Obavijesti

Sport

Komentari 16

U Dinamu nije uspio: Kapetan je u Rusiji i 'nosi sve pred sobom'

U Dinamu nije uspio: Kapetan je u Rusiji i 'nosi sve pred sobom'

Od pretpoziva do mjesta prvog reprezentativnog desnog beka. Nije prošlo mnogo vremena, ali Filip Uremović (23) napravio je veliki uzlet. Iz Cibalije je otišao u Dinamo gdje nije napravio nešto više, a sad je kapetan Rubina

VIDEO

Dok je svojevremeno pozicija lijevog beka bila ona 'problematična' u reprezentaciji, sad se sve preselilo na drugu stranu. Borna Barišić, Dario Melnjak i Domagoj Bradarić žestoka su konkurencija na lijevoj strani, dok na desnoj... Šime Vrsaljko je ozlijeđen, dok Tin Jedvaj vuče probleme s ozljedom i nema kontinuitet nastupa pa je na toj poziciji zaigrao - Filip Uremović (23)!

Tko na Euro? Dalić ima sigurnih 19, a za 4 mjesta 20 kandidata
Tko na Euro? Dalić ima sigurnih 19, a za 4 mjesta 20 kandidata

Na desnoj strani je odigrao četiri jako dobre partije u dresu 'vatrenih', a kako je prošao mlađe reprezentativne uzraste te je u Rubinu iz Kazana kapetan, to bi značilo da ovaj momak ima još mnogo za pokazati. 

Pokretanje videa...

Trening 'vatrenih' uoči Francuza 01:35

Karijeru je započeo u Cibaliji pa je 2016. godine preselio u Dinamovu drugu momčad. Tamo se zadržao svega dvije godine, a s 21 godinom na leđima odlučio je svoju karijeru razvijati u susjedstvu. Potpisao je za Olimpiju iz Ljubljane s kojom je iste sezone osvojio naslov prvaka, a veliko povjerenje u njega imao je tadašnji trener Olimpije Igor Bišćan pa je tako skupio 20 nastupa u pola godine koliko je proveo u Olimpiji.

NK Osijek - HNK Cibalia

Sjajne predstave nisu prošle nezapaženo, a broj njegovog menadžera okrenuo je Rubin iz Kazana i poslao milijun eura prema Ljubljani za njegove usluge. 

U tih godinu dana postao je jedan od najboljih stopera u Rusiji, a tome svjedoče i statistike. Trebalo mu je neko vrijeme da se adaptira na rusku hladnoću i stil nogometa, a prošle sezone je apsolutno blistao.  U 25 nastupa osvojio je čak 301 duel što je uvjerljivo najviše u ligi. Odradio je 244 uspješnih startova, što donosi ukupno devet startova svakih 90 minuta. Snažan u duelima, inteligentan na terenu i prototip modernog stopera koji zna čitati igru. Ono zbog čega su mnogi klubovi provirili u Rubinovu dvorište sa željom da ga dovedu...

'Kontroliraš cijeli susret pa ti iz 3 šuta zabiju 2 gola i izgubiš'
'Kontroliraš cijeli susret pa ti iz 3  šuta zabiju 2 gola i izgubiš'

Postao je vođa momčadi, a ubrzo i kapetan te je s trakom odigrao devet susreta ove sezone. Vrijednost na Transfermarktu mu je 3,50 milijuna eura, a u reprezentaciju je upao nakon što je Marin Pongračić otpao zbog bolesti. Tin Jedvaj igrao je na desnom boku protiv Portugala, a Šime Vrsaljko je nakon tog susreta otišao nazad u Madrid pa se na to sve nadovezala ozljeda. Dalić je odlučio poštedjeti Jedvaja i priliku dati Uremoviću od prve minute koju je iskoristio pa je nakon te utakmice samo nastavio u istom ritmu.

UEFA Nations League - League A - Group 3 - Croatia v France

Nastupao je za mlade hrvatske reprezentacije, a za Hrvatsku U-19 i U-21 nastupio je 14 puta, a prošle godine bio je dio reprezentacije koja je igrala na Europskom prvenstvu u Italiji i San Marinu.

Dalić otkrio: Od novih igrača mi je najviše pokazao Uremović...
Dalić otkrio: Od novih igrača mi je najviše pokazao Uremović...

Fantastične igre iz prošle sezone pretočio je i u ovu, a to nije prošlo nezapaženo kod Zlatka Dalića koji je rekao kako mu je Uremović pokazao najviše od svih novih igrača te tako Filip, s obzirom na trenutnu situaciju u reprezentaciju, ima poziciju prvog desnog beka. Istaknuo je izbornik da bi u listopadu ili studenom već volio posložiti svoju momčad za nadolazeći Euro, a Uremović bi se tako gotovo sigurno trebao naći na tom popisu.

Zagreb: Hrvatska ugostila Švedsku u 3. kolu Lige nacija

Odigrao je četiri jako dobra susreta u reprezentativnom dresu, a da je bilo pravde bi 'izborio' bi i penal protiv Francuske. Nastavi li bez ozljeda u Rusiji i s dobrim predstavama u reprezentaciji, možda i neće tako dugo ostati u Kazanu...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu