Obavijesti

Sport

Komentari 4

Upute za gledatelje: Kako na ovogodišnju Snježnu kraljicu

Upute za gledatelje: Kako na ovogodišnju Snježnu kraljicu
1

Preporuka organizatora i Hrvatskog planinarskog saveza je da svi koji dolaze na Sljeme odjenu najtopliju zimsku odjeću i obuću prilagođene niskim temperaturama

VIDEO

Gledatelje će na Sljeme prevoziti autobusi s Mihaljevca, i to na dva odredišta. Jedno će biti Dom željezničara, a drugo Žensko sedlo. Ti su prilazi namijenjeni gledateljima koji dolaze sa zagrebačke strane. Za one koji dolaze sa zagorske strane ukrcaj je u Stubičkim toplicama, a iskrcaj kraj apartmanske kuće Snježna kraljica. Utrka skijašica na rasporedu je u utorak, 3. siječnja 2012., prva vožnja počinje u 15 sati, a organizirani prijevoz gledatelje vozi od 12 sati. Druga vožnja skijašica je u 18 sati, a od 19 sati počinje organizirani autobusni prijevoz sa Sljemena. 

Utrka skijaša na rasporedu je u četvrtak, 5. siječnja 2012., početak prve vožnje je u 14.30 sati, a gledatelji već od 10.30 sati autobusima mogu krenuti prema Sljemenu. U 17.30 sati počinje druga vožnja skijaša, a organizirani prijevoz gledatelje sa Sljemena vozi od 18.30 sati. Oba je dana za gledatelje na Sljemenu organiziran bogat zabavni program, na Krumpirištu će sve prisutne zabavljati poznati domaći bendovi, bit će tu pregršt zabavnih igara za djecu, ali i za odrasle.

Ne zaboravite toplu zimsku odjeću i obuću

Preporuka organizatora i Hrvatskog planinarskog saveza je da svi gledatelji koji dolaze na Sljeme svakako odjenu najtopliju zimsku odjeću i obuću - zimske jakne, tople veste, zimske hlače, rukavice, šalove i kape sa zaštitom za uši te visoke čvrste cipele ili čizme za snijeg prilagođene niskim zimskim temperaturama i planinskim uvjetima u kojima ćete boraviti.

Poželjno je uzeti i par pričuvnih čarapa i rukavica, u slučaju da smočite one koje ste odjenuli...

Kao i svake godine, i ove će svi gledatelji s ulaznicama na Sljemenu imati osiguranu hranu i piće (sarma, hot-dog, sendviči, voda, gazirana i negazirana bezalkoholna pića, topli napici, čokoladice, grickalice). Distribucija hrane i pića organizirana je na Krumpirištu, Erberovu putu i gledalištu.

Napomenimo kako je na Sljeme najstrože zabranjeno unošenje bilo kakvih boca ili limenki alkoholnih pića, oružja, pirotehničkih sredstava i drugih predmeta koji bi mogli ugroziti sigurnost ostalih gledatelja na Snježnoj kraljici.

Na Sljemenu se voze noćne slalomske utrke

Crveni spust jedna je od najdužih staza u Svjetskom skijaškom kupu. Ukupna dužina slalomske staze na sjevernim obroncima Sljemena iznosi čak 650 metara. Visinska razlika je 200 metara, start je na 985 metara nadmorske visine, a ciljna ravnina na 785 metara. Minimalna debljina snijega potrebna za održavanje utrke na stazi je 40 centimetara, a maksimalna je 50 centimetara. Da se zasnježe staze, brinu se 24 mobilna i statična topa te osam visokotlačnih topova “žirafa”.

Obje utrke, slalom skijašica i slalom skijaša, vozit će se pod svjetlom reflektora. Noćne su utrke poseban doživljaj, kako za skijaše, tako i za gledatelje uz stazu. Crveni spust osvjetljavat će čak 380 reflektora postavljenih na 61 stup uz stazu. 

O sigurnosti gledatelja na Sljemenu brine se 200 pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja i Hrvatskog planinarskog saveza, bit će tu i 400 pripadnika MUP-a, 50 pripadnika specijalnih postrojbi te 550 zaštitara.

Prijevoz na Sljeme i sa Sljemena te pristup gledalištu

Zona A: Mihaljevac - Dom željezničara - Mihaljevac

Nakon izlaska iz ZET-ova autobusa gledatelji prate oznake do dijela gledališta navedenog na ulaznici, uspinju se na Činovničku livadu te spuštaju na livadu Krumpirište, do gornjeg dijela gledališta na istoj razini ili donjeg kraj ciljne ravnine.

Zona B: Mihaljevac - Žensko sedlo - Mihaljevac

Nakon izlaska iz ZET-ova autobusa gledatelji prate oznake do dijela gledališta navedenog na ulaznici, slijede ih do ruba staze i raspoređuju se po gornjem i donjem dijelu gledališta.

Zona C: Stubičke Toplice - Apartmanska kuća Snježna kraljica - Stubičke Toplice

Iz Stubičkih Toplica gledatelji organiziranim prijevozom stižu do apartmanske kuće Snježna kraljica, prate oznake do dijela gledališta navedenog na ulaznici te se smještaju na gornjem ili donjem dijelu kraj ciljne ravnine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu