Sport

Komentari 17

UFC zvijezde prasnule u smijeh! Adesanya: Imaš dobar gard; Jan: OK, bit ću ti 'bodyguard'

UFC zvijezde prasnule u smijeh! Adesanya: Imaš dobar gard; Jan: OK, bit ću ti 'bodyguard'

Došlo je do nesporazuma u komunikaciji pa je završetak UFC 259 donio simpatične trenutke između Blachowicza i Adesanye. Obojica su se nasmijala kao i sudac Herb Dean koji je čekao da proglasi pobjednika

Prvak poluteške kategorije Jan Blachowicz još je jednom zatvorio usta kritičarima i kao underdog u borbi protiv prvaka srednje kategorije Israela Adesanye odnio pobjedu te zadržao titulu prvaka na UFC 259.

POGLEDAJTE VIDEO: Rakić: 'Nakon Santosa razgovarat ću s Danom Whiteom'

Bio je to okršaj u kojem mnogi znalci mješovitih borilačkih sportova diljem svijeta Poljaku nisu davali prevelike šanse, no kao i u slučaju Stipe Miočića, vječitog autsajdera, Blachowicz je demonstrirao 'surovu poljsku snagu' i Adesanyi nanio prvi poraz u karijeri.

Poljak je sada na nizu od 9-1 u UFC-u nakon što je imao 2-4 kada je došao i djeluje nezaustavljivo. Nadolazeći contenderi imat će pune ruke posla kako bi ga skinuli s trona, a među njima je najistaknutiji Aleksandar Rakić, koji je na noćašnjoj priredbi pobijedio Thiaga Santosa.

Ostaje dojam da Adesanya nije pokazao sav raskoš tehnika koji ga inače krasi. Djelovao je pritajeno, bio je svjestan Blachowiczevih maljeva i kolika opasnost prijeti iz njegovi kontri pa se držao na distanci. Pasivnijem nastupu od uobičajenog kumovao je i sjajan gard Poljaka. Potpuno se zatvorio i neutralizirao više-manje sve i jedan pokušaj udarca u glavu.

Pa se nakon borbe upravo na tu temu prometnula zafrkancija.

- Imaš dobar gard - rekao je Adesanya dok su čekali da sudac Herb Dean proglasi pobjednika.

Poljak na prvu nije shvatio što mu suparnik govori pa je rekao:

- Mogu ti biti bodyguard (tjelesni čuvar) - odgovorio je.

Sad je, pak, Adesanya ostao zbunjen pa mu je objasnio što je ustvari rekao, a kada je prvak shvatio prvotnu misao prasnuo je u smijeh, zagrlio protivnika, Adesanyi je također izmamio osmijeh kao i sucu Deanu.

Zgodan detalj sportskog rivalstva s kraja dobre priredbe u Las Vegasu.

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.

Najčitaniji članci