Sport

Komentari 21

'U Salernitani je kao u Hajduku. Kad dobiješ, dižu te u nebesa, a kad izgubiš, nema goreg...'

'U Salernitani je kao u Hajduku. Kad dobiješ, dižu te u nebesa, a kad izgubiš, nema goreg...'

Gledam sad što se događa dolje. Tu se nema što komentirati, kažeš li nešto, to se uvijek... Ništa, nema što nego raditi, dobivati više utakmica, fokusirati se, rekao je Domagoj Bradarić koji i dalje prati svoj Hajduk

S tek 19 godina ušao je u prvu momčad pa u derbiju s Dinamom nosio kapetansku traku i postao najmlađi kapetan u povijesti kluba. Bio je tada novo Hajdukovo otkriće, klub ga je htio zadržati, ali bilo je teško odoljeti silnim ponudama.

U ljeto 2019. godine Hajduk je prodao Domagoja Bradarića Lilleu za 6,5 milijuna eura, što je treći najveći transfer u povijesti kluba nakon prodaja Nikole Vlašića u Everton i Nikole Kalinića u Blackburn. Velika zarada u blagajni 'bilih', a sjajnom lijevom beku prilika za uzlet u karijeri.

I išlo je sve vrlo dobro. Redovito je igrao, čak i postao član hrvatske reprezentacije s kojom je išao na Europsko prvenstvo. No, nažalost, ubrzo je uslijedio strmoglavi pad. U Lilleu je preselio na klupu pa izgubio status reprezentativca. Većinom je utakmice gledao s klupe, a ono sitno minuta što je dobivao bilo je nedovoljno da se vrati u formu. S 22 godine sjediti na klupi nije imalo previše smisla pa je odlučio revitalizirati karijeru.

Utakmica četvrtfinala Europskog U21 prvesntva između Španjolske i Hrvatske

Salernitana ga je dovela za pet milijuna eura i konačno je dobio ono što je tražio, a to su minute i povjerenje trenera. Vrlo brzo postao je bitan član prve postave kluba koji se bori za ostanak u Serie A, a ove sezone odigrao je 20 utakmica uz jednu asistenciju. 

Svlačionicu je jedno vrijeme dijelio s legendarnim Franckom, Riberyjem.

- Ma super, super, stvarno odličan lik. I još je s nama, sad nam je kao pomoćni trener, al ono...veza između ekipe i stručnog stožera, tako da, super stvarno, drago mi je što je tu, što pomaže, daje neko svoje iskustvo, a opet s druge strane je prijatelj svima - rekao je Bradarić u intervjuu za Gol.hr.

Njegovom Hajduku ne ide u posljednje vrijeme. Gotovo sigurno se titula neće vratiti na Poljud nakon 18 godina, a nižu se i porazi. Splitski temperament usporedio je s onim u Salernu.

- Gledam sad što se događa dolje. Tu se nema što komentirati, kažeš li nešto, to se uvijek... Ništa, nema što nego raditi, dobivati više utakmica, fokusirati se. Njima je uvijek problem kad se upadne u neke probleme, ma kao i ovdje. I ovdje kad se izgubi je ono, nema goreg, a kad se dobije, onda se diže u nebesa.

Najčitaniji članci