Obavijesti

Sport

Komentari 189

U svlačionici pao dogovor?! Sa Slovačkom će se igrati u Splitu

U svlačionici pao dogovor?! Sa Slovačkom će se igrati u Splitu
1

Hrvatska Slovačku dočekuje 16. studenog, a za domaćina utakmice je izabrana Rujevica. Čak iako je domaćinstvo prijavljeno Uefi, još uvijek ima vremena da se promijeni... Pitanje je samo - je li to fer prema Rijeci?

VIDEO

Dečki, ovo je bilo sjajno! Atmosfera je bila fantastična, govorio je ushićeni Zlatko Dalić nakon pobjede protiv Mađarske svojim igračima u svlačionici, a onda ispalio:

- Ja sam za to da se sljedeća utakmica igra opet na Poljudu!

Čudesna večer za pamćenje, Luka i Oliver kraljevi Poljuda!
Čudesna večer za pamćenje,  Luka i Oliver kraljevi Poljuda!
'Moja misija je bila Hrvatska u Splitu i ovo nije zadnji put...'
'Moja misija je bila Hrvatska u Splitu i ovo nije zadnji put...'

A sljedeća utakmica je utakmica sa Slovačkom. Na rasporedu je za mjesec dana i kao domaćin je već prijavljena Rujevica. No, tko je mogao očekivati da će Splićani toliko oduševiti i izbornika i reprezentativce da će oni poželjeti mijenjati predviđeni kalendar i još jednom na krilima prepunog Poljuda i ponovno pred više od 30 tisuća navijača tražiti pobjedu u kvalifikacijama.

Ubrzo nakon izbornika za riječ se javio i kapetan Luka Modrić i poručio kako nikada nije igrao u takvoj atmosferi. 

- Šefe, svim srcem sam za to da igramo na Poljudu - složio se Luka.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

03:34

Osam dugih godina su navijači u Dalmaciji čekali da pogledaju jednu utakmicu reprezentacije. Dogodio se u međuvremenu incident s kukastim križem, više od četiri godine nakon njega Poljud je doslovno bio izoliran kada su utakmice Hrvatske u pitanju. Dugo nitko kao da se nije usudio ni pomisliti, a kamoli predložiti da se Hrvatska vrati u Split i da zaigra na poljudskoj ljepotici.

U strahu od nemira, problema, a samim time i novih kazni, u četvrtak je čitav grad vrvio policijom. Ali, nije bilo potrebe za nikakvom većom intervencijom tijekom dana. Kada je utakmica počela, nitko više nije ni pomišljao da bi se moglo dogoditi nešto loše. Jer Poljudom su se orile pjesme navijača, jedne za drugom. Tribine su zasjale u crveno-bijelim kvadratićima, a izmjenjivali su se hitovi Miše Kovača, Olivera Dragojevića, Dine Dvornika,... Pa Nikola Vlašić je rekao kako su čak i igrači na klupi pjevali zajedno s publikom!

Split: Slavlje na Poljudu nakon što je Hrvatska pobjedila Mađarsku s velikih 3:0

Atmosfera koja nikoga nije ostavila ravnodušnim. Posebno ne reprezentativce na čelu s Omišaninom Ivanom Perišićem koji je zaplakao tijekom intoniranja 'Lijepe naše', ali ni i izbornika Zlatka Dalića koji je odmah krenuo u akciju - Hrvatska opet mora igrati na Poljudu! I to jako brzo. Ma odmah u sljedećoj domaćoj utakmici!

- Nakon Svjetskog prvenstva sam sebi sam postavio dva cilja: Hrvatska u Splitu i Hrvatska na Europskom prvenstvu. Jedan sam ostvario, a ako ostanem izbornik, trudit ću se da dovedem češće reprezentaciju u Split - pričao je na konferenciji za medije nakon utakmice, a onda u svlačionici potvrdio - ma neka nam u Split dovedu već Slovake!

 

Ta se utakmica igra za mjesec dana, 16. studenog. Međutim, u svemu je jedan problem - za domaćina je već ranije izabrana Rujevica. A u Rijeci reprezentacija nikada nije izgubila, tamo je uvijek bila odlična atmosfera. Zadnji put je reprezentacija na Rujevici igrala prošle jeseni u Ligi nacija protiv Engleske. Igralo se bez gledatelja. Je li fer prema njima da se naknadno promijeni mjesto odigravanja i da im se oduzme već dodijeljeno domaćinstvo? 

Pa čak i zbog čudesne atmosfere, neopisivog doživljaja i osjećaja koji će svaki od igrača, ali i navijača koji su bili u četvrtak na Poljudu pamtiti zauvijek...

- U povijesti Hrvatske nije se igralo u ljepšem ambijentu - rekao je Dalić pred kamerom Nove TV nakon utakmice. A kada čujemo takve riječi, jasno je zbog čega svim srcem čitava momčad želi to ponoviti što je prije moguće.

A i navijači imaju jasnu želju, pokazali su to pjesmom "Ostani tu" koju su uglas zapjevali kada su reprezentativci napuštali poljudski travnjak...

Modrić: Zagrijavali smo se 20 minuta naježeni! Veličanstveno
Modrić: Zagrijavali smo se 20 minuta naježeni! Veličanstveno
Svi kao jedan: Splite, ovakvu ljubav je nemoguće uzvratiti
Svi kao jedan: Splite, ovakvu ljubav je nemoguće uzvratiti
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 189
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener