Sport

Komentari 5

Uh, Bjelorusi su baš dobri, a Srbi? Ne bi trebali biti problem

Uh, Bjelorusi su baš dobri, a Srbi? Ne bi trebali biti problem

Pobijedili jesu, dobri jesu, pa je sve još malo s tribina u drugom dijelu proučavao Lino Červar u društvu svojih pomoćnika Hrvoja Horvata i Igora Vorija. Odnosno ono što je mogao pokraj navale navijača za fotografiju

Bjelorusija i Njemačka prve su uzele bodove na 14. Europskom rukometnom prvenstvu. Očekivano, rekli bismo, pogotovo u drugom slučaju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Bjelorusi su u našoj skupini u Grazu u utakmici bez jačih obrana, zapravo, mirno riješili Srbiju s 35-30 i, po svemu sudeći, s njima bismo u subotu trebali odlučivati o broju jedan skupine. 

Pobijedili jesu, dobri jesu, pa je sve još malo s tribina u drugom dijelu proučavao Lino Červar u društvu svojih pomoćnika Hrvoja Horvata i Igora Vorija. Odnosno ono što je mogao pokraj navale navijača za fotografiju.

Osovina Šilovič - Kuleš - Karaljok radila je predobro za Srbe koji su prvo poluvrijeme bili u egalu (16-15). Da Saldacenka nije skidao nemoguće (7 obrana), bili bi u plusu. U drugom dijelu nekako standardna priča kod naših susjeda, nekoliko grešaka, primljenih golova i raspad sustava. Cupara i Ivanišević u njoj nisu pomogli skoro ništa, dok je pivot Karaljok bio nezadrživ s 9 golova. Moramo biti na oprezu jer znamo kako nas muči zatvaranje crte.

Zanimljivo je i malo više od poluvremena bilo u skupini C u Trondheimu gdje su Nijemci sredili debitante Nizozemce s 34-23. Nizozemci su do 38. minute igrali iznad mogućnosti pa su su Nijemci odlučili da je bilo dosta premda su od 15. igrali bez Gensheimera koji je sa sedam metara pogodio protivničkog golmana u glavu. Hafner i Kohlbacher zabili su po pet golova za Njemačku.

Aktualni europski prvaci Španjolci otvorili su europsko rukometno prvenstvo 2020. uvjerljivom pobjedom protiv Latvije sa 33-22. Španjolsku su do pobjede predvodili Angel Perez Fernandez s pet golova, te Ferran Sole Sala i Aleix Gomez Abello sa po četiri gola.

LEGENDARNI TRENER LINO ČERVAR MISLI KAKO ĆE HRVATSKA OPET BITI NA RUKOMETNOM VRHU SVIJETA:

Najčitaniji članci