Sport

Komentari 0

U Gružu se stvara 'grčki' Jug?

U Gružu se stvara 'grčki' Jug?

U Dubrovniku već ispituju tržište s naglaskom na - grčko. Jugu, u kojemu već igra jedan Grk Alexandros Papanastasiou, zanimljiva su dva grčka igrača iz Olympiacosa, univerzalni Stylianos Argyropoulos te mladi centar Konstantinos Kakaris

Vaterpolsko tržište uznemirilo se malo prije uobičajenog. U nastojanju da stvori dream team Novi Beograd naveo je i druge klubove da u rano proljeće krenu u pregovore s igračima kojima ovo ljeto istječu ugovori.

Klub iz Srbije zasad je najpoduzetniji, već je doveo dva srpska reprezentativca Duška Pijetlovića i Radomira Drašovića te grčkog Angelosa Vlachopoulosa koji je dao obećanje Olympiacosu, no Beograđani su uletjeli s financijski moćnijom ponudom i Grk će Bresciu zamijeniti Novim Beogradom. I dalje je otvoreno pitanje oko Dušana Mandića i braće Rašović, dok od Aleksandra Ivovića neće biti ništa. Crnogorski kapetan potpisat će novi ugovor s Pro Reccom. Nikola Jakšić iz Ferencvarosa, pak, manje-više već je dogovoren.

Srpskog braniča u aktualnom prvaku Europe zamijenit će Daniil Merkulov, koji će nakon tri sezone napustiti Jug. U Dubrovniku također već ispituju tržište s naglaskom na - grčko. Jugu, u kojemu već igra jedan Grk Alexandros Papanastasiou, zanimljiva su dva grčka igrača iz Olympiacosa, univerzalni Stylianos Argyropoulos (25) koji bi trebao odmijeniti Merkulova te mladi centar Konstantinos Kakaris (22) koji bi mogao doći na mjesto Amerikanca Oberta koji se pokazao kao - apsolutni promašaj. Štoviše, Amerikanac razmišlja nakon ove sezone i završiti karijeru... Toliko o njemu.

Olympiacos, pak, opet se financijski uzdiže zahvaljujući nogometu i pred nagovorom je na povratak Ioannisa Fountoulisa iz Ferencvarosa. Također, i kapetana Barakuda Andra Bušlju kojeg će Mladost teško zadržati, dok bi mađarski klub trebao ostati i bez Denesa Varge kojeg će, izgledno, privoljeti Pro Recco. 

 

Najčitaniji članci