Sport

Komentari 4

'U svakom našem napadu visi gol, oni puknu s centra i zabiju'

'U svakom našem napadu visi gol, oni puknu s centra i zabiju'

Ne možemo vjerovati. U ove dvije utakmice realno je bilo da dobijemo obje s po tri gola razlike, prvi je bio dojam izbornika Mate Stankovića nakon ispadanja u dodatnim kvalifikacijama za SP od Češke

Tako blizu i opet... Bez velikog natjecanja. Hrvatska reprezentacija u futsalu ispustila je iz ruku još jednu priliku generacije, priliku kakvu će čekati sljedeće četiri godine kada će opet biti SP na kojem nas nije bilo od 2000. godine.

Iako se Česi realno ne mogu igrački mjeriti s onime što ima Hrvatska, čak i kada smo ostali bez nekoliko važnih igrača, izbacili su nas u dvije utakmice za odlazak u Litvu sljedeće godine. U Zadru je bilo 2-2, pa također tri dana kasnije i u Brnu u kojemu su konačnog pobjednika odlučivali šesterci. 

I tu smo imali sve u svojim rukama, Davor Kanjuh imao je udarac za SP, ali češki ga je golman pročitao i kasnije odveo svoje suigrače do, jasno, potpune ekstaze.

- Ne možemo vjerovati. U ove dvije utakmice realno je bilo da dobijemo obje s po tri gola razlike - prvi je bio dojam izbornika Mate Stankovića.

- Mučimo se, stvaramo prilike, postižemo lijepe golove, a oni šutiraju s centra i lopta se odbije u naša vrata. Naš je gol visio u svakom napadu. Imali smo sve, i šesterac za pobjedu, ali sve se poklopilo da ne prođemo, jednostavno - neće i neće.

Što više nije slučajno jer ovakva reprezentacija pod Stankovićem, a riječ je o desetoj (!) reprezentaciji svijeta, zadnji put na velikom natjecanju igrala 2016. godine na EP-u u Srbiji. I najbolje godine onih najboljih igrača protekle su u razočaranjima, od ispadanja u dodatnim kvalifikacijama za Euro od Francuske, sada i od Češke za SP. Od obje reprezentacije Hrvatska je igrački kvalitetnija.

- Igračima ne mogu ništa zamjeriti, odigrali su vrhunsku utakmicu, dominirali, ali, nažalost, i to je sport, koliko god to bila floskula. Kad se zbroje obje utakmice, mislim da smo bili puno bolji - završio je Stanković koji je već deset godina na izborničkoj poziciji...

Najčitaniji članci