Obavijesti

Sport

Komentari 48

Bude li nereda u Ukrajini, nitko od navijača neće na San Siro!

Bude li nereda u Ukrajini, nitko od navijača neće na San Siro!
1

Razlog su neredi koje su Dinamovi navijači radili na gostovanju kod Manchester Cityja na Etihadu u drugom kolu Lige prvaka kada su bacali sjedalice i uništavali imovinu. Uefa je uvjetno kaznila Dinamo

VIDEO

Europska nogometna organizacija Uefa poslala je Dinamo uvjetnu jednogodišnju kaznu zabrane prodaje ulaznica svojim navijačima za jednu gostujuću utakmicu.

Pokretanje videa...

00:28

Razlog su neredi koje su Dinamovi navijači radili na gostovanju kod Manchester Cityja na Etihadu u drugom kolu Lige prvaka kada su bacali sjedalice i uništavali imovinu. Izbrojano je oko 150 iščupanih sjedalica.

Hvala, Dinamo: Devet klubova HNL-a dobit će po 460.000 kn
Hvala, Dinamo: Devet klubova HNL-a dobit će po 460.000 kn

Dakle, dođe li u sljedećih godinu dana do novih nereda u europskim utakmicama (a prva je "prilika" već idućeg tjedna), dinamovci će ostati bez podrške u gostima. Za početak. Usput, hrvatski će prvak prema Nyonu morati uplatiti 20 tisuća eura, a dobio je i rok od 30 dana da se javi Manchester Cityju i nadoknadi popravak štete na stadionu.

Dinamo u problemu: Za Šahtar su upitni Petković i Ademi!
Dinamo u problemu: Za Šahtar su upitni Petković i Ademi!

Uefa to nije objavila, ali jesu Zagrepčani koji će morati doplatiti još 30.500 eura za prvo kolo i gostovanje Atalante zbog korištenja pirotehnike te blokiranih stepenica.

Za drugo kolo kažnjeni su i Englezi, ali samo novčano jer su i njihovi navijači bacali svakakve predmete u raznim smjerovima. Oni će morati platiti 15.750 eura.

Dinamo u utorak od 18.55 gostuje u Harkovu kod Šahtara, a s početkom prodaje ulaznica čekao je sve do petka upravo iščekujući ovu Uefinu odluku. Imat će ih 1000 i cijena je 55 kuna, a za navijače iz Hrvatske moguće ih je kupiti isključivo kod Maksimira.

Od ostalog, Ajax je kažnjen sa 68.000 eura te zabranom prodaje ulaznica svojim navijačima za iduće gostovanje i još jednu utakmicu uvjetno. Nizozemski su navijači u utakmici Lige prvaka na gostovanju kod Valencije izazvali nerede te bacali predmete na teren.

Praška Slavija mora platiti 26.000 eura zbog blokiranja prolaza na stepenicama za vrijeme utakmice protiv Borussije Dorrtmund, dok će Nijemci biti "siromašniji" za 29.875 eura zbog bakljade i divljanja navijača.

Po džepu su dobili i Liverpool i RB Salzburg uslijed ponašanja navijača za vrijeme njihova ogleda na Anfieldu. Europski prvak mora platiti 10.000 eura zbog ulaska navijača na teren, a Salzburg 3.250 eura zbog bacanja predmeta na teren.

Portugalska Vitoria Guimaraes ostat će lakša za 50.000 eura zbog bakljade i bacanja predmeta u teren za vrijeme utakmice protiv Eintracht Frankfurta. Kažnjen je i njemački sastav i to sa zabranom prodaje ulaznica svojim navijačima za iduća dva gostovanja.

Pokretanje videa...

03:58
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića