Obavijesti

Sport

Komentari 32

Tudor čestitao kolegi novinaru: 'Antonio, čestitam ti na poziciji pomoćnika u juniorima Solina'

Tudor čestitao kolegi novinaru: 'Antonio, čestitam ti na poziciji pomoćnika u juniorima Solina'
1

Press konferencija uoči utakmice Hajduka i Osijeka imala je uobičajeni tijek do pitanja kolege Jurčića koga su Jurica Vučko i Igor Tudor prozivali zbog kritika igre. Tudorov odgovor bio je ironičan, baš ''tudorovski''...

VIDEO

Za momčad Igora Tudora više nema mjesta kalkulacijama, ako žele do drugog mjesta na kraju sezone, u svakoj od preostale četiri utakmice moraju juriti puni plijen. Sutra je na rasporedu prvi od tri uzastopna derbija, na Poljud dolazi Osijek, koji također traži bodove i plasman na drugu poziciju.

Pokretanje videa...

hajduk 09:52
'Moramo pogledati istini u oči'
'Moramo pogledati istini u oči'


Hoćete li u nedostatku stopera ostati s četvoricom u zadnjoj liniji ili će priliku možda dobiti Stipe Radić, možda opet Josip Juranović...?
- Ne bi otkrivao detalje, nije dobro dati protivničkom treneru prednost na taj način. Pogledat ćemo još jedan trening i odlučiti, po meni je to i onako manje važno, važnija je energija, stil, mentalni način, kako ćemo ući u utakmicu, želja koja je isto jako bitna. Ja sam uvjeren da ćemo mi to dobiti sutra. Osijek je u dobrom momentu, momčad u koju su uloženi ogromni novci, ali neće biti lako. No i mi imamo imamo adute i kvalitetu, žalimo dobiti Osijek i s pobjedom ih preskočiti i dati pozitivan uvod u ono što nas čeka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U kakvom je stanju povratnik Jairo?
- Dobar je, trenirao je, četiri - pet treninga je odradio, on će početi i vidjet ćemo koliko će igrati s obzirom na pauzu...

Često se priča o tom pritisku na momčad, situacija u kojoj ste sada je dodatno kompliciranija nego prije Gorice, osjećate li to na vašoj momčadi?

- Mislim da je u Hajduku pritisak od prvoga kola, ali ja to gledam na drugačiji način, svaku utakmicu i situaciju gledam kao na izazov. A kako gledaju moji igrači? E to je posao na kojem radim od prvoga dana, od kad sam pričao o malom broju pobjeda vani i razloga zbog čega je to tako, sve je to povezano. Siguran sam da ćemo biti zrelija momčad što se tiče godina i iskustva, i onih par mladih će se osjećati kud i kamo drugačije nego na prošloj utakmici, kad ogroman broj njih nije mogao podnijeti taj pritisak. Igramo doma, pred našom publikom koja će nam siguran sam dati podršku i mi očekujemo pobjedu.

Osijek je nakon pauze neporažen, ali zabijaju malo golova?
- Osijek je momčad koja je selekcionirana i napravljena na jako dobar način, svi ih hvale, govore da je trener napravio jako dobar posao..., a mi smo kao s druge strane, je li, u nekim velikim problema. A u stvari, ako ih dobijemo, mi smo ispred njih. Idemo u pozitivnom smjeru, podrška publike 90 minuta, pravo navijanje kao zadnji put kad su se igrači osjećali dobro i nadamo se da će se to sutra ponoviti.

Kako gledate na dva najbolja strijelca lige Marića i Caktaša.
- Ti igrači daju golove i rade razliku, imaju i svoju vrijednost na tržištu. Ja uvijek kažem da 'devetku' i 'desetku' treba platiti jer je to tako, od najvećeg do najmanjeg nivoa, oni su ti koji odlučuju. Tako će biti i sutra, iako, ja bih volio da bude i neki gol iz kornera, i da ga bilo tko zabije.

Podsjeća li vas Vušković na mladog Tudora?
- Mario je stvarno dobar, po meni je ključ uspjeha osim nogometnog znanja i mentalitet. On je momak koji jednako igra na utakmici kao i na treningu, što se ne događa često u ovim novim generacijama. To je ogroman plus za njega i zato je na Mario već sada na radaru ozbiljnijih klubova.

Nikad lošiji Hajduk: Zar ovo vrijedi čak 150 milijuna kuna!?
Nikad lošiji Hajduk: Zar ovo vrijedi čak 150 milijuna kuna!?

Je li Osijek ranjiv bez Mile Škorića?
Imaju oni odličnih igrača u svim linijama, od obrane do napada. Mi smo recimo htjeli tog Grezdu dovesti, ali nismo uspjeli. Osijek je prava momčad, pravi izazov za nas da vidimo gdje smo.

Da ne bude da vas stalno kritiziramo, kako biste vi sami ocijenili igru vaše momčadi u post korona eri, i koji bi segment naveli kao najreprezentativniji?
Pozdrav Antonio, ja bih najprije čestitao tebi, čuo sam da ideš u trenere, da postaješ pomoćni trener juniora Solina. To je velika stvar za tebe i za Solin, možda i za Hajduk, možda i šire, jer ja sam uvjeren da će juniori Solina uskoro napraviti spektakl, da će to biti miks igre Cityja i Liverpoola, s Burnleyevim kontrama koje voliš, duga lopta na Antu ili kratka na Matu... Veseli me da će nogometni sladokusci napokon doći na svoje, da ćete napraviti u Solinu veliki napredak, i ja ću biti na tvom prvom susretu i dati ti podršku, samo pozitivu. Ja se jedino bojim da Brba i oni koji budu vodili Hajduka u skoro vrijeme neće biti dovoljno brzi da te dovedu ovdje na Poljud, da će te uzeti neko drugi... A to bi bila šteta... . A što se tiče odgovora na tvoje pitanje, ja mislim da je najvažnije znanje. I za liječnika, i za novinara i za trenera... Mogu ti odgovoriti samo onako kako bi ti to složio, a to je da nije dovoljno voljeti klub i biti galamdžija, nego imati znanja, a na žalost toga nema. Kad nema znanja sve ostalo je uzalud...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu