Obavijesti

Sport

Komentari 11

Bartolec i Mudražija na United, Broz je s Interom slomio Getafe

Bartolec i Mudražija na United, Broz je s Interom slomio Getafe

Inter i Getafe bili su prvi koji su osjetili novo 'korona pravilo' završnice u Europi na jednu utakmicu, a talijanska je momčad slavila s 2-0. United je na domaćem terenu u zadnjim minutama dobio LASK (2-1)

VIDEO

Imamo četiri prva četvrtfinalista Europske lige! Nakon što su to u ranijem terminu osigurali Kopenhagen s našima Robertom Mudražijom i Karlom Bartolecom koji su slavili protiv Istanbul Basaksehira (3-0) i tako stigli zaostatak iz prve utakmice (1-0), a s njima su u prvom terminu prošli i nogometaši Šahtara koji su slavili protiv (3-0) Wolfsburga Josipa Brekala i Marina Pongračića, u kasnijem terminu svoje su mjesto u četvrtfinalu osigurali i milanski Inter te Manchester United

Mudražija i Danci preokrenuli Turke, Šahtar je izbacio Brekala
Mudražija i Danci preokrenuli Turke, Šahtar je izbacio Brekala

Inter i Getafe bili su ti koji prije korona pauze nisu odigrali svoju prvu utakmicu u četvrtfinalu te su oni 'probili led' novog načina završnice Europske lige. Na neutralnom terenu u Njemačkoj, na Veltins Areni, Talijani su osigurali plasman dalje (2-0). Ali nije to bilo lako jer je Getafe pružao odličan otpor, a Španjolci i nisu iskoristili veliku priliku 15 minuta prije kraja susreta.

Europa League - Round of 16 - Inter Milan v Getafe

Inter je dominirao u prvom dijelu i to okrunio golom Romelua Lukakua u 33. minuti. Lijepo se snašao Belgijac u šesnaestercu i matirao Soriu na golu gostiju. Izabranici Antonia Contea ipak nisu tako dobro izgledali u drugom dijelu, a nisu ni imali sreće jer je lopta nakon jednog ubačaja u ruku pogodila Diega Godina, a sudac Taylor je nakon pregleda VAR snimke dosudio penal.

Inter Milan - FC Getafe

Loptu je uzeo najiskusniji pojedinac u redovima 'gostiju' Molina (38) koji je pucao traljavo u desnu stranu gola. Pročitao ga je Handanović, ali to nije bilo potrebno jer je lopta otišla pokraj gola. Šest minuta kasnije igru je napustio Marcelo Brozović umjesto kojeg je ušao Christian Eriksen koji je stavio točku na i i zabio za 2-0 u 83. minuti, dvije minute nakon ulaska. Inter u četvrtfinalu čeka boljega iz ogleda Glasgow Rangersa i Bayer Leverkusena.

Europa League - Round of 16 - Inter Milan v Getafe

Također, prolazak dalje je osigurano i Manchester United koji je na domaćem terenu odradio tek svojevrsnu trening utakmicu jer su u Austriji u prvoj utakmici slavili sa 5-0. Tako su na 'kazalištu snova' slavili protiv LASK-a (2-1), a to je bilo i više nego dovoljno za prolazak u četvrtfinale gdje će igrati protiv Kopenhagena. Goste je u vodstvo doveo Wiesinger, dok su za preokret Uniteda zabili Lingard i Martial.

Europa League - Round of 16 Second Leg - Manchester United v LASK Linz

Još četiri kluba traže svoje mjesto među najboljih osam, a utakmice se igraju u četvrtak, 9. kolovoza. Preostali parovi su: Wolverhampton - Olympiacos (1-1), Roma - Sevilla, Bayer Leverkusen - Glasgow Rangers (3-1), Basel - Eintracht Frankfurt (3-0).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu