Sport

Komentari 27

Uefa pokrenula postupak protiv Zvezde zbog vrijeđanja Zlatana

Uefa pokrenula postupak protiv Zvezde zbog vrijeđanja Zlatana

Zlatan Ibrahimović odgledao je utakmicu između Milana i Crvene Zvezde u Europskoj ligi (2-2) s tribina, ali iako nije bilo gledatelja je iz lože dobio gnusne uvrede. Uefa je zbog toga pokrenula istragu

Šesnaestinu finala Europske lige na stadionu Rajko Mitić u Beogradu je, osim gola za izjednačenje u posljednjim trenucima utakmice (2-2) obilježilo i neprimjereno ponašanje pojedinaca u prepunoj svečanoj loži na utakmici između domaće Crvene zvezde i Milana. Na meti je bio Zlatan Ibrahimović koji je sjedio na 'klupi za pričuve', odnosno na tribinama stadiona zbog korona mjera. 

Na stranicama Uefe objavljeno je kako je pokrenuta disciplinska istraga, ali još nije pojašnjeno zbog čega točno, već je rečeno da će više informacija biti dostupno uskoro. Pretpostavlja se da se radi o spomenutom incidentu.

- Prema članku 31 disciplinskog pravilnika Uefe, etički i disciplinski inspektor dobio je zadatak istražiti incidente koji su se dogodili na utakmici šesnaestine finala Lige prvaka između Crvene zvezde i AC Milana odigrane 18. veljače 2021. godine u Srbiji. Više informacija o ovom predmetu bit će dostupno pravovremeno - stoji u priopćenju krovne europske nogometne organizacije.

Iako su tribine bile zatvorene zbog epidemioloških mjera, navijači Zvezde su cijelu utakmicu navijali ispod svoje sjeverne tribine, a Zlatana su na stadionu dočekale uvrede. Pitanje je tko mu je uputio te riječi iz svečane lože, ali one su za svaku osudu.

- Čuješ li ti Zlatane? Balijo smrdljivi. Je*em te u usta! - vikalo mu je nekoliko ljudi koji su sjedili iza njega. 

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video pogledajte OVDJE.

Zlatan nije reagirao, ali reagirala je Uefa i pokrenula istragu. Uzvrat slijedi na San Siru u četvrtak, 25. veljače.

Najčitaniji članci