Obavijesti

Sport

Komentari 57

'Ja sam slavio s dinamovcima, Leovac me čak opalio po glavi'

'Ja sam slavio s dinamovcima,  Leovac me čak opalio po glavi'
1

Uh, još sam pod dojmom, glas mi drhti na samu pomisao. Od osme godine sam vatrogasac, a za Dinamo navijam oduvijek, još iz dana dok je Eduardo punio protivničke mreže, javio nam se vatrogasac s Maksimira

Dinamo je u srijedu deklasirao Atalantu u Ligi prvaka (4-0), a još su svježa sjećanja na prvi gol na utakmici. Fantastično je loptu u gol zakucao Dinamov lijevi bek Marin Leovac na ubačaj Petra Stojanovića. U tom trenutku nastala je erupcija oduševljenja na Maksimiru pred 29.000 ljudi. Nije se samo veselio puk, čak se i jedan vatrogasac našao na "mjesto zločina".

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa ...

Radi se o Mateu Pinteru, mladom vatrogascu iz DVD-a Maksimir. Njega je Leovac, onako u deliriju, od srca zagrlio.

- Uh, još sam pod dojmom, glas mi drhti na samu pomisao. Od osme godine sam vatrogasac, a za Dinamo navijam oduvijek, još iz dana dok je Eduardo punio protivničke mreže. Kao klinac sam stalno išao na utakmice, a sada, evo, radim na njima - javio nam se oduševljeni Pinter pa dodao:

- Baš me ponio adrenalin. Pa to je gorjelo pred 30 tisuća ljudi. Još sam u šoku nakon onakve pobjede i slavlja Leovčeva gola. 

Olmo je sve zakuhao, a Leovac zakucao. Slavio i - vatrogasac!
Olmo je sve zakuhao, a Leovac zakucao. Slavio i - vatrogasac!

Pinter je u slavlju malo i nastradao.

- Haha, da, malo me Leovac udario glavom u glavu, onako nehotice pod adrenalinom. Ja sam im samo htio "dati pet", a oni su me tako izgrlili. Dani Olmo je skočio na sve nas, ma nešto neopisivo. Ovo mi je dalo motivaciju za daljnje bavljenje ovom službom - priznao nam je Pinter.

'Ispričavam se ako sam nekoga uvrijedio'

Ne boji se sankcija.

- Ha, ne vidim ništa sporno u tome da sam htio proslaviti gol s igračima. Pa moraš s nekime podijeliti veselje. Nije bilo nikakvog sukoba. Ako je ovo podložno sankciji, onda se ispričavam.

Kao istinski dinamovac, sretan je zbog povratka navijača.

- Koreografija na sjevernoj tribini prije utakmice bila je čudesna. Valjda će ti isti navijači doći i na neku HNL ili kup-utakmicu. Ne igra se nogomet samo u Europi - kazao je Pinter pa dodao:

- Ali ovo kako je Bjelica posložio ovaj stroj i kako dišu jedni za druge. Da mi je netko prije utakmice rekao da će Dinamo biti prvi ispred Cityja nakon prvog kola, ma nevjerojatno - završio je mladi vatrogasac koji će s Maksimira ponijeti uspomene za cijeli život.

'Prevario sam Atalantu i Uefu, a Guardiolu sam već pobijedio'
'Prevario sam Atalantu i Uefu, a Guardiolu sam već pobijedio'
'Drago mi je što sam ostao u Dinamu! Do kraja za plavi dres'
'Drago mi je što sam ostao u Dinamu! Do kraja za plavi dres'

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL '24 PITANJA' SA IZETOM HAJROVIĆEM:

Pokretanje videa ...