Sport

Komentari 5

Utakmica KL između Rennesa i Tottenhama neće se odigrati!

Utakmica KL između Rennesa i Tottenhama neće se odigrati!

Nakon dugog čekanja objave datuma odigravanja odgođene utakmice Tottenhama i Rennesa na koncu je Uefa objavila da se utakmica uopće neće odigrati

Za susret Europa konferencijske lige između Tottenhama i Rennesa, koji se trebao igrati u četvrtak u Londonu a onda je bio odgođen zbog većeg broja zaraženih Covidom-19 u engleskoj momčadi, ne može se naći novi termin pa će biti otkazan, objavila je u subotu UEFA.

"U skladu s Aneksom J Pravila Konferencijske lige, Uefa je, u suradnji s oba kluba, pokušala pronaći održivo rješenje za odgodu utakmice kako bi osigurala da se grupna faza završi kako treba. Nažalost, unatoč svim naporima, rješenje nije bilo moguće Kao rezultat toga, utakmica se više ne može igrati i stvar će biti proslijeđena UEFA-inom nadzornom, etičkom i disciplinskom tijelu kako bi se donijela odluka u skladu s Aneksom J gore spomenutim pravilima natjecanja", stoji u priopćenju UEFA-e.

Rennes je osvojio skupinu sa 11 bodova, drugi je Vitesse Arnheim s bodom manje, a treći Tottenham sa sedam bodova. Za prolazak u doigravanje Tottenhamu je u ovoj utakmici trebala pobjeda. 

Premier League - Newcastle United v Tottenham Hotspur

Prema pravilima UEFA-e, londonski klub bi trebao izgubiti utakmicu rezultatom 0-3 za zelenim stolom.

Osam igrača i pet članova osoblja Tottenhama zarazilo se prošli tjedan Covidom-19, a i Leicester je otputovao desetkovan u Napulj bez sedmorice svojih igrača. 

UEFA je u četvrtak ujutro odgodila utakmicu Tottenhama i Rennesa, a pronalaženje novog datuma za susret je gotovo nemoguće s obzirom da londonski klub ima šest utakmica na domaćem terenu do 28. prosinca. Poraz za zelenim stolom doveo bi do eliminacije Tottenhama iz Europa konferencijske lige.

 

Najčitaniji članci