Sport

Komentari 1

Uz Filipa Hrgovića i Hrvoje Sep je izborio nastup na OI 2016.

Uz Filipa Hrgovića i Hrvoje Sep je izborio nastup na OI 2016.

Smijem se i pjevam i grlim suprugu! Već tjednima smišljam kako se najbolje spremiti za proljetne olimpijske kvalifikacije, a ova je lijepa vijest otklonila sve moje dileme

Hrvatski boksački reprezentativac poluteškaš Hrvoje Sep izborio je plasman na Olimpijske igre 2016. godine u Rio de Janeiru i tako se pridružio superteškašu Filipu Hrgoviću, potvrđeno je iz sjedišta Međunarodnog boksačkog saveza (AIBA).

U obrazloženju ove odluke stoji da je kubanski poluteškaš Julio Cesar La Cruz osigurao olimpijsku vizu po dva kriterija, zlatnom medaljom na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Dohi i drugim mjestom u pojedinačnom poretku Svjetske boksačke serije (WSB) 2015. S obzirom da SP ima prednost na ljestvici kriterija, tako La Cruzovu olimpijsku vizu iz WSB-a preuzima sljedeći po plasmanu, a to je bio Hrvoje Sep.

- Smijem se i pjevam i grlim suprugu! Sretan sam kao dijete! Već tjednima smišljam kako se najbolje pripremiti za proljetne olimpijske kvalifikacije, a ova je lijepa vijest otklonila sve moje dileme. Sad se mogu mirno spremati za Olimpijske igre - izjavio je Hrvoje Sep koji je dan prije saznao i da je dobitnik godišnje nagrade za sport Vukovarsko-srijemske županije. 

- Da sam znao za ove propise, navijao bih u Dohi svim srcem za Kubanca i u polufinalu i u finalu - dodao je 29-godišnji bombarder iz Vrbanje, kojeg je La Cruz bodovno pobijedio u četvrtfinalu SP-a.

Filip Hrgović također je svoju olimpijsku vizu izborio kroz WSB i to još krajem travnja, osvojivši prvo mjesto u pojedinačnom poretku superteškaša nakon sedam blistavih pobjeda zaredom. Tako će hrvatski boks u Rio de Janeiru predstavljati dvojica boksača iz istog kluba i vođeni istim trenerom Leonardom Pijetrajem.

- Znao sam da Hrvoju plasman na olimpijski turnir ne može pobjeći, jer on je i službeno među petoricom najboljih svjetskih poluteškaša. Ova vijest me ipak ugodno iznenadila. Uštedjeli smo dosta vremena, truda i novca, koje sad možemo uložiti u pripreme za Rio. Hrvatski boks i BK Leonardo posljednjih godinu dana bilježe iznimne uspjehe, ali tako moramo i nastaviti. Ima još naših boksača koji zaslužuju nastupiti u Riju - naglasio je trener Pijetraj.  

Naravno, olimpijskim ambicijama naših boksača tu nije kraj, jer Hrvatska ima još nekoliko aduta za kvalifikacijske turnire u travnju, svibnju i lipnju 2016. Dvojicu boksačkih Olimpijaca već smo imali u Ateni 2004. (Marijo Šivolija i Vedran Đipalo) i u Pekingu 2008. (Marijo Šivolija i Marko Tomasović).

Najčitaniji članci