Obavijesti

Sport

Komentari 30

Trojica igrača Dinama i Rijeke u momčadi naj iznenađenja EL-a

Trojica igrača Dinama i Rijeke u momčadi naj iznenađenja EL-a
6

U Uefinom izboru našli su se Gvardiol i Majer, što ne čudi s obzirom na sjajne igre Dinama u skupini, gdje su samo tri momčadi završile s boljim učinkom. Ali među 11 odabranih našla se i Rijekina uzdanica, najbolji golman Europske lige Nevistić

VIDEO

Uefa se nakon završetka lude polusezone, u kojoj je stala završnica prošlosezonskih natjecanja, pa sva pretkola i grupna faza nove sezone, raznim izborima osvrnula na odigrano.

Pokretanje videa...

Dinamo 01:09

Pa su tako Uefini stručnjaci izabrali i momčad najvećih iznenađenja sezone Europske lige. I u nju uvrstili trojicu Hrvata!

I dok ne čudi da su na popisu dvojica dinamovaca, jer u skupini s moskovskim CSKA i Feyenoordom rijetki su očekivali da će Dinamo biti tako uvjerljiv, ugodno je vidjeti da se tu našao i Rijekin golman Ivan Nevistić (22).

HNK Rijeka i NK Osijek susreli se u 13. kolu Prve HNL

Nevistića su ondje prvenstveno gurnule brojke. Jer iako je stajao na golu momčadi koja je završila posljednja u skupini, suparnici su bili vrlo jaki, a Ivan je skupio 28 obrana u šest utakmica. Iza njega su sa po 23 obrane bili golman Hapoela Levita i Zvezdin vratar Borjan.

"Mladi golman odigrao je sve minute za Rijeku i imao najviše obrana u Europskoj ligi", opisala je Uefa.

Varaždin: NK Varaždin protiv NK Osijeka u 35. kolu Prve HNL

A dvojica dinamovaca u momčadi najvećih iznenađenja su Joško Gvardiol (18) i Lovro Majer (22).

"Gvardio je prototip modernog stopera, ključ je što je Dinamo primio samo jedan gol u skupini", opisuje Uefa Joška, koji je većinu utakmica odigrao na poziciji lijevog beka, iako je stoper.

Europa League - Group K - Wolfsberger AC v Dinamo Zagreb

"Majer je bio važan kotač u Dinamovom stroju, koji je tako dobro funkcionirao. Tehnički je vješt, brz i okretan, s okom za gol", stoji u opisu.

Dinamo je uvjerljivo osvojio skupinu, osigurao prvo mjesto nakon pretposljednjega kola, a na kraju su samo Arsenal, Hoffenheim i Bayer Leverkusen osvojili više bodova u cijeloj Europskoj ligi.

Zagreb: GNK Dinamo i CSKA Moskva u 6. kolu Europske lige na Maksimiru

A cijela momčad iznenađenja Europske lige izgleda ovako: Nevistić (Rijeka) - Gvardiol (Dinamo), Carmo (Braga), Fofana (Leicester), Botman (Lille) - Wirtz (Bayer Leverkusen), Kubo (Villarreal), Majer (Dinamo) - Gouiri (Nice), Nunez (Benfica), Malen (PSV).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba