Obavijesti

Sport

Komentari 1

Uz Filipa Hrgovića i Hrvoje Sep je izborio nastup na OI 2016.

Uz Filipa Hrgovića i Hrvoje Sep je izborio nastup na OI 2016.
1

Smijem se i pjevam i grlim suprugu! Već tjednima smišljam kako se najbolje spremiti za proljetne olimpijske kvalifikacije, a ova je lijepa vijest otklonila sve moje dileme

VIDEO

Hrvatski boksački reprezentativac poluteškaš Hrvoje Sep izborio je plasman na Olimpijske igre 2016. godine u Rio de Janeiru i tako se pridružio superteškašu Filipu Hrgoviću, potvrđeno je iz sjedišta Međunarodnog boksačkog saveza (AIBA).

U obrazloženju ove odluke stoji da je kubanski poluteškaš Julio Cesar La Cruz osigurao olimpijsku vizu po dva kriterija, zlatnom medaljom na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Dohi i drugim mjestom u pojedinačnom poretku Svjetske boksačke serije (WSB) 2015. S obzirom da SP ima prednost na ljestvici kriterija, tako La Cruzovu olimpijsku vizu iz WSB-a preuzima sljedeći po plasmanu, a to je bio Hrvoje Sep.

- Smijem se i pjevam i grlim suprugu! Sretan sam kao dijete! Već tjednima smišljam kako se najbolje pripremiti za proljetne olimpijske kvalifikacije, a ova je lijepa vijest otklonila sve moje dileme. Sad se mogu mirno spremati za Olimpijske igre - izjavio je Hrvoje Sep koji je dan prije saznao i da je dobitnik godišnje nagrade za sport Vukovarsko-srijemske županije. 

- Da sam znao za ove propise, navijao bih u Dohi svim srcem za Kubanca i u polufinalu i u finalu - dodao je 29-godišnji bombarder iz Vrbanje, kojeg je La Cruz bodovno pobijedio u četvrtfinalu SP-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Filip Hrgović također je svoju olimpijsku vizu izborio kroz WSB i to još krajem travnja, osvojivši prvo mjesto u pojedinačnom poretku superteškaša nakon sedam blistavih pobjeda zaredom. Tako će hrvatski boks u Rio de Janeiru predstavljati dvojica boksača iz istog kluba i vođeni istim trenerom Leonardom Pijetrajem.

- Znao sam da Hrvoju plasman na olimpijski turnir ne može pobjeći, jer on je i službeno među petoricom najboljih svjetskih poluteškaša. Ova vijest me ipak ugodno iznenadila. Uštedjeli smo dosta vremena, truda i novca, koje sad možemo uložiti u pripreme za Rio. Hrvatski boks i BK Leonardo posljednjih godinu dana bilježe iznimne uspjehe, ali tako moramo i nastaviti. Ima još naših boksača koji zaslužuju nastupiti u Riju - naglasio je trener Pijetraj.  

Naravno, olimpijskim ambicijama naših boksača tu nije kraj, jer Hrvatska ima još nekoliko aduta za kvalifikacijske turnire u travnju, svibnju i lipnju 2016. Dvojicu boksačkih Olimpijaca već smo imali u Ateni 2004. (Marijo Šivolija i Vedran Đipalo) i u Pekingu 2008. (Marijo Šivolija i Marko Tomasović).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka