Obavijesti

Sport

Komentari 114

Krznar: Ne bih potpisao penale, možemo to riješiti i prije! Luka: Morali smo promijeniti glave...

Krznar: Ne bih potpisao penale, možemo to riješiti i prije! Luka: Morali smo promijeniti glave...

Kristijan Jakić se ozlijedio i upitan je za nastup, kapetan Ademi krenut će s klupe, a prodano je oko 3500 ulaznica. "Stoperi? Ako treba, igrat će ih i Livaković i Zagorac", kaže trener Dinama

VIDEO

Tri gola. Takvu razliku u Ligi prvaka uoči uzvrata nadoknadilo je samo 13 klubova (ne računajući četiri gola Barcelone protiv PSG-a). U to će društvo u srijedu od 21 sat pokušati ući i Dinamo protiv moldavskog Šerifa u play-offu za ulazak u elitno klupsko natjecanje.

Neće biti lako, obrana "modrih" je desetkovana ozljedama Rasmusa Lauritsena i Dine Perića, ali hrvatski prvak neće se tako lako predati. Trener Damir Krznar i veznjak Luka Ivanušec pred medijima su otkrili kako misle nadoknaditi veliki zaostatak.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Najvažnije je da mi vjerujemo, bez obzira na poteškoće u sastavu, da ova momčad ima energije i znanja nadoknaditi zaostatak u koji smo nesretno upali u Tiraspolu. Vjerujemo da možemo doći do rezultata koji nas vodi u Ligu prvaka. U sportu je sve moguće, pokazalo se to puno puta u prošlosti. Vjerujemo da možemo napustiti ovaj stadion uzdignutih ruku - rekao je Krznar u najavi.

Kako se postaviti?

- Možda će nekom zvučati apsurdno, ali moramo zatvoriti pristup našem golu i to je osnova na kojoj temeljimo nadu da možemo iznenaditi. Bez obzira na sve, prva je zadaća ne primiti gol, a otići u stanoviti rizik, preuzeti ga u fazi napada, otići s igračem, dva viška, ali uzeti dubinu, spriječiti Šerifovu kontru koja nas je koštala rezultata u Tiraspolu.

Hoće li krenuti s trojicom u zadnjoj liniji?

- Odluka o formaciji pripada u taktičke zamisli o kojima bismo voljeli ostati zatvoreni da ih ne otkrivamo previše protivniku. Situacija s ozljedama nije dobra. Jakić je osjetio bol u zglobu nakon duela s igračem Lokomotive. Jučer nije bio spreman za trening, vidjet ćemo kako će biti danas i odlučit ćemo hoće li biti na raspolaganju za početak ili eventualno za ulazak s klupe bude li potrebno. Ademi isto tako neće biti spreman za početak, bit će na klupi i čekati priliku da uđe ako će to biti potrebno.

Koliko vas brine obrana koja nije često igrala zajedno?

- To su objektivne poteškoće, ali prevažna je utakmica da se vadimo na ikoga. Ako i Zagorac i Livaković moraju igrati dva stopera, oni će to napraviti najbolje što mogu. Imamo rješenja u našem kadru, vjerujemo da su dovoljno dobra da odigramo dobru utakmicu i napravimo dobar rezultat.

Koliko je bitna podrška navijača?

- Po najavama, vjerujemo da će stadion biti pun. Optimistični smo, znamo da dinamovci stoje uz klub, da su čvrsto uz klub, da su željni uspjeha i lijepih utakmica u Zagrebu, da će sigurno doći u velikom broju. Da će biti glasni i da će nas podržavati tijekom cijele utakmice. A mi vjerujemo da na njihovim krilima možemo to i ostvariti - rekao je Krznar.

Šerif nije primio tri gola na službenoj utakmici više od dvije godine. Ali primali su u Maksimiru Tottenham, CSKA, Atalanta...

- Sutra je specifična, posebna, jedinstvena utakmica. Svaka je za sebe. Sve statistike padaju u vodu, a uvijek se volimo voditi za zakonom velikih brojeva. Pa jedanput im se mora dogoditi! Ali sve je to nebitno, bitno je da pokušamo svoje ciljeve i planove realizirati na najbolji mogući način. A onda će se to pretvoriti u rezultat. Ne smijemo zanemariti kvalitetu Šerifa, jako su kompaktni u fazi obrane. To stoji. Mogu biti opasni u fazi napada, sve su to pokazali prije tjedan dana. Na nama je da limitiramo njihove dobre stvari i iskoristimo pukotine u obrani kojih ima. Pitat će se nas, jesmo li spremni, u kojem trenutku napada njih pokusiti ugroziti - kaže Krznar.

Cijene ulaznica za Šerif jeftinije nego za Valur, Omoniju i Legiju! A stiže i velika podrška BBB-a...
Cijene ulaznica za Šerif jeftinije nego za Valur, Omoniju i Legiju! A stiže i velika podrška BBB-a...

Nemate namjeru napasti od prve minute?

- Možda ste krivo shvatili. Kad sam rekao da moramo braniti gol, to ne znači da ćemo igrati bunker u naših 16 metara. Naravno da moramo krenuti iznimno ofenzivno, pokazat ćemo to i našim sastavom da tako mislimo. Ali ne smijemo zanemariti ni fazu obrane, to je greška koja nam se dogodila u Tiraspolu, bili smo samo koncetrirani na napad i kako zabiti pa se dogodilo što se dogodilo. I ovim putem apeliram na cijelu momčad da moramo voditi brigu na obje faze igre. Tu mora biti balansa. A da ćemo napadati i krenuti svim snagama od prve do zadnje, 120. ili 125. minute, to garantiram da hoćemo.

Hoće li počastiti igrače kojim slobodnim danom ako prođu Šerif, s obzirom na to da je Osijek za vikend?

- Da, počastit ćemo ih slobodnim ponedjeljkom, utorkom i srijedom, haha. Do Osijeka nema odmora, svaka sljedeća je najvažnija. U ovom trenutku je iznimno bitan Šerif, a od četvrtka Osijek. Nakon toga ide reprezentativna pauza, igrači koji će ostati u kadru dobit će dva, neki i tri dana odmora. Za reprezentativce odmora nema, morat će odraditi svoje obveze. Ali takav pakleni ritam čeka nas do prosinca. Pa onda za Božić, evo, obećavam slobodne dane.

Ovisi li dolazak novog stopera o plasmanu u Ligu prvaka?

- Potreba je dolazak novog stopera, bez obzira na ulazak u Ligu prvaka ili Europsku ligu. Na tome intenzivno radimo i kroz dan, dva imat ćemo zaključno rješenje što se tiče toga.

Biste li sad potpisali penale?

- Iz današnje perspektive, ne. Ali pitajte me sutra... Mi vjerujemo zaista da možemo i prije riješiti stvari. Potpisao bih produžetke, ajmo tako reći. Penali? Oni su lutrija. Ako... Stat ću na tome, haha.

Dinamovi navijači izradili su grafit u čast legendama iz 1982.
Dinamovi navijači izradili su grafit u čast legendama iz 1982.

- Slažem se s onim što je rekao trener, vjerujem da možemo nadoknaditi zaostatak i plasirati se u Ligu prvaka. Momčad je pozitivna, atmosfera je dobra. Spremni smo za sutra, napravili smo par razgovora, očekujemo veliku podršku navijača, da napravimo ono što svi želimo - kaže Luka Ivanušec.

- Dopustili smo im da uzmu drugu loptu, da imaju otvoren prostor, da napadači ganjaju dubinu. Moramo zatvoriti prvog igrača koji daje tu loptu, da oni nemaju prostor prema naprijed i odigravaju dubinske pasove. Tu je i energija koje nije bilo, ako to poboljšamo bit će puno bolje - dodao je igrač Dinama.

Kako diše momčad?

- Svjesni smo da smo napravili puno loših stvari u Tiraspolu, individualnih grešaka. Morali smo popričati, promijeniti neke glave između sebe što nije bilo dobro. Ako budemo momčad kao prije, da svi igramo za svakog, svi za jednog, jedan za sve, onda imamo šanse. O tome smo najviše pričali, da budemo momčad kao i doasd. Sve što smo napravili, napravili smo zajedno. To je prvi i glavni cilj i onda će naša kvaliteta doći do izražaja.

Damir Krznar mijenja obranu, ali nešto će se mijenjati i u vezi
Damir Krznar mijenja obranu, ali nešto će se mijenjati i u vezi

Navijači?

- Očekujemo da će stadion biti pun, da ćemo imati podršku da budu naš 12. igrač. Da atmosfera bude onakva kakva treba biti, kakva priliči za Ligu prvaka. Mislim da će nam pomoći, dati nam krila, novu dozu energije kad bude teško. Da napravimo rezultat koji toliko želimo.

Dosad je prodano oko 3500 ulaznica, a samo jutros od 9 sati oko 1000. Prodaja ide dobro, kažu u Dinamu, i pozivaju navijače da dođu u što većem broju podržati igrače.

POGLEDAJTE VIDEO: SARATKD U SERIJALU 'MOJ PUT'

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 114
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener