Obavijesti

Sport

Komentari 14

Urugvaj pobijedio i izborio SP: Nije najbolja vijest za Hrvatsku

Urugvaj pobijedio i izborio SP: Nije najbolja vijest za Hrvatsku
3

Ekvadoru je ovo četvrti put da je izborio plasman na SP, a sva četiri puta to mu je uspjelo u 21. stoljeću, dok će dvostruki svjetski prvak (1930, 1950) Urugvaj po 14. puta zaigrati na svjetskoj smotri

VIDEO

Nakon susreta pretposljednjeg, 17. kola južnoameričkih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru ove godine poznata su sva četiri izravna putnika s ovoga kontinenta, Brazilu i Argentini pridružili su se Ekvador i Urugvaj.

Urugvaj je osigurao najmanje četvrto mjesto, posljednje koje izravno vodi u Katar, minimalnom 1-0 (1-0) domaćom pobjedom protiv izravnog konkurenta Perua. Pune tribine stadiona Centenario u Montevideu u trans je doveo De Arrascaeta u 42. minuti kada je odlično pratio odbijenu loptu te sa 10-ak metara zatresao mrežu. Prethodno su sjajnu kombinaciju izveli Bentancur, Nunez i Gimenez nakon koje je potonji iskosa s desne strane pogodio gredu.

World Cup - South American Qualifiers - Uruguay v Peru

Ovom pobjedom Urugvaj je stigao do učinka od 25 bodova, nedostižna četiri više od petog Perua. To, pak, nije najbolja vijest za Hrvatsku jer Urugvaj je sada prestigao "Vatrene" na zamišljenoj Fifinoj ljestvici, no i dalje sve držimo sve u svojim rukama jer u dvije prijateljske utakmice u Dohi protiv Slovenije i Bugarske treba nam jedan bod kako bismo bili u drugom šeširu nositelja na ždrijebu. Također, i pobjeda Švedske protiv Češke u produžecima ostavila je i Šveđanima šansu da budu na našem mjestu. Zabili su u 110. minuti, a da su se pucali jedanaesterci, to više ne bi mogao biti slučaj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
VIDEO Švedska ide na Poljsku! Bale golčinama podsjetio na najbolje dane i izbacio Austriju
VIDEO Švedska ide na Poljsku! Bale golčinama podsjetio na najbolje dane i izbacio Austriju
World Cup - South American Qualifiers - Uruguay v Peru

Pobjeda Urugvaja protiv Perua osigurala je i izravni plasman u Katar i Ekvadoru usprkos njegovom 1-3 (0-2) porazu na gostovanju kod Paragvaja u Ciudad del Esteu. Paragvaj je poeo u samom otvaranju utakmice, u 9. minuti kada je Enciso osvojio loptu na 20-ak metara od suparničkog gola i uposlio Moralesa koji je bio precizan sa 13-14 metara. Drugi gol Paragvaja stigao je nakon velikog nesporazuma u gostujućoj obrani, stoper Hincapie je u šestoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena vraćao loptu vrataru sa 40 metara, ovaj je bio loše pozicioniran te je lopta pored njega prošla u gol. Kada je Almiron preciznim prizemnim udarcem sa 15 metara pogodio za 3-0 u 54. minuti pitanje pobjednika je bilo odlučeno, do kraja je Caicedo uspio tek ublažiti nevažan poraz Ekvadora precizno izvedenim kaznenim udarcem u 85. minuti.

Ekvadoru je ovo četvrti put da je izborio plasman na SP, a sva četiri puta to mu je uspjelo u 21. stoljeću, dok će dvostruki svjetski prvak (1930, 1950) Urugvaj po 14. puta zaigrati na svjetskoj smotri.

Dinamovac izbacio Talijane: Još sam u šoku! Očekujem sjajan doček po povratku u domovinu
Dinamovac izbacio  Talijane: Još sam u šoku! Očekujem sjajan doček po povratku u domovinu
Pogledajte euforiju na ulicama Skoplja: Makedonijo, ti si čudo!
Pogledajte euforiju na ulicama Skoplja: Makedonijo, ti si čudo!

Sada je poznato 19 reprezentacija koje će zaigrati u Kataru od 21. studenoga do 18. prosinca, još ranije su se uz domaćina Katar kvalificirali Njemačka, Danska, Brazil, Francuska, Belgija, Hrvatska, Španjolska, Srbija, Engleska, Švicarska, Nizozemska, Argentina, Iran, Južna Koreja, Japan i Saudijska Arabija.

U Južnoj Americi će se u posljednjem kolu ipak voditi velika borba i to za peto mjesto koje vodi u interkontinentalne kvalifikacije i to protiv najbolje reprezentacije iz Oceanije. Uz trenutačno peti Peru, izglede za dodatne kvalifikacije uoči posljednjih 90 minuta još imaju i šesta Kolumbija te sedmi Čile.

World Cup - South American Qualifiers - Paraguay v Ecuador

Kolumbija je stigla na bod zaostatka za Peruom uvjerljivom 3-0 (1-0) domaćom pobjedom protiv Bolivije u Barranquilli. Strijelci su bili Diaz (39), Borja (72) i Uribe (90).

Čile je ostao na 19 bodova jer je uvjerljivo izgubio od Brazila na Maracani u Rio de Janeiru. Iako je odavno izborio nastup na SP, Brazil je nastavio dominirati te je u svom 16. nastupu u kvalifikacijama ostvario 13. pobjedu uz tri remija. Pogotke za 4-0 (2-0) pobjedu Brazila postigli su Neymar (44-11m), Vinicius (45+1), Coutinho (72-11m) i Richarlison (90+1).

U posljednjem kolu u utorak igrat će Peru - Paragvaj i Venezuela - Kolumbija. Peruancima za peto mjesto treba pobjeda protiv Paragvaja, a mogao bi mu dovoljan biti i remi ako Kolumbija ne svlada Venezuelu, Paragvajcima igra isključivo pobjeda, a potrebna im je i pomoć Venezuelanaca koji ne smiju izgubiti od Kolumbijaca, dok je Kolumbijcima potrebna pobjeda u Venezueli i pomoć Paragvajaca koji ne smiju izgubiti u Peruu.

Brazil je ovom pobjedom stigao do učinka od 42 boda, sedam više od druge Argentine koja će u petak ugostiti Venezuelu.

Istodobno, sjevernoameričkim kvalifikacijama Kanađani su propustili prvu od tri prilike osigurati izravni plasman na SP za što im je potreban još samo jedan bod, izgubivši kod Kostarike 0-1.

Veliku radost navijačima na Nacionalnom stadionu u San Joseu donio je Celso Borges koji je u prvoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena bio najviši u skoku pred kanadskim golom te glavom proslijedio ubačaj Torresa u mrežu.

Ovom pobjedom Kostarika je stigla do učinka od 19 bodova, šest manje od vodeće Kanade, no jednim više od pete Paname koja je kiksala odigravši na svom terenu samo 1-1 (1-0) protiv posljednjeg Hondurasa. Panamu je u vodstvo doveo Blackburn (23), ali je Lopez (65) svojim golom "otrgnuo" dva važna boda domaćima. 

Kanada će novu priliku osigurati svoj tek drugi nastup na SP, prvi je imala 1986. godine, imati u nedjelju kada u Torontu dočekuje Jamajku.

U velikom sjevernoameričkom derbiju Meksiko i SAD su u Ciudad Mexicu odigrali 0-0, pa su ostali na jednakom broju bodova, SAD su druge, a Meksiko treći sa po 22 boda.

Iz Sjeverne Amerike izravni plasman u Katar izborit će tri prvoplasirane reprezentacije, dok će četvrta u interkontinentalne kvalifikacije protiv pobjednika oceanijske zone.

Pretposljednje, 13. kolo na programu je u nedjelju, a posljednje, 14. u srijedu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram