Obavijesti

Sport

Komentari 117

Dalić: Joško je najbolji stoper svijeta, a zbog suđenja nismo postali svjetski prvaci u Rusiji

Dalić: Joško je najbolji stoper svijeta, a zbog suđenja nismo postali svjetski prvaci u Rusiji
7

Hoće li obitelji doći igračima u hotel, kao u Rusiji? To je bio četvrtfinale, tad su došle obitelji. Još je rano, imamo posla, ali nikome nije zabranjeno doći u hotel i popiti kavu. Idem na povjerenje, nikom ništa ne branim, rekao je izbornik

VIDEO

Slavilo se u četvrtak diljem Hrvatske. 'Vatreni' su treći put prošli skupinu na Svjetskom prvenstvu, a u večernjim satima saznali smo da smo izbjegli Španjolce u osmini finala. Savršeno. Hrvatska u ponedjeljak u 16 sati igra protiv Japana, a izbornik Zlatko Dalić taj je ogled prokomentirao na presici.

POGLEDAJTE VIDEO: 

O utakmici s Belgijom:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Dobrih stvari je bilo, puno sam sretniji kad smo pogledali utakmicu ponovo. Sve što samo napravili bilo je jako dobro, imali smo punu kontrolu nad utakmicom, visoki presing, bili smo na visokoj razini. Napravili smo nekoliko pogrešaka protiv Belgije, ali teško je takvu momčad ostaviti bez šanse cijelu utakmicu. Sve u svemu odigrali smo fantastično utakmicu.

O utakmici Španjolske i Japana:

- Bila je teška utakmica za obje momčadi, Španjolci su poveli i mislili da je gotovo, Japan se vratio, pokazali su to i protiv Njemačke. Španjolska je također u trenucima bila izvan turnira, nisu željeli izgubiti sigurno. Teško je govoriti što bi bilo. To je nogomet. Japan je kompaktan, discipliniran, odgovoran, takvi mi moramo biti. Da smo mogli birati, možda smo mogli izabrati Japan, ali sad kad smo ih vidjeli kako pobjeđuju Španjolce i Nijemce, sve su samo ne lak protivnik.

KATAR 2022 - Izbornik Zlatko Dalić održao konferenciju

Kako Vatreni stoje na fizičkom planu?

- Zaista radimo jako dobro. Očekivali smo pad poslije Kanade, ali nismo pali, bili smo čak i bolji protiv Belgije. Važno je da imamo dva dana odmora i onda ćemo se pripremati za Japan. Potrošnja je velika, nemamo mogućnost odmoriti cijelu momčad, ali nije ni potrebno, samo da nema ozljeda, imamo zaista sjajan izbor, puni smo energije i atmosfera je sjajna.

O Japanu:

- Kad je netko ispred Španjolske i Njemačke, zaista je dobar. Japan je to pokazao, ne odustaju, gubili su obje utakmice i vratili se. To im je najveća kvaliteta. Mi moramo biti strpljivi, smanjiti greške na početku utakmice jer oni to kažnjavaju. Moramo biti odgovorni.

- Osam igrača im igra u Bundesligi, to je velika stvar, poznaju jako dobro europski nogomet, u ovom slučaju našu reprezentaciju. To je veliki dobitak, ti igrači imaju visoke ciljeve i jako dobro nas poznaju. Mi to respektiramo, ali imamo igrače koji poznaju vaše i imat ćemo i mi informacije. Sigurni smo da ćete biti spremni za Hrvatsku.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group E - Japan v Spain

- Ne, Japan je to zaslužio (op.a., prolaz skupine), bili ste već nekoliko puta u osmini finala. Prošli put ste izgubili od Belgije, a trebali ste pobijediti. Vaša kvaliteta i vaš uspjeh me ne iznenađuju

Kakav je osjećaj biti jedan od najuspješnijih izbornika na SP-u?

- Hrvatska je stalno u svjetskom vrhu, mi smo uz Njemačku i Francusku jedini s dvije medalje u zadnjih 30 godina. To je veliki uspjeh za Hrvatsku. To nije moj osobni uspjeh, to je uspjeh svih nas, veseli me i nadam se da to nije kraj, da će Hrvatska nastaviti tako. Kontinuitet je bitan. Postali smo reprezentacija koja zaslužuje respekt. Borim se za to poštovanje i to ću stalno govoriti. Zaslužili smo ga. Kako god ovo završilo, to je činjenica.'

Cilj Vatrenih na ovom SP-u:

- Apetiti nisu porasli, mi moramo biti smireni i skromni. Najvažnija je prva sljedeća utakmica, ne smijemo misliti da smo učinili veliku stvar. Učinili smo korak za koji smo se spremali i idemo dalje. 2018. smo bili prvi u grupi s devet golova, da smo izgubili od Danske, bili bismo gubitnici. Nećemo ići s velikim najavama, šutjet ćemo, raditi ćemo i spremati se te pokušati napravit sljedeći korak. Najvažnije je ostati na zemlji.

O fotografiji Joška i majke:

- Vidio sam fotografiju Joška i mame, bilo mi je toplo oko srca. Taj njegov odlazak mami je slika hrvatska reprezentacije, ponosan sam na to, čestitam njegovoj mami što je odgojila takvog momka. Evo sad sam se naježio. Ona je slika fotka dana, mjeseca, godine. Imati takvog sina, takvog igrača, skromnoga, a igra na takvom nivou je velika stvar. Nama i je moto 'obitelj' zato i jesmo tu gdje jesmo. Joško je najbolji stoper na svijetu, i na to možemo biti ponosni. Ima odličnu podršku Lovrena na terenu i izvan njega, a tu je sa savjetima i potporom i Vida te me raduje vidjeti koliko dobro funkcioniraju zajedno i pomažu jedan drugome - rekao je pa demantirao da se rasplakao nakon jučerašnje utakmice:

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Croatia v Belgium

- Nisam plakao ni sad ni jučer, to je slika kad smo promašili šansu. Plakao sam poslije Rusije, više neću. Jučer nisam plakalo. Nemam razloga, mogu se samo veseliti i biti ponosan.

Je li gledao pobjedu Hrvatske nad Japanom 1998. u Francuskoj?

- Bio sam 98. protiv Japana kao navijač, teška utakmica, sjećam se, ostao sam na tribinama oduševljen japanskim navijačima, kako su sve ostavili čisto poslije utakmice i znam da je Hrvatska uvijek teško igrala s njima, bilo je gusto, napeto, to nas čeka i sada. Možda smo se jučer veselili kad smo izvukli Japan, ali nismo se predugo veselili.

Hoće li obitelji doći igračima u hotel, kao u Rusiji?

- To je bio četvrtfinale, tad su došle obitelji. Još je rano, imamo posla, ali nikome nije zabranjeno doći u hotel i popiti kavu. Idem na povjerenje, nikom ništa ne branim. VAR? Inače ne komentiram suđenje, ali bio sam ljutit jučer. To je bio centimetar, oduzima emociju. Hrvatska je zbog toga izgubila titulu svjetskog prvaka. To boli. Da je ovo tumačenje, ona ruka u Rusiji ne bi bila penal.

KATAR 2022 - Izbornik Zlatko Dalić održao konferenciju

Je li disciplina koju Japan posjeduje ono čemu Hrvatska teži?

- Naš protivnik je zaslužio doći ovdje zbog kvalitete i discipline. Vidjeli ste njihovo veselje, imaju disciplinu kojoj ja težim. Zato i jesu bili na sedam, osam prvenstava. Ispali su protiv Belgije jer se nisu htjeli zavući u svojih šesnaest metara i braniti se, nego su napadali, ali to im je u karakteru i ne mogu protiv toga.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 117
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov