Obavijesti

Sport

Komentari 118

Praliju USKOK ispitivao 3 sata, u četvrtak odluka o pritvoru

Praliju USKOK ispitivao 3 sata, u četvrtak odluka o pritvoru
4

Nenad Pralija (41), bivši je sportski direktor RNK Split. Uhićen je u srijedu ujutro zajedno s tajnikom kluba te knjigovotkinjom. Sumnjiči ih se za namještanje susreta

VIDEO

Bivši sportski direktor RNK Splita Nenad Pralija (41) uhićen je u srijedu ujutro, potvrđeno nam je iz USKOK-a. Pralija je završio u pritvoru zbog sumnje u namještanje utakmica i podmićivanje sudaca HNS-a. Praliju su u popodnevnim satima prevezli u Zagreb i uskoro bi trebao biti ispitan u prostorijama USKOK-a.

Pralija je navodno uhićen nakon što je o njegovim ilegalnim aktivnostima progovorio nedavno uhićen bivši tajnik NK Karlovca Neven Šprajcer, piše Novi list. Bivši nogometaš Hajduka, kako je prvi doznao Večernji list, uhićen je zbog navodnog davanja novca za 'pošteno suđenje' u Drugoj i Prvoj ligi, a uz njega uhićena su još dva, dužnosnika RNK Splita, tajnik Omladinske škole Širo Barbarić i knjigovotkinja Snježana Blažević.

Nenad Pralija već je četvrti djelatnik koji je uhićen u aferi oko namještanja utakmica i podmićivanja sudaca. Prije njega 'dolijali' su nogometni suci Željko Širić i Stjepan Djedović te šef karlovačkog županijskog saveza  Neven Šprajcer.

Bivši splitski nogometaš proslavio se igranjem u Hajduku u tri navrata. Dvije sezone igrao je u Espanyolu, sezonu u Reggini te tri u izraleskom Maccabi Haifi. Igračku karijeru je završio u Trogiru 2007. gdje je proveo dvije sezone.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Priopćenje USKOKA-a

Pralija je prevezen u Zagreb, a USKOK ga je već ispitao i izdao priopćenje:

- Djelatnici PNUSKOK-a, po nalogu Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, proveli su kriminalističko istraživanje nad tri osobe zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela davanja mita i zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju. Protiv troje osumnjičenika USKOK-u je podnesena kaznena prijava.

Pralija tri sata na ispitivanju

Pralija je, piše Večernji list, u USKOK doveden oko 18 sati, a na ispitivanju je proveo tri sata. Istražitelje je, navodno, najviše zanimalo poslovanje RNK Splita. Pralija, ali i ostali uhićeni, će noć provesti u pritvoru, a ovisno o zahtjevu tužiteljstva u četvrtak će biti ili pušten na slobodu ili otići u jednomjesečni istražni zatvor u Remetinec.

U Splitu nisu upoznati s detaljima slučaja

- Uprava RNK Split je putem medija upoznata sa službenim priopćenjem MUP-ovog odjela za odnose s javnošću. Vezano uz spomenuti slučaj klub nitko nije kontaktirao te nemamo nikakvih saznanja osim ovih koje donose mediji. S obzirom da se radi o dva bivša i jednom sadašnjem djelatniku kluba pratit ćemo razvoj događanja te ćemo se u slučaju potrebe očitovati u skladu sa zakonom - stoji u prioćenju kluba s Parka mladeži.

Branit će ga Ljubo Pavasović

Praliju će braniti Ljubo Pavasović Visković, član Nadzornog odbora Hajduka. Poznati odvjetnik tako bi mogao biti u sukobu interesa.

RNK Split napustio nakon svađe sa predsjednikom Žužulom

Nenad Pralija šokirao je mnoge u klubu nakon što je krajem kolovoza prošle godine podnio ostavku na mjesto direktora RNK Splita. Jedan od tvoraca splitskog čuda otišao je samo dva tjedna nakon što je ostavku dao trener Ivan Katalinić.

Navodno se Pralija posvađao s predsjednikom Slavenom Žužulom.

- Neno, zašto si pobjegao iz utakmice, a prijatelji smo? Ostavke se ne podnose u ovakvim trenucima ma koji razlozi bili - rekao je tada Žužul uoči gradskog derbija s Hajdukom.

Jedan od razloga odlaska navodno je i Splitovo priklanjanje na stranu Zdravka Mamića u bitki za vrh HNS-a. USKOK će najviše zanimati nevjerojatni pohod RNK Splita od četvrte do prve lige.

Maleš otvorio 'pandorinu kutiju'

Početkom prosinca prošle godine uhićenjem  sudaca Željka Širića i Stjepana Djedovića krenula je uzbuna u hrvatskom nogometu zbog namještanja utakmica i podmićivanja sudaca HNS-a. Glavnu ulogu odigrao je predsjednik Hajduka Hrvoje Maleš koji je u suradnji s USKOK-om sudjelovao u raskrinkavanju mita i korupcije u Hrvatskom nogometnom savezu i HNL-u. 

Nakon Širića i Djedovića krenula je medijska hajka protiv glavnih ljudi HNS-a Vlatka Markovića i Zorislava Srebrića od kojih se tražila ostavka. Uhićenje bivšeg tajnika NK Karlovca Nevena Šprajcera rastao je pritisak na Markovića koji si je na godišnjoj sjednici HNS-a krajem prošle godine 'produljio život'.

No, uhićenjem Nenada Pralije, omča oko Markovićevog vrata stegla se još više.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 118
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi