Obavijesti

Sport

Komentari 191

Tri su moguća scenarija oko Đokovića. Obrana tvrdi: Uzeli ste mu vizu jer je antivakser...

Tri su moguća scenarija oko Đokovića. Obrana tvrdi: Uzeli ste mu vizu jer je antivakser...

Odvjetnici najboljega svjetskog tenisača u žalbi na ukidanje vize koju su podnijeli fokusirat će se na racionalnost ministra za imigraciju prilikom odluke. Neizvjesno je hoće li zaigrati na Australian Openu

VIDEO

Ministar za imigraciju Australije Alex Hawke poništio je u petak nešto prije 8 sati ujutro vizu najboljem svjetskom tenisaču Novaku Đokoviću (34), ali još ga neće deportirati iz zemlje jer je obrana uložila novu žalbu na saveznom sudu pred sucem Anthonyjem Kellyjem, koji je vodio uvodno saslušanje pa slučaj sa Saveznog okružnog suda prebacio na drugu instancu, Savezni sud.

POGLEDAJTE VIDEO: Hotel užasa u Melbourneu

Pokretanje videa...

Melbourne VIDEO

Nakon nešto više od dva sata rasprave sudac je odlučio kako će s Novakom u 8 sati ujutro (22 po hrvatskom) intervjuirati policajci, u 10 će ga odvesti do odvjetničkog ureda kako bi pripremio žalbu, a u 14 u imigracijski pritvor.

Obje strane dogovorile su se kako će intervju i pritvor biti na tajnoj lokaciji zbog medijske pompe i mogućih prosvjeda. Novo saslušanje prvotno je bilo zakazano za nedjelju, ali je Savezni sud onda objavio kako se sve seli već na subotu u 10.15 ujutro, odnosno u 0.15 po hrvatskom vremenu.

Đokovićev odvjetnik Nicholas Wood rekao je na saslušanju kako ministar Hawke nije uopće pogledao dokumente koje je obrana predložila, uključujući one o prirodnoj imunosti nakon prebolijevanja korona virusa.

Serbian tennis player Novak Djokovic rests during a training session at Melbourne Park

- Ministar je imao radikalno drugačiji pristup odluci, temeljio ju je na tome što bi Đokovićev ostanak u Australiji potaknuo antivakserski pokret. On ga želi minimizirati. Želite maknuti čovjeka s dobrim ugledom iz Australije i narušiti njegovu karijeru zbog komentara iz 2020. - rekao je Wood.

Pravni tim tenisača u žalbi se fokusira na ministrovu racionalnost prilikom odlučivanja o ukidanju vize. Kako javlja australska novinarka Karen Sweeney, dobro upućena u cijeli proces, tri su moguća ishoda.

Prema prvom, Novak će biti uspješan u žalbi i odluka će biti ukinuta pa može ostati igrati. Prema drugom, odbit će mu žalbu i deportirati ga.

POGLEDAJTE VIDEO:

Treći scenarij, ako Đokovićeva žalba prođe, ostavlja vladi šansu da se žali na tu odluku. Onda bi sudac donio odluku hoće li u imigracijski pritvor ili će smjeti zaigrati na Australian Openu dok postupak ne završi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 191
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu