Sport

Komentari 0

Utakmice karijere hrvatske rukometašice: Zabila 12 golova u Ligi prvakinja za prvu pobjedu

Utakmice karijere hrvatske rukometašice: Zabila 12 golova u Ligi prvakinja za prvu pobjedu

Matea se zasigurno neće naći na popisu Nenada Šoštarića za Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj. Razlog? Prije otprilike godinu i pol dana prihvatila je poziv crnogorske reprezentacije

Matea Pletikosić rukometašica je iz Sinja koja nastupa za podgoričku Budućnost, a jučer je u Ligi prvakinja odigrala utakmicu karijere.

Naime, odlična srednja vanjska utrpala je čak 12 golova u pobjedi 30-28 te svojim prodorima i proigravanjem bila nerješiva enigma za rukometašice Bresta.

Usprkos tome, Matea se zasigurno neće naći na popisu Nenada Šoštarića za Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj. Razlog? Prije otprilike godinu i pol dana prihvatila je poziv crnogorske reprezentacije!

- Nitko me nije zvao iz Hrvatskog rukometnog saveza. Imala sam želju vratiti se, igrala u Budućnosti, ali nisu htjeli uvrstiti me na spisak. Odlučila sam da je za moju budućnost bolje da prihvatim poziv Crne Gore jer se ovdje osjećam kao kod kuće - rekla je tada Pletikosić.

Inače, bila je ovo prva pobjeda Budućnosti u ovosezonskoj Ligi prvakinja kojom se bodovno izjednačila s Podravkom Vegetom. Obje momčadi nakon osam kola imaju po tek dva boda.

Najčitaniji članci