule prvaka

Njega čeka okršaj protiv Čeha Patrika Kincla (32, 24-9-1), taj je meč KSW najavio spektakularnim videom u kojem je Čeh utjelovio inspektora, dok je Roberto 'kriminalac'. Što se tiče vage, Čeh je imao 77.1 kg dok je Robo bio 300 grama lakši (76.8 kg). Nakon što je u srednjoj kategoriji pobijedio poljsku legendu Michala Materlu (37, 29-8), ponovno se vraća u velter kategoriji gdje će braniti titulu nakon dvije godine i posljednje obrane protiv Kristiana Kaszubowskog (27, 9-2).

Pokretanje videa...

Najava meča Roberto Soldić vs. Patrik Kincl VIDEO

Robo je u ovoj borbi prema kladionicama veliki favorit te je na njegovu pobjedu koeficijent 1,30, dok je na pobjedu Čeha koeficijent 2,90. Kincl je u nizu od pet pobjeda, od čega dvije u KSW-u, a to je bilo dovoljno da mu čelnici poljske organizacije daju priliku za napad na Soldića. 

U kavez ulazi i Darko Stošić (29, 15-4) koji još uvijek nije dočekao napad na titulu te nakon dva nokauta ide po još jedan efektni završetak, a onda i vjerojatno napad na teškašku titulu Phila de Friesa (35, 20-6-1). Bivši učenik Mirka 'Cro Copa' Filipovića ide na skoro 20 cm (201 cm) višeg i 10 kg (105 kg) težeg protivnika, Michala Andryszaka (29, 22-9-1) iz Poljske. On je već duže vrijeme u organizaciji, ali u posljednjih pet borbi ima tri poraza i dvije pobjede te će mu ovo biti prilika za novi uzlet, a Stošiću još jedna šansa za dokazivanje, iako se više ne treba dokazivati.

Prije njih će u kavez i Antun 'Killer' Račić (30, 25-9-1) koji je u prošlom meču protiv Sebastiana Przybysza (28, 8-2) izgubio titulu bantam kategorije, a prije pokušaja za povratak na vrh mora odraditi meč protiv velike poljske nade Jakuba Wiklacza (24, 11-3-1) koji je također stradao od 'Sebića'. Dubrovčanin je na vagi imao 61.7 kg kao i protivnik, a prema kladionicama je hrvatski borac favorit s istim stanjem koeficijenata kao kod Soldića.

Zagreb: Borilački spektakl KSW 51, Antun Račić - Damian Stasiak

Nakon nesreće prije zagrebačke KSW priredbe i poraza od Michala Michalskog (32, 9-5) krajem siječnja ove godine, novu je priliku za dokazivanje dobio Aleksandar Rakas (31, 16-8). Čeka ga Poljak Tomasz Romanowski (32, 13-8-1), a spomenuti se dvojac bori u catchweightu do 80 kg. Zaiskrilo je između spomenute dvojice na ceremonijalnom vaganju pa su ih razmaknuli vlasnici organizacije, a nastavak slijedi u kavezu. U ovom slučaju je hrvatski borac underdog te je koeficijent na njegovu pobjedu 2,40.

Vaganje boraca uoči borilačkog spektakla KSW 51 u Areni Zagreb

Od naših će boraca prva u kavez - borkinja. Sara Luzar Smajić (26, 2-1) četvrti će se put boriti na profesionalnoj razini, a prvi put u poljskom KSW-u. Već je na vaganju bilo 'šamaranja', a 'Guerreira' je autoritativno ušla prsima u protivnicu pa su ih morali razdvajati. Ona je na vagi imala 56.8 kg, dok je Aitana Alvarez (21, 1-0) imala 56.9 kg. Sara je favoritkinja prema kladionicama, a koeficijent na njeznu pobjedu je 1,45.

Priredba će se održati u varšavskom ATM Studiju s početkom u 20 sati. Sara je druga, Aleksandar peta, Antun šesta, Darko sedma, a Roberto deveta, odnosno glavna borba večeri.

POGLEDAJTE VIDEO: Dan s 'Croatom'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače
Parižani gađali stative i prečke, a Borussia zabila i tako prošla u svoje treće finale Lige prvaka!
PSG - BORUSSIA 0-1

Parižani gađali stative i prečke, a Borussia zabila i tako prošla u svoje treće finale Lige prvaka!

Parižani su u prvom poluvremenu 'pleli mrežu', ali nisu uspjeli zabiti gol te ih je za to stigla kazna u nastavku. Probudili su se domaći nogometaši i napadali, ali sve su lopte završile na okviru, a ne u mreži