Sport

Komentari 50

Uefa izbacila Damira Vrbanovića

Uefa izbacila Damira Vrbanovića

Vrbanović je pravomoćnom presudom osuđen na tri godine zatvora za izvlačenja novca iz Dinama zajedno s braćom Mamić, a na SP-u u Rusiji sjedio je u VIP loži s Putinom i Kolindom

Bivši izvršni direktor Dinama i Hrvatskog nogometnog saveza Damir Vrbanović, kao i bivši predsjednik Srpskog nogometnog saveza Slaviša Kokeza, izbačeni su iz Uefine Natjecateljske komisije koja je nadgledala pripremu predstojećeg Europskog prvenstva, objavila je krovna europska nogometna kuća.

Podsjetimo, Vrbanović je pravomoćnom presudom osuđen na tri godine zatvora za izvlačenja novca iz Dinama zajedno s braćom Mamić, kojima je, doduše, kazna i veća. Donedavni trener Dinama Zoran Mamić osuđen je na četiri godine i osam mjeseci, dok je bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić osuđen na šest i pol godina zatvora.

Željko Lukunić/Pixsell

S druge strane je strane, Slavišu Kokezu Uefa je izbacila zbog povezanosti s kriminalnom organizacijom koja je optužena da je planirala napad na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, a on je pitanje na poligrafu o svojoj umiješanosti za to djelo odbio odgovoriti.

Kokeza još nije osuđen, pa čak ni uhićen, stoga je velika nelogičnost u odnosu na ta dva slučaja jer je Vrbanović u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Rusiji sjedio u VIP loži sa Vladimirom Putinom i tadašnjom hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović, a iz Uefe su tada rekli da "nema zabrana bez pravomoćne presude".

Najčitaniji članci